Wednesday, January 28, 2009

Mari ramai2 FLAG blog adibahahmed

Harini saya masuk balik blog adibah nih..wujud lagi dia. Geramnya. Kali ni dia punya posting smua dlm english. Before this (saya tak sempat baca tulisan dia sebelum kecoh dulu tu)..orang kata dia menulis broken. Ada dalam malay jugak. Tapi kita boleh tahu dari penulisan dia tu bkn melayu pun. kali ni dia tulis smua dlm omputih..konon tak nak bagi org tahu yg dia bukan melayu agaknya. Dah tak guna gambar adibah tu dah. Kat profile dia gambar karton pompuan pakai tudung. Sapepun dia ni wallahualam.

Tapi blog dia ni more to faithfreedom yg memperjuangkan kebebasan dari beragama, dlm erti kata lain : athiesm.

Apapun mari kita ramai2 flag blog ni.

CARA NAK FLAG:
1) Ini link blog dia : http://adibahahmed.blogspot.com/
2) Dekat atas sekali page tu..ada button FLAG BLOG - klik situ.
3) Pastu ada page Report a Terms of Service Violation
4) Pilih hate or violence
5) Next...next..done.

Mari kita buat ramai2. Supaya tutup terus dia punya blog yg byk bercanggah tentang isi Al-Quran ni. Semoga agama Islam dapat di bela walau hanya di alam maya. Allah Maha Besar.

26 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

keskeskes...sgt prihatinla emy ni...akak nak masuk blog tu balik pn dah tak kose....okeh2 jom kita flag reramai..:p

ujie said...

he3..jom2 kita p flag blog dia ramai2..

nurdaniella said...

emy, jom kita flag dia.. ni kira jihad gak, kan..

LotsOfLove-Pearls said...

jom wei..
jom beramai-ramai..

ini pempuan mau cali hal..
manyak cantit dia punya ayat..
aku burn kang...

jom!!!

PIKIRSENDIRILAH said...

bagus..tapi kalau flag jadi camne? aku tak reti mana bab alam siber ni..tapi ada laman web dan blog lain lagi yg menulis bukan2 psl nabi kita..benda ni jadi tak terkawal dah..dari indon pun ada..sbb bahasa boleh faham..terang2 dan terbuka lak tu..sbenarnya bukan sikit..dan byk kenyataan yg sgt menyinggung orang islam...ni keje musuh islam..sampai masanya mereka akan tahu jua..

fazemy said...

Bila kita flag ramai2 mcm ni..nnti bloger akan closed la blog dulu. ramai2 repot tak suka blog dia ni.

PIKIRSENDIRILAH said...

dia punya blog dalam bahasa english la..aku kalau english memang tak baca punye...sbb aku ni lambat faham dan payah nak faham..english aku teruk sangat..bahasa melayu je ok..

Yaniez said...

uiks ada lagi ker... isy2...

fazemy said...

Haha..jujurnya ko. Elokla. klw ko paham nnti ko yg terpengaruh. Elok la tak phm apa yg dia tulis. Dia putar belitkan kandungn al-Quran dlm blog dia tuh. pastu dia pertikaikan kejadian Allah. Tp tajuk blog dia Islam-Agama yang Aman.

PIKIRSENDIRILAH said...

tapi cuba baca jugak die punye post last tu..memang menghina ayat al-quran dan nabi..ayat al-quran ayat Allah swt..kalamullah..antara kehebatan ayat al-quran..pemahaman ayatnya bergantung kepada orang itu..kalau kafir tetap akan faham secara batil dan kalau orang beriman faham secara benar..dan dari dulu hingga zaman sekarang memang ada orang yang mencari ayat al-quran untuk menjadikan hujah untuk memburukkan al-quran dan islam keseluruhannya..kita mintak berlindung dari Allah swt..kalau komen saya salah tolong betulkan..

fazemy said...

Betulla tu pikirsendirilah. Mcm org yahudi la. diorg kan dalami Islam..tahu kebenaran Islam tp tetap nak menentang ISlam.

fazemy said...

Mcm kes "makan organ dalaman haiwan"..nabi kata jangan. Org kristian kaji..tp diorg kluarkan fakta sains yg mengatakan makan hati ayam baik unt naikkan darah. tp sebenarnya salah. dlm al-quran dh tertulis smuanya. kita je tak kaji. musuh Islam kaji unt jatuhkan umat Islam.

TiNiE said...

done!!!

fazemy said...

Good Kak Tinie. Hu.

AyKay said...

saya memang dah lama flag blog ni dan yg seumpama dgnnya. tapi lagi kita kepoh2 lagi femes lah dia nyer nih (maybe tu pun tujuan dia).

Apa2 pun sepatutnya cerdik pandai dkt kerajaan yg block/ban/tangkap/kidnap/mansuh these category of bloggers, tapi tak dbuat2. Alasan...alam cyber. Tapi kalau kes2 yg anti U**O sat je kena block. Kena fikir2lah sendiri

@cu SaYaNg said...

i'm done...padan muka dia

Tie said...

Tie dah flag awal2 lagi...hi hi...

fahana_ann said...

tak tahu mulanya apa tujuan flag ni..ok..thanx:)

fahana_ann said...

siap flag..huhu..aku tak sempat baca pun blog dia..sebab nak cepat..lagian dah korang kata macam tu,buat je lah..huhuhu..ada masa teringin gak nak tahu apa yang dia tulis

fazemy said...

Aykay -Yer mungkin dia nk femeskan blog dia tu. Tp saya pasti takde yg akan songsang dgn membaca blog dia. sbb dh ramai cerdik pandai mempertikaikan smua yg ditulis kat stiap komen posting dia. Klw kita ramai2 masuk pun dia bkn dpt duit pun-coz takde advertisement pun dkt blog dia tuh.

Smoga yg masuk, baca blog dia tu tak terpengaruh. Kita flag dia ramai..sekurg2nya kita dh ada usaha untuk block blog dia kan. Lgpun ini je yg mampun kita buat.

nurdaniella said...

emy, naper kerajaan tak block blog ni macam blog raja petra tu, kan.. betul gak cakap aykay tu..

fazemy said...

Diorg ckp susah nk cari owner blog tersebut coz blogspot ni domain dia bkn kat Msia. Mcm Raja petra tu sbb dh sah2 kenal tuan punya blog.

Uncle Lee said...

Hello Fazemy, my bahasa not that good, can only understand abit. Seems you having some problems with a blogger?
That always happens...got to beware before letting thru your immigration blog checkpoint.
Hope your message get thru with all the support.
Best regards, Lee.

Uncle Lee said...

Fazemy, I notice you do not have 'comment moderation'....this to stop unwanted comments.

If not sure, klik on your Blog dashboard, klik 'comments' at top of page...
look down see....'Comment Moderation'....put a tick there. Klik 'Save'.
Thus all comments will have to go thru your immigration, and customs checkpoint...ha ha...you can tengok siapa sebelum lepas. Lee.

PIKIRSENDIRILAH said...

aku setuju sangat dengan AyKay...itulah yang jadi sangat mengarut sekarang ni..kita ni walaupun ada yang buta it(aku sorang je kot)tapi benda mcm ni jgn sampai buta..menyampah aku dengan pihak2 tertentu..nampak sangat..baik aku stop sblum distopkan..

fazemy said...

Pihak berkuasa Msia buta IT la..haha.