Thursday, January 8, 2009

Pegawai Bank MBSB


“Assalamualaikum Hanis. Ko busy ker? Aku nak ko tolong check kan market value Apartment Impian. Ada orang nak jual kat aku 200k. 2nd floor. And please calculate salary aku jugak. Lepas tak loan?”

“Ok I’ll check for you. But I need to know apa hutang keliling pinggang yang ko ada. Klw boleh give ur husband nye salary jugak. Senang aku calculate terus. Korang buat loan husband and wife la”

Bip bip. Handphone di atas meja ofis aku berbunyi. Tak sampai 5 minutes pun lagi aku dah received 1 more message from Hanis. She’s explaint everythings what to do, what should I have and what the advantage and disadvantage kalau aku beli rumah tu. Hanya dengan 1 message tu je aku rasa aku dah tahu apa yang terbaik. Then aku reply balik her message.

“Thanks dear. Saya amat senang berurusan dengan pihak MBSB. Sebab saya boleh ber”sms” dengan pegawai bank anda. Mana ada servis macam ni dekat bank lain.Wink”

**Itu Tyra Banks bukan Hanis;-)

9 comments:

maziah said...

bikin panas je gmbr..ingt cite tyra bank td..muahahaha

nURmALa mAZLan said...

lor....
ingat kan tyra bank gi mBSB ke ..apa ke..

fazemy said...

haha. tak arr..td search kat tenet gambar bank skali kluar gambar tyra banks daaa

mama_aifan said...

bank n tyra banks ada kaitan le tu :)

honeysour's blog said...

ko msj ngan siti hanis binti mohd shaharuddin kan? hiks :p

honeysour's blog said...

mi..ko pasangla chat box kat blog ko tu...malas la aku nak taip kat komen ni...hiks :p

maza said...

erm maza tak pernah lak buat loan dgn MBSB nie

semua loan buat dgn bank perdagangan biasa jerk.. sbb maza rasa skeptical sikit... rasa mcm MBSB interestnya tinggi..

hehehhehe

any recommendation?

fazemy said...

Liyana-yolah nnti aku psg chatbox tu..subjek tu tak khatam lg la. haha. Haah la dgn Hanis anak pakcik Shahbudin tulah..

Maza-Ha ah MBSB tu interest dia tggi. Even my fren yg keje kat situ pun suggest g kat bank lain. Haha

reena said...

hihihi.... terkena kite...