Saturday, January 3, 2009

Israel Laknatullah


Sedih tengok gambar ni(Kredit to Utusan online 3 Januari 2009). Kanak2 yang tidak berdosa menjadi mangsa. Memang diorang nak hapuskan etnik Palestin ni. Strategi diorang bunuh kanak-kanak. Astagfirullahalazim..tak ada sedikit pun belas kasihan diorang ni. Benarlah apa yang Al-Quran katakan, sampai kiamat pun Allah melaknat orang Israel ni. Kepala diorang Ariel Syaron tu tak mati2 lagi kan. Tengah dapat azab maut. Nak mati bumi tak nak terima. Hidup bagai mayat. Padan muka! Firaun di zaman moden dia tu.

Sampai bila rakyat Palestin kena berdepan dgn semua ni?!!Tak sanggup rasanya nak baca berita tentang kematian di Palestin setiap hari. Ya Allah selamatkan rakyat Palestin sekaliannya. Berikan mereka kekuatan untuk hadapi semua ini. Selagi Amerika duduk di belakang Israel, macam mana hebat kutukan dunia sekalipun, Israel tak kan beralah. Lagipun dah termaktub dalam Al-Quran pun bahawa dunia akan kiamat apabila Palestin dan Israel berdamai. Subhanallah.

Apa yang mampu kita lakukan hanyalah berdoa. Agar kesengsaraan rakyat Palestin berkurangan. Bila melihat mereka aku bersyukur hidup di negara yang aman. Tapi mereka telah dijanjikan syahid bila mati mempertahankan bumi Islam. Klw ada tabung2 derma unt Palestin tu, dermalah. Semoga dengan sedikit sumbangan kita dapat membantu mereka di sana. Ya Allah, SAVE PALESTINE!

3 comments:

DrSam said...

salam tahun baru dan salam perkenalan,

Israel memang bangsa yang dilaknati Allah. cuma tunggu masa pembalasan tiba. sama-sama kita berdoa agar masa pembalasan itu cepat sampai.

Uncle Lee said...

Hello Fazemy, terima kaseh you datang pondok saya.
My Bahasa is jurassic sebelum Merdeka and regret unable to comment re your this posting, nanti might get mistaken for a marriage proposal pulak, ha ha.

You have a Happy New Year, keep well and kita bejumpa lagi.
Best regards, Lee.
ps, Incidentally, re Adelina...I was a sibuk or busybody.

Fazemy, If you got nothing better to do, take a look at my archive, "My tears never dry for you", d/d 9/24/08.
This cherita...again, I was a busybody, ha ha. Lee.

fazemy said...

Yer Dr Sam..sama2lah kita doakannya.

Ok Uncle Lee..i will look at d thread. Sure i'll cry again..sob sob..