Friday, January 23, 2009

Mari Memaki Hamun Bekas Kekasih ~ tag dari Kak Daniella


Nak setlekan smua hutang tag hari ni. Nak cuti raya cina lah katakan..lai lai lai..


WHAT IF YOUR EX-BOYFRIEND SAID THESE TO YOU :

1) hi, how r ya?
Err..have we meet before? (Bercakap dgn gaya sombong lagi bongkak)

2) hey! you wanna go to mall?
Nak buat apa? Ko nak suruh aku tolong angkat barang2 ko ker? (Nada suara semakin tinggi..ala2 nak cari gaduh)

3) i love you..
Kepala hotak ko! Ko ingt ko hensem? Pergilah cermin muka ko tu dulu. Muka tak pakai oxy..poket kosong memanjang je ada hati nak kata2 love u kat aku. Byk hensem!

4) do you want some cookies?
Eee miskin la dia ni. Ko ingt aku batak sgt dgn biskut ko tuh? Nak blanja ajakla g makan kat seafood restoran ke..5 star hotel ke..ini biskut chipsmore…apa kelas?!!!

5) can u take me a picture?
Ko ingt aku ni photographer ke? Nak bleh..bayarla! RM 100 sekeping gambar. Deal?

6) help me in my homework?
Ko ingt aku org gaji ko ker? Buatla sndiri..mak bapak hantar g skolah 4 tingkat..tu pun tak boleh nak buat sendiri! Apa punya orangla ko nih. Wat malu bangsa..agama dan Negara je. (Sambil geleng2 kepala penuh kesesalan)

7) here's my gift to you..
Ikhlas ke tak ni? Ni ori ke tak? Ke ko beli kat pasar malam ni? Macam aku tak tahu..klw handbag guess ke..jam ke..yg ko bagi aku dulu smua made in pasar malam kan. Kan kan..baik ko ngaku.

8) let's just be textmates
Takdehal. Dengan syarat ko top up kan henpon aku seminggu RM50 boleh?

9) do you want me to buy you an ipod?
Owh itu sudah bagus (Mata di bling2kan..sambil dlm hati berkata “sudah menang loteri kah x-boypren aku nih)

10) let's sit together in the bus..
(La..terserempak dgn x-boypren ni kat bus stop ke nih?..hu)
Hey plis..apa bas2 nih? Elegik la aku naik bas. (Cakap ala2 gaya pompuan kaya yg sombong lagi suka eksyen)

11) hi baby
Ye B*bi…(Ni akibat dendam clash dia curang dulu masih berdarah lagi)

12) you still cute..
Well..mmgla..dah beribu aku habis tau cocok botok sana sini situ. Seb baik clash ngn ko dulu..klw tak nak pakai SK2 belum tentu tau merasa muka aku nih!

13) i still love tou..
Hey dia ni..tak paham2. Nak aku mencarut lg ke ni?..Grrrr..

14) can i visit your house?
Ko ingt ni time raya ke ha aku nak buat2 open house?

15) do you love me?
Pang! (Bagi 1 penampar maut dan berlalu pergi..tetiba plak husband aku baru sampai time tu..tu psl berani nk lempang anak org tuh..heh heh)

Named 5 candidates on ur list, ask them to complete this tag repost on their blogwrite title 'what if ur ex said this to u?
No need la. Kang tak beraya cina plak 5 orang kawan tu. Hehe.



***Huh berasap hati aku nak menjawab soklan2 kat atas nih. Penuh perasaan sekali. Cam marah betul2 pun ada. Haha. Btw..saya mana ada x-boypren la. Maklumla orang tak cantik. Takde sape nak kat aku nih. Sedih tak? Hehe. Skali habis blaja ada orang a.k.a my husband masuk meminang..tros ler kawin. Gatai!

6 comments:

@cu SaYaNg said...

emosional gile
hehehehe

syada said...

gler klakar ko ni..berapi pn ade..hehe.. pasni ko try plak wat "what if ur bf/husband ex-gf said this to u?~" lg berapi siot! ;p

nurdaniella said...

sokong acu sayang tu.. phewww.. punya la garang minah ni rupanya.. hehe.. nasib baik tak de ex.. kalau tak, sia2 jer makan penampar.. huhu..

LotsOfLove-Pearls said...

Huyoooooo Fazemy..
Terkena penampar plak dia..
sakit wo..
aku imagine jer cmana..
eksyen yer.. huhu..
lebey ganas dr aku..
hakhak..
syabas..!!

nurulhuda abu bakar said...

mie, gile ah ko memaki ex-boipren ko..

aku terasa mcm berada dalam situasi real lak..

hehe, aku terjumpa nurlina n hany pagi tadi, reunion seh, haha...

pastu aku trus bestpren ngan nurlina balik.. boleh?

wakakakakkakaka...

PIKIRSENDIRILAH said...

sbb ex bofren so..no komen..aku bukan main ex bofren ni..