Thursday, January 15, 2009

Di Mana Dia Anak Katak Saya

Mari mencari seekor K.A.T.A.K dalam gambar di bawah ini.



***Katak yang bila dieja dari depan mahupun belakang bunyinya akan tetap sama..ong ong gedek gedek gedek..

21 comments:

nurulhuda abu bakar said...

emie, aku ni :)

rindu!

honeysour's blog said...

aku nampak katak tu..hiks :p

tapi tu bukannya katak kan..tapi daun2 tu yg bentuk cam katak...

hheheh

Uncle Lee said...

Hi Fazemy, alamak, mana la katak tu? Saya tengok, chari, tengok...tak nampak dia. Agak2 katak tu sama warna daun, ha ha.
Have a nice day Fazemy. Kalu senang datang balek pondok saya. Lee.

dakgilachoc a.k.a nani said...

sy x jumpa....uwaaaaaaa...answer please...ehek..

Tie said...

Hu hu....kak tie tak jumpa laa....ke fazemy yang tipoo ni??

fazemy said...

Kak Nani..tunggu la dulu..biar yg lain teka dulu..nnti org bgtau k. Katak betulla tu. Gambar di ambil dlm kotak katak kat Tmn Rama2, Cameron Highlands:-)

fazemy said...

Kotak katak plak..kolam katak..hee..Katak betul la kak tie..tak tipu.

liwaniel said...

alaa....wanie tak nampak pun katak tu..mana dia?

nurdaniella said...

fazemy, akak dah jumpa dah anak katak tu.. eh, eh, eh, dia dah lompat pulak..

naz ilyn said...

salam...

mane lar nak nampak katak tu dah melompat rupanya...

katak oh katak
kenapa engkau lompat
macam mane aku tak lompat
fazemy ambik gambo aku...

Qaseh said...

mane dia katak?..x nampak pun..yg kaler light tuh ker?...

fazemy said...

Eee pandai2 je korang ni semua..Kata tu tak melompat pun. Elok je dok dalam gambar tu baik2. Siap posing wat peace lagi. Haha. Teruskan mencari. Usaha tangga kejayaan. Wink.

Sila bukak mata luas2:-p

@cu SaYaNg said...

salam fazemy
thanks sudi singgah blog saya aritu...baru ari nie sempat m'buat kunjungn balas..

emm...sy rasa dh jumpa katak tu tp little bit konpius..memang kaler katak tu mcm tu ke or sy yg tersilap...

p/s::hope we can b fren lps nie..so,sy mnta izin ye utk add link blog nie dlm blog sy..tq

fazemy said...

Ok @cu sayang. Err ada sape2 lg tak yang saya blom link kan dia? Cuba tgk kat blog list saya tepi nih..ada linknya tak? Sebab dah byk hilang..huu..jenuh nak cari link korg balik..

BudAk hijAu said...

sumpah xjumpa...
juling dh nie... :P

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku,

Ada Hadith yang melarang kita bunuh katak.

Suara Katak yang selalu BerTasbih kepada Allah swt.

Kalah kita kita ini semua........


WaAllahuAlam.

fazemy said...

Ehhh..saya tak bunuh katak tu..tangkap gambar je.

asybedazzle said...

ehh xnmpk pon. haha salam

PIKIRSENDIRILAH said...

katak ada di batu tu kan..bukan atas daun..selain katak..kakak,kapak dieja dari depan ke dari belakang sama je..
x geli ke dengan katak?

lillies said...

huhuhu....ade ke katak tu?x nampak pun.....

fazemy said...

Adala katak tu. Troskan usaha mencari. Ku tak edit lagi gambar katak tu. Karang ckp je korg tak nampak jugak. Nnti saya editkan kasi katak tu besar. Haha.

Katak ni tak geli sgt. geli dgn katak pisang yg lebik tu. Yekkk