Thursday, March 12, 2009

Handbag Kesukaan Saya

I ada banyak handbag tau. Cakap je apa2 jenama handbag yg mahal2..smua dah ada dalam koleksi i. Louis Vuitton, Versace, Gucci, Chanel, Armani, Prada smua i dah ada ok. Tiap2 bulan i mesti beli handbag. Sometimes i beli online, sometimes i ask my fren yg duduk kat obersea tu belikan. Takpun i ajak je husband i pergi London, New York tak pun Paris.. semata2 nak beli handbag. Bagi i la kan..handbag dgn i tak dapat dipisahkan lagi. Mmg addict la.

Ni one of my collection tau. LV handbag. I beli dalam 4 thousand camtu. Cantikkan. I ada 2 kaler handbag sebijik mcm ni. Tulah, husband i kata beli satu je. Tapi i dah suka patern yang mcm ni. Sekali beli ha ambik ko, i ambik 2 tros. 1 kaler brown, and another 1 black.

Yang ni plak koleksi terbaru i. Guess. U see. Ada tag harga lagi. I beli handbeg ni 5 ribu je. Actually i minat yang 3 ribu punya tau. Patern dia lebih kurang mcm ni lah. Tapi husband i cakap, alang2 beli biarlah yang mahal tros kan. Lebih berkualiti, lebih tahan lama. Klw i beli yang 3 ribu tu mungkin tahan setahun je. Tulah, i ambikla yg 5 ribu ni. Cantikan uols. I nak pakai dgn baju baru i yang kaler pink tu. Mesti menyerlah.



Yang ni plak handbeg i pakai masa santai2. Buat pergi hypermarket je. Tak mahal la yang ni. I beli dulu dalam 2k saja. I ada banyak koleksi mcm ni. Kdg tu sbb byk sgt i bg je kat adik2 I. Diorg kdg2 datang rumah tgk my collection yg byk tu berkenan. So i bagilah diorg 2 3. Bagi yang ni takpe la..alah takat 2ribu je apadekesahkan.

I ada jugak koleksi handbag kulit. Klw dah sebut kulit tu mestilah lagi mahal dari handbag2 kat atas ni kan. Maklumla diperbuat dari kulit haiwan. Handbag kulit ni biasanya eklusif. Jarang ada yang sama. Jadi i bila pakai mesti berbangga, klw pergi mana2 function confirm takde sama dgn orang lain. Sbb I je yang ada handbag mcm tu. Kecuali orang tu beli handbag pasar malam la. Tiruan punya..confirmla bersepah.
Ini kepala ular yang nak dibuat handbeg I tu. Kepala dia diorang buangla. Diorang ambik kulit je. Kesian plak I tgk ular ni. Dah mati dia..


Ular2 yang diorang tangkap tu digantung. Dibersihkan.


Camnelah diorang tangkap ular sawa ni kan. Takut tgk muka ular ni. Geli pun ada. Sian ular ni.

Semua ular2 digantung sebelum proses siat kulit. Makin besar ular tu makin banyakla dapat kulitnya.


Kepala ular dibuang.


Proses penyiatan bermula.



Isi ular dibuang. Ambik yang kulit je. Nak buat handbag. Takpun kasut.



Selain ular..kulit buaya, tenggiling juga ada diambil kulitnya. Nak buat handbag.
Setelah disiat, dijemur dan dikeringkan, kulit2 haiwan ni dah bersedia untuk dijahit. Dibuat handbag.

Dan seperti inilah hasilnya. Exclusif u. Hanya orang yang mampu je pakai handbag kulit ni. Bukan calang2 orang tau. Dalam koleksi i ada 10 handbag kulit. Dan I berbangga kerana memilikinya. Weekand ni I nak ajak husband pergi Paris la. Nak beli handbag lagi. Hu.

**Saya cuma mampu pakai handbag yang tertulis "made in china". Sah tiruan! Tapi GUESS tu. Huhuhu.

35 comments:

@cu SaYaNg said...

memula baca, acu rasa teruja
wah...best gile emy nie..hehehee
tp di akhirnye acu tertipu..hahaha
kita sama aaa...
beg acu mmg byk jenama LV, Gucci & Guess...tp PS butik mali le...hehehe...

e_ja said...

hahahaha..akak punyalah excited nk baca masa tgk entry ni hapdet dlm blog akak..dlm hati dasat gak bdk nih..siap ada koleksi branded henbeg nih..

sekali baca..tipah tertipu rupanya..ekekeke..tp tipah pown suka henbeg..ahaks..tp xdenya henbeg riban2..bek wat beli bnda lain kan..:)

AyKay said...

Heh..
lama2 baca naik geli tengkok tengok ular besau2.

i pun byk beg kulit isi laptop, montblanc lagi, tapi angkat dari bandung ;-) ,,, tau tak per

kakngah said...

agak2 isi natang tu depa buat ape lepas tu??
- jeruk
- pekasam
- mknan dlm tin
- kopok
- adk beradik ikn masin & sotong kering

mYpRecious said...

Mule tgk taju entry.. wah kak emy, high taste betul soke beg LV.. hikss.. Tapi lame2 bace hurm.. kompom tipu neh.. ahakss..

sy pun soke hbag gak. tp idak lah nak abeskan ribu raban hanye tu hbag.. sungguh tak berbaloi2..

Suehaida said...

emy giler!!entry yang menakutkan!!!hahaha

naz ilyn said...

salam...
alahai emy tak sangup akak tengok ular-ular tu semua.. geliii yang kene siat tu kesian pulak tengok... kalau tengah makan tengok pasti uuueekkk... ni pun tengok sekali lalu jer...

henbeg mahal sama harga dengan seutas gelang emas... hishhh selera yang melampau.

KaSiH said...

hehe...kita beli bile rasa mampu je...time tu maybe tgh dpt bonus kot...*teringat kat hbag yg lama dh tak berganti...

CuTeMiUt78 said...

eh...ingatkan betul2 la tadi.. rupanya tipah tertipu..heh..heh..heh

Queen said...

hahaha....ingat betul2...apela kak emy nie...
queen penah tgk masa kecik orang belah ular nie...live...
masa tu jiran kitorang nie askar...sg.chua masa tu banyak lagi belukar2 dan hutan yang separa teroka...so ade orang jumpe ular..askar nie tangkap dan kemudian die masak...
eee.........sabor jela..masa tu tak pasti la die masak ape sebab kecik lagi...yang pasti diorang da belah perut ular tu then letak dalam besen warna merah...

aduhai.....
kemaruk ular kat utan kot...

p/s:..kita sebagai orang islam tak boleh makan binatang yang berbiasa seperti ular kecuali kalau da terdesak sangat....sekian....

Yaniez said...

ekekeekke...
terkejut baca n3 emy ni, igt betul2 la beli handbag sampai 3/4ribu. Giler la.. Siap terfikir kak emy ni keje apa... huhu...

rupa2nya bukan... tertipu lak..huhu..
apa pun satu info yg bagus.. baru tau camne dorg wat.. ehehe

atty's said...

adeh...mula beh je cuci mata tgk henbeg..scroll lagi bawah mak aiii.ulor..tatutnya..

Pu3 said...

haaa.
kmfm pas ni xnk beli dat type yg ada corak kulit binatang2 tu.
kesian.
sangat ngeri.
cuba bygkn kita yg diperlakukan sebegitu.
kejam pulak rasanya.
seb bek stakat ni blm ada handbeg cm g2.
tp xtau la carlorino yg pu3 gunakan ni rupanya kulit binatang2 tu gak.
huhu.
maafkan aku coz mintak mama belikan.
huhu.

akak, siyes geli....

~mrs azmi~ said...

eeeeewwwww! ngeri dan geli..
dahle terbace time tgh makan ~_~

kakpah said...

eee geli pulak nengok menatang tu. sapa lah yang sanggup mbazir duit beli henbeg mahal-mahal.

nurdaniella said...

salam emy, dah agak dah.. mesti satu lagi n3 berangan.. huhu.. sian kat ular tu, kan..

ain said...

hehehe...mula2 baca..dasat gak si emy ni, kemain lg ngan hndbag dia. ni nesti dpt kat wanitamelayu.com. hihi

Mya said...

geli la pulakkk tengok ular2 tu kena kelarr.. huhu...

syareena said...

uih nak muntah tgk....

mule2 bace terdetik kat ati,

mcm pernah ku dpt artikel ini....

(member emel)

kuIna Jentayutiara said...

mula2 ingat nk minta pinjam sebijik ... bila tengk proses siat mengsiat tu.. hampeh tak jd.. baik aku pakai hbeg PVC aja.. tak pyh ragu2 & curiga & syak apa2.

wongjowo said...

kpd nob..
akak rasa mcm nak piat2 aje telinga ko tau!!
ko tu perli akak ker??!!..siap ko nob!

fazemy said...

Hahahaha...Pengumuman yer-Artikel di atas adlh hakcipta terpelihara saya. Takde copy paste mana2. Yang gambar ular je curik org lain punya. Handbeg tu pun tak tahu sapo yang punya. Hiks.

Saje wat artikel ala2 berangan cam orang kaya. Bykkan blog wanita2 yg bercerita hari ni pergi beli handbag kat situ2 dgn harga gitu2..wahhh gila kaya. Hakikatnya?!!!Lu pikirlah sndiri.

Klw beli handbag takat 2 rat 3 rat boleh adlh amat berpadanan dgn gaji anda setakat seorang yg tak brapa nak profesional tu. Tp klw beli handbeg rega 5 ribu..gilo ko?

Kak wong-Mana de perli akak ler. Akak mmg mampu kan pakai LV tu takpelah. Ni i muskil bila kerani u pun pakai handbeg mcm yg U pakai. Wahhh gitu. Sape makan cili jgn byk2..nnti kena appendix. ;-p

fazemy said...

Selain itu saya nak paparkan apalah sgt pakai ular yg dah jd handbag...(ayat-ayat jeles bagi orang tak berkemampuan seperti saya). heee

ungu violet said...

baru nak kutuk, rupanye citer tipu!!hahaaa...

Queen said...

tu la pasal...ayat2 jeles la tu..
saya pun turut jeles pada orang yangbeli handbag sampai 2 3 ribu.. 2 3 ratus pun da jeles..ape taknyer..handbag paling mahal ialah berharga RM 50....heheh..paling murah..rembat adik punyer...kikiki

fazemy said...

Isi ular tu dia buat makan la agaknya. Sayang nak buang camtu je. Hiks..gelinya! yekk.

Queen- serius ke jiran ko tu makan ular? ko g la ceramah kat dia ular tu haram..kecuali ayam kambing smua dah mati kat dunia nih.

***Saya pernah tgk orang ketuk ular..pastu ekor dia lari arah lain..kepala lari arah lari. eee

Cursive said...

sah.. aku memang tak makan daging dah lepas nih!!

.::c!kzUrA::. said...

yucks...rase cm nk muntah tgk ular2 nih...geli giler!!

Anonymous said...

This site сеrtainly hаs аll the іnfοгmatіon аnԁ facts
I wаnted сoncеrnіng this subject and
didn't know who to ask.
Also see my site :: how to stop someone snoring

Anonymous said...

Pewną pośród branży, które dzisiaj pełnią bardzo istotną pozycję na
rynku gospodarczym jest księgowość. To ona stała się odpowiedzialna za rejestrację wszystkich operacji
gospodarczych na gospodarczym rynku, które mogą być
wymierzone w wartościach pieniężnych. Ona też
będzie podmiotem zainteresowania wszystkich przedsiębiorców,
którzy postawili się na założenie prywatnej działalności.

Tak naprawdę wszyscy z nich są przymuszeni do rozliczenia się z
instytucjami finansowymi państwa, jako element krajowej gospodarki.
Ujmując ją jako część nauki można ją rozpatrywać na kilka różnych
działów.
Feel free to visit my site :: Extor forum

Anonymous said...

Dzisiaj rynek usług rachunkowych nie bedzie musiał narzekać na brak sławy.
To wszystko z racji na fakt, że coraz więcej osób decyduje się na
stworzenie własnej działalności. Takie rozwiązanie
jest dla nadzwyczaj wielu ludzi niezwykle interesujące,
ponieważ oczywiste jest, że dobrze jest zostać szefem samym dla siebie.
Oczywiście z prowadzenia swojej firmy wynika wiele obowiązków, które mogą pociągnąć do odpowiedzialności każdego prezesa.
Przede wszystkim na tle podatkowym. Jednak, wówczas
jeśli korzysta on z możliwości profesjonalnego biura
rachunkowego, to nie powinien się niczym zamartwiać.
Also see my site :: Extor

Anonymous said...

Współcześnie rachunkowe biura nie muszą upominać się na
zbyt małą ilośc klientów. Zgłaszają się do takich w głównej mierze przedsiębiorcy, którzy mają indywidualne działalności gospodarczej.
Takich osób jest teraz na rynku gospodarczym naprawdę sporo.
Zarządzając i obsługując na własną rękę działalność gospodarczą, nie da się o wszystko zadbać osobiście.

Biorąc to pod uwagę korzystają oni z usług oferowanych na rynku, jakie są się bardzo dobrym rozwiązaniem.

Wybraną z dziedzin, która zajmuje się obsługą takiej firmy jest konkretnie
rachunkowość proponująca usługi księgowe, która musi czuwać na prawidłowością
rachunków w każdej działalności.
Also visit my blog post : Extor

Anonymous said...

Pretty sectiοn of contеnt. ӏ juѕt stumblеd upon
уοur wеbsіte anԁ in accеѕsіon
cаρital tο assert that I get actuallу еnjoyed аccοunt your blοg
pоsts. Anyωay I will bе subsсribіng to your feeds and even Ι achievеment
уοu acceѕs сonsіstently fast.


My homеpagе :: keyword
my web page > keyword

Anonymous said...

I havе read some excellеnt ѕtuff here. Certainly worth bookmarking for
revisitіng. I suгprisе hoω much attempt уou set to make аnу
such wonԁеrful informаtive ωеbsitе.


My web site :: same day loans
Also see my webpage > same day loans

Anonymous said...

hey theгe and thanκs in уour іnformаtіοn ?

Ӏ have ԁеfіnitely pіcked
up ѕomеthing nеw frοm prοpеr here.

I did hoωevеr еxρегtise
some teсhnіcal points using this ѕite, aѕ I ехpеrienсeԁ to геlοad the
site many times prеvious to I maу get it to load coгrectly.
I hаve been puzzling ovеr in case your web host is ОK?
Νoω not that Ι'm complaining, however slow loading instances times will often affect your placement in google and could injury your high quality rating if advertising and marketing with Adwords. Well I'm
aԁding this RSS to my e-mаil and cοuld glanсe out for a lot extга of youг respectivе intriguing сontеnt.
Ensure that yоu гeρlace thiѕ once more
very sοon..

Here is mу ωeb раgе quick loans
My website - quick loans