Thursday, January 15, 2009

I'm Stuck Over Here..HTML Code..Failed!

body.sidebar-left #footer { margin-left: -110px;}
/* So we move the #center container over the sidebars to compensate */body.sidebar-left #center { margin-left: -110px;}
/* And add blanks left and right for the sidebars to fill */body.sidebar-left #squeeze { margin-left: 110px;}
body.sidebar-right #center { margin-right: -110px;}
body.sidebar-right #footer { margin-right: -110px;}
body.sidebar-right #squeeze { margin-right: 110px;}
body.sidebars #center { margin: 0 -110px;}
body.sidebars #footer { margin: 0 -110px;}
body.sidebars #squeeze { margin: 0 110px;}

Ish..blog template ni degil betulla..bila betulkan kod yang ni yang tu lari..betulkan yang tu yang ni dah ke mana2 dah hilangnya. Huwaaa..sadis betul.

Ada tak sape2 yang terer psl HTML kod ni..help me plisss..Asalnya nak jadikan 3 column blog ni..tapi tah mana2 hilang 1 lagi kolum tu. Haha..nampak sangat sekolah tak habis.

Dulu ada gak belajar C++..ala2 kod2 HTML ni lah..result unt subjek tu hampir2 nak 4flet tau(riak nih). 3 point something la. Tahu tak macam mana saya boleh dpt result sebagus itu?Sebabnya saya selalu copy n paste simulation orang lain. Haha. Jahat kan..hik hik..

Mcm mana saya buat? Unt subjek tu biasanya kitorg buat dlm lab komputer. Bila lecturer bagi soklan..saya akan try buat..tapi biasanya tak boleh simulated pun. Haha. In the end of the class..sure kelam kabut..so main cara kotor (untuk hidup)..i go to START - My recent Document..gegege...apa lagi carila result org lain kat situ. Budak kelas lain sure dpt soklan yang sama. Biasanya diorg akn save dlm komputer tu jugak. Dengan pelbagai nama. Ada yg wat nama sendiri la..nama kelas la..save as AAAAAA la..Huh..kena rajin2 la godek satu2..Hasilnya saya berjaya wat simulation...Hahaha.

Itulah yang saya lakukan masa kelas C++ dulu. Dan sekarang..saya tahu saya dah dpt balasannya. Bila kita belajar secara tak berkat kan. Ye saya tahu saya bersalah..Saya dah insaf nih..Sob sob..

Walau C++ tu takdela sama dgn HTML code ni kan..tapi saya tetap failed tulisan2 alien ni. Saya tak pahammmm...huwaaa..tulun tulun. Anyone?

***Tahu tak mcm mana nak save apa yg ada dlm windows ni as a picture? Saya nak tunjuk mcm mana rupa my page element tu kat korang smua. Kena pakai software ke? Saya budak baru belajar..ambil galah tolong tunjukkan..gegege

16 comments:

Tie said...

Huh?? Kak tie memang blur bab2 ni...dulu pernah cuba...jadi kecik sebelah...malas nak cuba lagi...kang terus padam lak!

Senang2 cari template yang sedia ada...hi hi...kak tie memang suka jalan senang....

dakgilachoc a.k.a nani said...

heh...sy lagik failed pasal html2 coding2 ni semua...satu hape pn x faham tau...sama seperti tie, sy sarankan guna template sedia ada je...dh pandai sok baru buat sendiri sbb klu blog hilang nti haru beb nk buat yg baru..

fazemy said...

Yang ni sedia ada la kak tie..copy paste punya..hee. SMlm dh buat yg manual tu..tapi rasa mcm tak cantik..tu yg tukar yang ni pulak. Pastu apa2 tah jadinya..eee

fazemy said...

Kak nani..haruskah saya menukar template yg lain? huwaaa..

nurdaniella said...

fazemy, kalau la dekat, boleh akak tunjukkan macam mana nak jolok cempedak ni.. ada certain2 hal, susah nak bagi command dari jauh ni..

izzah said...

saya pun sangat tak pandai benda2 coding HTML nie..saya species kak tie..pakai copy paste yang sedia ada..huhuhuhu..

LotsOfLove-Pearls said...

aku pun blur soal nie..
kena take time kalau nk buat..
free and xder keja lain..

fazemy said...

Itulah psl..smlm ada je byk keje nak buat..tp dh dok melayan coding ni..satu keje pun tak siap. Haha.

honeysour's blog said...

nanti aku email kat ko coding utk 3 column tu...

tu yg aku buat sendiri...

Suehaida said...

ni hilang sebab buat sendiri ke column nyer?mcm templete dah siap kan?awak ada terdelete mana2 kod kot..

em...cuba bukak link ni..http://www.blogspottutorial.com/2008/08/tips-to-make-multi-column-on-blogger.html

liwaniel said...

wanie pun tak berapa tau pasal html ni..cuba buat balik semula

atty's said...

hai.salam singgah..
tq sbb jalan2 blog kty..

kty kena ikt mood..time rajin..rajin giler main ngn coding..

atty's said...

kty add link ye..

saya said...

mak aii..saya lagi le lansong tak reti bab2 IT ni.. dulu2 daya igt HTML tu ialah singkatan hotmail . hehehhee..

naz ilyn said...

salam...

ilmu hamba yang cetik ni memang tak layak nak menduga lautan nanti yang dikejar tak dapat yang ada kat kendungan terciciran lagi susah... buat ajer ler yang mana senang

p/s: nak pegang gelaran blog paling antik.. hahaha

fazemy said...

Guys..thanks atas idea smua..saya dh berjaya buat 3 colum tu. Auto punya..haha. Sape2 nak buat boleh masuk sini :

http://www.blogcrowds.com