Tuesday, July 28, 2009

Seronok Tengok Orang Kawennn...

Ini Dzuliyana...kitorg panggil dia D.Z. saje. Sian mak ayah dia bg nama panjang2 kitorg sebut 2 huruf depan saja. Haha. Dz ni saya kenal since darjah 5. Ingat lagi masa dia masuk kelas kitorg masa tu..kitorg ingt dia budak darjah 6 yang salah masuk kelas. Mana taknya..masa tumbesaran kitorg normal..dia dah tinggi mcm galah. hu


Flower girls ni penyeri..comel je budak2 ni. Kdg kita bkn tgk pengantin..sebok dok tgk flower girls malu2 kucing nak jalan.

Ni keje pengapit Dz..Tangan kanan pegang kipas..tangan kiri pegang kain pengantin. Mesti dpt goodies beg lebih ni.

Ni part yg best. Makan beradab. Kebetulan masa kami datang pengantin baru keluar rumah nak ke meja makan. Cantik betul meja makan dia. Penuh fresh flowers. Pintu gerbang pun sampai 2. Semua bunga hidup. Keterujaan saya tgk dalam khemah sampai terlupa nak masuk rumah Dz tgk pelamin. Menyesal plak. Klw tak confirm byk gambar saya kat pelamin tu.

Teringat masa saya kawin dulu. Part smua org tangkap gambar kita time ni lah yang haru. Rasa bengkak2 dah muka tahan senyum. Dah smua org fokus kat kita. Aihhh...malu.

Senyum2 malu tu hanya sbb ramai tetamu belah lelaki time tu. Maklumla tak bape nak kenal lg dgn keluarga suami tu. Tapi dgn kawan..ha engko..siap peace lg.

Si Dz ni siap paksa kitorg ambik gambar dia. Masa ni saya dgn http://honeysour00.blogspot.com/ yang dok depan meja makan pengantin.

Kami bukan apa...nak tangkap gambar udang ni je time tu. hehehe.

Wahhh romantiknya. Klw la hari2 kita makan dgn suami kita cenggini...confirm kurus kan. haha.
Pengantin dah la malu2 nak makan...kitorg ramai2 buat pakatan penyebok nak bergambar dgn pengantin. Huhuh..Makanan dari katering pun heaven. Kira puas hati la. Ayam2 dia besar. Takde ayam2 baget cam kebiasaannya.

Sronok tgk Dz ni kawin. Sporting je. Lepas makan diorg berjalan dari meja ke meja bersalam dgn tetamu. Walaupun majlis diorg ni ada org kenamaan yang hadir..tp majlisnya tidak protokol..sempoi dan selesa untuk semua.
Dan ini Aulia anak kawan baik saya Azza Dalila. Azza dan Aulia ni dtg dgn kami sbb ayah Aulia ni ada keje lain. Sepanjang hari Aulia ni badmood. Mungkin sbb ayah dia takde kot. Biasa ayah dia la yang melayan dia sana sini. Biasa dia ok je dgn saya.Haritu tak nak langsung dgn saya. Masa dalam kereta saya pandang belakang nak tgk dia pun tak boleh. Mulalah menjeling sambil merengek2. Eee..nak kena Aulia nih.

Tapi bila saya halakan kamera kat dia..spontan tros senyum. Padahal amsa tu tgh merengek2 nak nangis. Haha..pandai betul Aulia ni.
Dan yang plg bestnya kat majlis Dz ni dapat jumpa kawan2 lama. Mcm2 cerita blh dgr tp tak sempat sgtla nak bercerita. Yang plg seronok ialah : Saya Emy...Liana dapat jumpa Norliana Azhar, Nurliayana Uzir di Majlis kawin Dzuliyana. Huuu... p/s : Maksud Liana itu kelemahan kelembutan camtulah tak silap saya. Mcm kelakar lak bila ingt tu nama saya. Haha. Lemah lembut. :-p


Selamat Pengantin Baru Dz & Hezry.

Diorang bertemu jodoh kat Jepun dan seb baik kawin kat Malaysia. Klw kawin kat Jepun idakler kami smua ni dapat mkn free camni. Heh heh.

12 comments:

@cu SaYaNg said...

ala..bila time acu lak nie..iskh..

Suehaida said...

hehhe..cantik Dz..=)comeynyer aulia..=)

naurah makwa said...

betoi kak..syok dapat jumpa kawan2 lma

honeysour's blog said...

url blog aku tu salah la mi...

http://honeysour00.blogspot.com

ain said...

seronoknya bila ingat masa akak kawin dulu.hihi

nurdaniella said...

salam emy.. hehe.. tergelak pulak baca komen acu sayang nih.. emy yang mana satu 'erk?? best tengok majlis2 kawin sekarang nih.. kalau la boleh buat majlis macam ni untuk orang yang dah lama kawin, kann best..

Dee said...

lawo2..sumer lawo..

LotsOfLove-Pearls said...

Salam Emy..
mmm, memang udang tu yang menarik...
mesti sedap amat kan..
majlis meriah jer aku nengok..
cian pengantin diketepikan dek flower girls dier yg comel2...
hehhe..

fazemy said...

Hehe...yang blom kawin bila tgk org kawin..rasa nak kawin yer..Btol tak sue, @cu...heh heh.

Yang dh kawin plak..bila tgk org kawin ni..rasa nak kawin lg skali..Ayokk...bahaya ni..kawin dgn org yg sama takpe. Kira wat ulangthn perkahwinan. Jgn kawin dgn org lain sudahla. (~_~)

wongjowo said...

nie yg buat akak nak kawen balek nih!
hari tu kawen..x puas ati..hihihi

awin said...

nak kawen gak...
hehe :))

Nurulhuda|Adlie said...

lain nya muka dz, sebab mcm dah ada isi sikit, aku rasa sume sama je la kot dah banyak isi, time skolah sume kurus kering, hehe..

besar dah anak azza... ;)