Sunday, January 18, 2009

Senarai Pemenang Teka Katak

Perserta yang mengambil bahagian:
1) nurulhuda abu bakar
2) honeysour's blog
3) uncle Lee
4) dakgilachoc a.k.a nani
5) Tie
6) liwaniel
7) nurdaniella
8) naz ilyn
9) Qaseh
10) @cu Sayang
11) BudAk hijau
12) asybedazzle
13) Pikirsendirilah
14) lillies

Terima kasih diucapkan kepada semua peserta yang mengambil bahagian. Sebelum saya umumkan siapakah pemenang diantara anda semua..saya ingin mengumumkan dulu hadiah yang akan diterima oleh pemenang pertandingan Teka Katak ini. (Perhh..dah mcm trivia games kat TV la plak)

Hadiah yg bakal diterima oleh pemenang ialah..


Sebuah handphone jenama Nokia-N96 :

Hanya seorang pemenang sahaja yang layak menerima hadiah. Tiada jawapan betul yang sama diterima maka tiadalah perlu dibuat teka silang kata mahupun isi cogan kata bla bla. Tiada juga cabutan bertuah dalam pertandingan ini. Maka yang bagi jawapan salah itu anda memang tidak bertuah. Haha.


Ok Mari kita reverse balik. Ini gambar yang saya paparkan untuk korang cari katak tu. Gambar ni saya yang ambik sendiri tau. Yang goyang2 tu adlh kayu unt cari katak tu. Klw tak selak2 daun2 kering tu pakai kayu..dengan mata kasar pun payah nk nampak katak tu. Dia dok diam baik punya. Berlakon jd daun jugak katak tu. Itulah katak..tak penah nak bersyukur..Allah dh jadikan dia katak..ada hati nak jd daun kering plak dia. Eee nak kena katak ni. Ok..cuba tgk btol2..mana tau ternampak plak katak tu kali ni...Ada nampak tak?


Still tak nampak? Hish..tak nujum belalang la korg nih..Ok inilah katak nya. Comelkan. Hahaha. Itulah kebesaran Allah..diciptakan pelbagai makhluk di muka bumi. Stiap satu ada tujuan masing..ada kegunaan masing2. Termasuklah kita sebagai manusia ni. Dijadikan Allah untuk bersujud padaNya. Sudahkah anda solat tadi? Huk..

So ada sape2 tak yang dpt teka sblom ni? Konon dah rasa tp tak bgtau. Ada tak? Haha..nasibla yer...Papun diumumkan TIADA pemenang untuk pertandingan kali ini. Dan hadiah Nokia N96 itu jatuh kepada saya...yeyyyy..dapat henpon!dpt henpon! Haha..adios..jumpa lagi dlm pertandingan seterusnya..kui kui..Akhir kata terimalah pantun saya buat semua:

"Katak Oh Katak

Kenapa Kau Panggil Hujan?"

Errr..ini pantun ker? Sila jawap pantun saya..Bling!

29 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

still jawapan dah kuar pun tak nmpak jugak katak tu...adakah aku sudah rabunnn???? huaaaaaaaa..katak oh katak dimanakah engkau katak? heh..:(

fazemy said...

Itulah..yg dlm bulatan merah tu..katak tu mmg kaler coklat..dia kurus je katak tu. nampak tak?

fazemy said...

Kak Nani kena pakai eye shadow la klw tak nampak jugak..ahaha

PIKIRSENDIRILAH said...

ooo..dh konfem takde pemenang baru bagitau ada hadiah...pandainye die..
ini tidak adil...tidak adil..tidak adil..

@cu SaYaNg said...

adusss...tembakan tersasar la

PIKIRSENDIRILAH said...

walaupun tak adil..tapi nak balas pantun..

katak tak panggil hujan..
tapi panggil pasangannya yang hilang.

LotsOfLove-Pearls said...

Ini adalah Clark dlm citer Smallville..
Takut nak renung dalam2 kat SCREEN PC. takut nnt meletup..
Renung lama2.. xjumpa katak..
AKu dah lupa ker cmana rupanya katak?

Katak o Katak..
Tunjukkan diri..

AyKay said...

wahhh, mata dah dilaserkan pun still tak nampak. lepas tengok 10x baru nampak skit2.
apa2pun ini bukan teka biasa2, dan bukan ada unsur2 penipuan mcam teka sms tu..tahniah

honeysour's blog said...

ohoooo..pandai ko ek....

adeiii la...
kawan saper la ni...huhu...

honeysour's blog said...

yang aku tunjuk katak tu pon salah ke....

honeysour's blog said...

aku still tak nampak lagi katak ko tu...

Aku, Kau & The Geng said...

katak ni bukan katak Afrika.aku kenal katak afrika je.susahlah mcm ni.... Letak la Gambo katak antarabangsa br aku kenal...ha3

Tie said...

Hu hu....mana boleh...tak aci...

Kak tie tak nampak...hu hu...

fazemy said...

Alamak korg nih..tak nampak jugak ke? Ish ke korg tak kenal rupa katak? oklah nnti saya bukak 1 lg topik gmbr katak k. haha. katak tu kaler coklat..dlm bulatan merah tu..dia kurus..mata dia pnjg ke depan. lupa dh nama katak ni. katak oversea la jugak ni agaknya. takpun mix dgn katak pisang. haha

Deqna said...

isy katak tu nampak cam daun jer.. tak rupa katak pun.. memang tak pasan

naz ilyn said...

salam...

tak puas ati... tak puas ati. tak nampak macam katak pun... main tipu yer...

asybedazzle said...

waa, stil xnmpk. haha
mungkin katak dari pluto? :DD

Dee said...

faz..leh ke panggil faz..ko biar betul tu katak..mentang2lah xde sapa menang..dan2 adiahnyer henpon..ko tipu ni...ko tipu...kehkehkeh...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

jawapannyer oh katak oh katak kenapa engko panggil ujan

CuTeMiUt78 said...

oh.. ada peraduan teka katak la plak.. heh.heh.heh.. slam kenal... mekacih singgah blog kita.. kita exchange link ya

NaDiaHaNuM~ said...

tipoo larr..nk hp tuh gakk..huhuhu..

nurulhuda abu bakar said...

mie, ko kata katak oversea?

ape kes?

hehe.. sumpah aku tak nampak gak katak tu, korang sume, dia ni mengelat, bukan ada katak pun,

hiks, mati la aku kene bantai ngan emie..

Asmida said...

Gua mau henpon tu...

nurdaniella said...

ishh.. ishh.. katak ni pun satu.. apasal sama macam daun tu?? naik juling mata dok perati, tak jugak jumpa.. lain kali ambik ar gambar lain.. kucing ker, ular ker.. confirm leh nampak punya..

fazemy said...

Haha..korg ni lawak la. Katak pun tak kenal..Kih kih. Ala henpon tu serius la nak bg (dlm hati ckp tipu..tipu)..heee. Btw mekasih smua yg mencuba mencari di mana katak saya. Unt pertandingn seterusnya hadiah dia berupa sebuah rumah banglo dkt bukit antarabangsa. Nantikan:-p

fazemy said...

Dee- Call me Emy-coz itu nama dlm ic n surat branak. Takde maknanya nama glemer2 nih..dah tu nama mak ayah bagi-walau takde maksud. Dulu kecik2 malu nama Emy sbb org samakan dgn Amy Search..adake patut. Seb baik lepas tu Amy Mastura plak glemer. Hu. Faz tu nama husband. Wink.

liwaniel said...

yeay..tekaan ku betul..berpinar jugak mata nak mencari katak ni

fazemy said...

Haha..dan dan je liwaniel tekaan dia btol..takde2..tarikh tutup penyertaan dah berlalu..:-p

wanhamery said...

teka binatang lain tak ada ke..mencari kambing ke...nati aku nak daftar join gak