Tuesday, March 31, 2009

"Suhaida Tunang Rizal, Rizal Tunang Saya" ; Sue berkata.

-Gambar telah di curik dari Friendster Sue tanpa kebenarannya..babap dia Sue..biasa ni curi2 gambar orang('v')-

Selamat bertunang Suhaida. Wahhh kamu kelihatan sangat comel seperti seorang puteri raja yang diibaratkan secantik Cinderella, seputih Snow White dan lebih kurang sama dengan bini Shrek. Erh kenapa mesti nak samakan Sue dgn bini Shrek ni? Ok what..cantik tau Princess Fiona tu.

Sue ni kawan sekolah saya. Kita kenal dari sekolah rendah kan Sue. Dan tunang kepada Sue first time saya jumpa masa diorang dating kat Semua House. Ha kantoi. Masa tu saya dengan boypren a.k.a husband saya tengah servey2 butik kat Semua House. Saya belum kawin lagi masa tu. Then masa tengah tgk 1 baju pengantin warna hijau(Wahh masih ingat kaler baju tersebut) :


"Macam mana? Berkenan ke dengan yang ini?"
Tanya seseorang yang saya sangkakan promoter butik tu. Rupanya2 Si Sue nih. Eee..Pandai pekena orang dak kecik nih. Papun baju hijau tersebut saya tak jadi ambik yer Cik Sue. Hehe. Dan itu adalah pertama kali jugak kita bersua muka kan Sue. Sejak habis sekolah mana ada kita jumpa dah kan pastu.



Saya sepatutnya menghadiri Majlis Pertunangan Sue nih. Tetapi atas sebab aral yang melintang pukang, tiada jodoh untuk posing2 dengan Sue kali ni. Wahhh nampak sangat grand brilliant majlisnya. Ruginya tak dapat datang haritu. Mesti makanan yang di jamu sedap2. Errr kenapa makanan jua yang selalu di hati? Haha.


Bila tengok Sue tunang yang kelihatan "tunggu nak nikah" je nih, saya sangat jeles. Mengapakah ketika saya bertunang dulu tidak ada pelamin2. Tidak ada crown2 cantik yang macam Sue pakai tu? Mengapa? Mengapa? Ni yang nak buat saya bertunang lagi sekali nih.("v")




Apapun saya sangat kagum dengan Sue nih. Kagum sebab dia dengan En Rizal dia kalau posing2 tidaklah seperti loving couple yang lain. Di mana jika loving couple tersebut bergambar, kita tidak pasti samada mereka merupakan sepasang kekasih ataupun sepasang kembar siam yang melekat sejak dari dalam kandungan ibu. Sue ni bagus, kalau bergambar jauh2 je dari Abang Rizal dia. Oleh itu ingat yer para remaja2 di luar sana..contohilah Cik Sue kita ini yer.
Satu tauladan yang baik sebenarnya.



Dan buat Sue..Maaf tau last minit baru bgtau tak dapat datang. Kalau tak boleh singgah kedai Jakel kat Simpang Pulai tu. Bleh shopping..haha. InsyaAllah nanti Sue kawin kami akan ke sana k. Ala setakat Simpang Pulai tu sedekat daging masak lomak salai je. (Ayat poyo..ntah2 tak dapat datang lagi:-p)


Buat kalian berdua, semoga tabah menjalani zaman pertunangan. Ikat berapa lama ni? Moga cepat2. Ingat..walau dah naik pelamin bersama itu bukan bermakna korang dah "halal" yer. Hehe. Kawin cepat2 tau..sebab kawin tu bessssssst bangat! Tapi jangan lupa habiskan Master tu dulu Sue.



p/s: Perempuan kalau belajar tinggi2, pas kawin ke dapur la jugak. Yelah..lalu dapur nak g bilik air:-p.

19 comments:

honeysour's blog said...

cantiknye sue..

LotsOfLove-Pearls said...

a'ah erk..
memang jauh2..
huhu..

chanteQ Sue..

**nak betunang sekali lagi?

huhu..

Pu3 said...

bestnye tgk org dah bertunang n dah kawen ni.
Kak emy, carikan pu3 calon yg secocok.
hehehe

Dee said...

bagus2..pandai jaga diri sue ni..hehehe..congrats dh bertunang!!

dakgilachoc a.k.a nani said...

cantiknyer dia...bagus erk bergambar pn jauh2...susah dh nak jumpa pasangan mcm tu skrg ni =)

emi, pe susah, ajaklah cik abg tunang sekali lagi..ala2 baru tunang konon...ekekekeke...

fazemy said...

honeysour - Ko tak g majlisnya Ana?

LOL - Jeles tgk org bertunang skrg ni cantik2 semua. Saya dulu simple je.

Pu3 - Kena isi borang permohonan dulu la Pu3. haha

Dee - Itulah..berkat tdk terlalu menonjolkan kebahgiaan.

Kak Nani - Yelah..nak buat ulangtahun pertunangan la..buat kat hotel2..buang tebiat. haha

ain said...

tahniah sue..!! Emy nak tunang lagi ke..???yg sorang tu nk campak mana..???

~~ciklinn~~ said...

selamat bertunang pada kawan tu yer... semoga terus kekal ke jinjang pelamin dan keakhir hayat.....

cantikk sgt sue tu...

naz ilyn said...

selamat bertunang sue... kuatkan iman bertunang ni banyak cabarannya.

@cu SaYaNg said...

cantik nye sue tu...

cendawanintim said...

selamat bertunang buat sue...memang cantik dan berseri2 ajer sue..

Suehaida said...

hehehehe..aduhai..su nak kata camne ek?entry ni buat su terharu dan rasa cam nak gelak besar je ni...

thanks ye emy..nanti su mengungkap beberapa kisah disebalik cerita percintaan su..hahahaha

tunggu ye...=)

♥princess bongbong♥ said...

huhu selamat bertunang..

cantik nye kaler purple..

nekPP said...

salam malam ceria fazemy..hehe nie nekPP datang bertandang! carikk yaa jgan tak carikkk...dtg nnti nekPP jamu pulut kuning..air kopii..kahkahkah..

kalu gasa2 nak tunang lagi..boley amek tempah gan nekPP..ahaks..

suara said...

Salam Emy...

Buat Sue... Tahniah atas pertunangan. Jangan tunang lama-lama tau... dugaan banyak. ;)

Emy... kak su dulu lagilah. Mana ada pakai cantik-cantik. Tak nampak macam bakal pengantin langsung. Baju kebaya corak biasa warna hitam kuning je. Solek pun, sendiri conteng je. Huhu...

Kujie said...

weiii..tau dak Shrek tu sapa?

Shrek tu kan skuter kak jie yg tergolek masa kena ragut tu la...hehehehe.


manislah pasangan ini..suwet sgt.


p/s...nnt bile free dtg blog kak jie baca komen kat entri " laporan polis kes ragut"

korang kena belasah sbb salahkan polis...

e_ja said...

cantik bakal pengantin perempuan..tringat lak masa akak bertunang dulu2..kita dulu2 bertunang lelaki xleh dtg sekali kan..dok tunggu dlm kete je dia..huhu..

fazemy said...

Itulah Kak Eja..zaman kita dulu mana ada camni. Erh mcm dh tua plak bunyinya saya nih. Haha. Tp mmg saya takde buat semua ni. Sampai bertunang pun tak ramai yang tahu. Zaman dah maju..adat semua blh di ubah..yang penting jgn terlalu jauh lari dari landasan Islam sudahla.

Akmaelinda said...

puan Emi!
finally blog ko aku dpt!
cantikkan kak sue:))