Monday, November 9, 2009

Hidup Perlu CONFIDENT

Saya : Betul ke jalan yang kita lalu ni?

En J : Betul2..kalau kita masuk ikut kiri dah kira nak ke utara dah. Betul ni jalan ni. Saya dulu selalu jalan sini. Sekarang je dah lama tak lalu.

Saya : Hemmmm...mcm takde je simpang nak ke bangunan tu. Betul ke jalan ni?

En J : Betul..betul. Jalan je terus. Kat depan nnti adalah simpangnya.


SEJAM KEMUDIAN...


Saya : Kita salah jalan ni. Patut 15 minit je dari trafik light nak ke simpang tu. Ni dah dekat sejam dah ni tak jumpa2. Sesat dah kita ni.

My hubby : Takpe sesat pun. Boleh jugak kita tengok area2 sini. Yang penting keyakinan diri En J ni yang patut kita bangga. Sampai sudah mati2 cakap jalan yang dia tunjuk ni betul.

En J : Haah..Kita perlu ada keyakinan diri dalam hidup. Biar kita salah pun. Bila kita confident orang akan percaya. Barulah kita boleh pergi jauh dalam hidup.

Saya : Haah. Mmg betul boleh pergi jauh...sebab tu la kita dah sejauh ni. Sesat!

Us : Hahahaha...

10 comments:

Dee said...

hehehe..xpe..kalo sesat leh je u turn..samalah dlm hidup..kalo sesat leh balik ke pangkal jalan..

LotsOfLove-Pearls said...

HAhaha..

lawak selamber..

memang jauh ar..

huhu..

kakchik said...

kalau sesat di jalanan boleh bertanya atau lihatlah tatatanda di tepi-tepi jalan.
kalau sesat dalam kehidupan, rujuklah semula kepada panduan dan ajaran hidup yang telah ditunjukkan oleh Nabi Muhammad saw iaitu al-Qur'an dan sunnah baginda, insyaAllah kita akan lebih bahagia.

naz ilyn said...

salam... nasib baik cepat sedar.

e_ja said...

xpe..jauh perjalanan kan luas pemandangan..hehehe..sesat perjalanan luas gak bajet mnyak kete yer..huhu..

ain said...

kihkihkihhhhh!!!! tu over konpiden tu!!!!

izzah said...

hahaha..
kelako giller..
yang penting..
CONFIDENT...
betul gak kan..
hahahhahaha(nak gelak lagi..tak leh benti..)

awin said...

ko perli aku ke mi...haha

fazemy said...

Ha ah la Win...ko pun sama hari tu. Aku bg peta..tgk sekali imbas tros lipat balik. Tunjuk2 jalan dgn confidentnya..alih2 bukan tu tempatnya. Hahaha.

ni citer laki member aku. Muka dia serius je bila berckp. Confident je. Pastu rupa2nya salah jln. Hah hah...sama2 mcm kes ko. Hik hik..

Christy Green said...

salam... nasib baik cepat sedar.