Wednesday, January 14, 2009

Any idea for my blog?

Since i'm already ketagih with this bloging2 kan..u alls ada idea tak what should i write in my blog?

1) Should i write about my-self here? About my husband ker or my family ker? Alah segannya nak crita psl diri sendiri nih..mcm bagus2 je rasanya...hik hik
2) Or should i tell the whole world about all the kekayaan that i have? Cerita psl my house ker..my car..my salary..dan bgtau smua org byk mana aku dah derma unt badan kebajikan..wah...wah...untuk riak, takbur dan berlagak gitew.. (reject shop) 3) Or should i gossip about artis here? Err..kira mengumpat pasal artis la. Buat dosa di sini..gegege.(Gambar hiasan : Memey yg berjaya menglemerkan diri sendiri tanpa perlu mempunyai blog peribadi:-p} 4) Ataupun..haruskah saya bercerita tentang Humayra yang comel..atau psl anak2 buah yang kecik2 dah pegi Mekah?
5) Or should i write about the latest news? Isu2 semasa yang hangat dlm newspaper. Kira tolong rumuskan lagi la berita tersebut. Dulu kenkonon bercita2 nak jadi wartawan..tapi sekolah sampai tgkat 4 je..adehh
6) Atau bercerita tentang kehidupan seharian..tentang kawan2 yang sengal2 otot lagi kusayangi itu..cerita mengenai function2 yang dihadiri..err..rasa mcm artis la plak dok crita smua benda kat org..heh heh

7) Atau menulis tentang luahan jiwa perasan (mmg perasan..bkn typing error yer)..gembira..kuciwa..geram..bosan..bla bla..macam2 rasa ada..lebih sedap dari ikan siakap masak 3 rasa ceritanya..
Which one should i write ha?..Adehhh..susah2 ku campur adukkan smua di atas..Sukati akula kan..blog aku..aku punya sukalah kan nak tulis pasal apa. Haha. Terima kasih di atas smua pendapat diri sendiri di atas. Lalala (Hatiku berjoget2 riang)
***Suka baca asam garam kehidupan orang lain..suka baca tulisan mereka yg berilmu..yg sudah berjaya..suka baca jugak idea2 org yg otaknya giler2 yang boleh menjadi pengubat duka lara ..Kenapa saya suka baca blog orang lain?..sbb mcm2 ada...Keep writing guys..

15 comments:

Suehaida said...

hehehe..yang leceh bila nak tukar layout ni..bnyk benda hilang..su byk keje tapi gatal menambah keje..hehe

emm..tulis psl semua jelah emy..ok la tu..hehehe

naz ilyn said...

salam...

entam aje lh labu... selagi jemari masih lagi mahu menari... menarilah mengikut tari sendiri... inang ker zapin ker joget ker janji rock ha ha ha..

dakgilachoc a.k.a nani said...

cerita je apa2 pun, kami suka je nak baca...yg penting diri sendiri hepi..blog kita kan so kita punya suka nak taip apa pun....ahahaha..

Tie said...

Hi hi.....macam2 ada!!

Terus menulis ...terus berkarya!!

nurdaniella said...

fazemy, blog kita ni ibarat rumah kita.. so, terpulang pada kita bagaimana kita nak menghiasnya.. oleh kerana tajuk blog ni 'hidup ini indah' maka, kena la cerita yang indah2 jer.. hehe.. kalau orang lain tak suka dengan cerita kita, diorang tak yah la masuk.. kalau orang masuk blog kita, maknanya diorang suka kat cerita kita.. hidup cuma sekali, so, kita enjoy!!!!

AyKay said...

terusje memblog apa2 yg boleh memberi kebaikan kpd diri dan org yg membaca. kalau ada ilmu2 baru i.e resepi, petua baik2, utk perbaiki diri lagi baik kongsi2.

izzah said...

tulis jer apa2 kitorang bedal jer baca..hehehe

LotsOfLove-Pearls said...

Tulis jer pe2.. layan jer..
as long as x kena tangkap ISA..
huhu..
Sumer Layan jer..

fazemy said...

Suehaida -Su..kita copy paste dulu kod2 yg bakal hilang tu dlm words..senang nk paste balik.

Naz ilyn -Betul tu..mana yg terlintas taip laju2..

Kak Nani- Blog make me hepi too.

Kak Tie- Berkarya dan berkhayal..hu

Nurdaniella- Betul betul betul (ala2 upin ipin)..tak suka jgn baca..haha.

fazemy said...

Aykay -Hemm ok.klw boleh taknak copy paste. Klw nk boh resipe kenalah cipta resipe sendiri gitew. Hiks.

Izzah -Mana boleh la bedal la..nnti cikgu pangkah. Bg markah 0%. haha.

Pearls -Ish klw jd kes ISA..sure naik rating blog saya nih..haha

honeysour's blog said...

banyak idea ko nak berblog...

kalau mcm tu berblog tntang ape2 pon...

semua la...

fazemy said...

Ni semua pengaruh rakan sebaya dari ko la Ana..hee

TiNiE said...

tulis jer apa pun..janji kita hepi, blog kita kan

fazemy said...

Ha ah..Tapi jgn sampai buat org menyampah kat kita sudah.

maziah said...

hehe, tibai je sis..ape yg ade kt pale time tu, tulih je...