Tuesday, February 17, 2009

Tanda, Petanda dan diTandakan Oleh Daniella

Ok. Harini saya nak buang tebiat menjawab tag Kak Daniella. Tapi saya taknak jawab tag dia..saya nak komen jwpn dia. Boleh ye Kak Daniella. Hehehe.

**Yang kaler2 tu soklan tag, yang tulisan senget jawapan Kak daniella dan yang dalam kurungan komen saya..Ni semua Suehaida punya pasal la ni. Tadi masuk blog dia kata tgh tanda paper..saya pun nak tanda paper jugak..tapi saya bukan cikgu..hehe)

TANDA
1.TANDA2 KAMU BAD MOOD.
~ muka masam mencuka..(Ish mesti seram klw tgk muka Kak Daniella time ni kan)

2. TANDA2 KAMU MARAH.
~ muncung panjang sedepa..(Aii sampai sedepa panjangnya mucung tuh..betul2 panjang nih. Boleh wat sangkut baju tak kat muncung tuh?haha)

3. TANDA2 KAMU SINTING.
~ ?? aku tak faham apa sinting tu??(Sinting tu cam gila la kak...tapi jwpn akak ni mcm menunjukkan akak sinting je. Haha. Sebabnya orang gila dia tak mengaku dia gila tau. Pastu pura2 tanya gila tu apa. Hahahaha)

4. TANDA2 KAMU MALU.
~ muka kemerah2an dan agak tersipu2.. ngee..(Mesti kak Daniella ni putih orangnya kan)

5. TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU.
~ percaya tak?? aku tak pernah cemburu..(Percaya2. Sbb bila kita ada kepercayaan pada psgn kita, prasaan cemburu tu tak kan ada.)

6. TANDA2 KAMU SEDANG SEDIH.
~ dah tentulah menangis..(Itu mesti sesuatu yang sgt menyedihkan kan. Klw yang sedih biasa2 tu mesti kita diam termenung je kan)

7. TANDA2 KAMU TENGAH GUMBIRA.
~ ngee.. ketawalah, apa lagi..(Kdg2 klw kita tgh bersedih, gelakla sorang2..insyaAllah kesedihan kita tu akan berkurang sedikit..)


APA?
1. APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?
~ warna putih.. suci bersih..(Wahh akak ni nurse ke..pegi kerja pakai baju putih?huu)

2. APAKAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA SHOPPING?
~ yess.. rasanya semua wanita dalam dunia ni suka shopping.. tapi, kena tinjau2 gak poket..(Sbb perempuan ni ada 9 nafsu..klw kita perempuan yg tak membeli..bangkrapla smua kedai kat dunia ni..betul tak? Btol btol btol..haha)

3. APAKAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?
~ mestilah.. sampai sekarang masih teringat.. walaupun tak kesampaian.. huhu..(Perasan la ni..heh heh. tapi kebiasaanya apa2 1st impression kita pada seseorg tu silap. Dah kenal baru kita akan tahu dia mcm mana. Klw 1st impression kita caka org tu prangai buruk...kenal dulu..tak kenal maka tak cinta)

4. APAKAH YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?
~ nak habiskan tag ni secepat yang mungkin.. sebelum bos sampai..(Saya pulak sdg mengomen tag akak..hehe..bos takde as always.hee)

5. APAKAH RASA DI HATI KAMU SAAT INI?
~ entahlah.. tak de rasa yang special..(Saya rasa nak gelak..sbb suka2 je kan komen jwpn org lain..haha)

BILA
1. BILA PERTAMA KALI KAMU DILAHIRKAN KE DUNIA
~ ada kali ke dua ke?? aku dilahirkan pada 06 Oktober, 1972..(Wahh pandai la akak wat lawak. Ahaha. Wahh dah 37tahun dah yer akak tahun ni. Mesti dah tempuh mcm2 onak duri kan. Yang mengajar akak erti kedewasaan. Jgn lupa berkongsi pengalaman dgn kami di blog k. Yang baik akan kami jadikan panduan..yang tak elok akan dibuat sempadan..Belajar dari pengalaman adlh sesuatu yg lebih bermakna:-)

2. BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUPMU?
~ tak tau la bila. rasa macam belum ada jer..(Masa kawin dulu tak indah ke? Masa melahirkan baby..kan indah saat2 tu)

3. BILA KALI TERAKHIR DIMARAHI IBUBAPA?
~ kalau dengan ayah, dah 26 tahun tak kena marah.. tapi, dengan mak, baru semalam kena marah.. sebabnya, aku pukul anak aku.. sikit jer tu.. biasalah, nenek sayang cucu kan buruk..(Haha..biasalah orang tua..akak marah anak..mak marah akak..elokla tu..anak2 yg kena marah..haha)

4. BILA KALI TERAKHIR EHEM EHEM EHEM?
~ ehemm.. bila 'ek?? nak bagitau jugak ker??(Soalan berbaur lucah ni..tapi ehem2 itu mungkin bermaksud lain jugak..cam buang air besar ke..itupun diorg nak tahu. ahahaha..Soklan kelakar nih)

5. BILA KAMU AKAN MARRIED?
~ nak suruh married lagi?? cukup la dua kali jer..(Saya pun nak tahu bila akak kawin yg no 2 ni? Lepas brapa tahun jd ibu tunggal tu? (busy body jugak nih))

BAGAIMANA
1. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG BUAT KAMU SAKIT HATI?
~ bergantung pada siapa orang tu.. agak2 kalau boleh kena marah, aku marah je la..(Bagus..jgn pendam prasaan..nak marah..marah je. Sok raya mintakla maaf..hehe)

2. BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/HENSEM?
~ senyum je la..(Owh mesti akak seorang yg mmg lawa nih..klw tak lawa mesti kembang kuncup je hidung bila ada org puji..hiks)

3. BAGAIMANA JIKA ADA TEMAN KAMU MENINGGALKAN KAMU?
~ teman biasa ker atau teman tapi mesra?? kalau dia nak pergi, pergi je la.. takkan nak tahan pulak..(Teman ketawa mudah di cari..teman berduka siap je yg sudi..betul tak? Kawan dtg dan pergi dalam hidup kita ni..)

4. BAGAIMANA JIKA ADA ORANG YANG TIDAK SUKA SAMA KAMU?
~ mana ada manusia yang sempurna.. kita tak boleh nak puaskan hati semua orang.. kalau dah tak suka, dah.. aku peduli apa..(Bagus..ignore je orang tu. Mula2 kita pun akn sakit hati gak dgn dia..buat dek je..jgn layan org mcm tu.)

5. BAGAIMANA KALAU KETIKA KAMU BANGUN, KAMU DIKELILINGI API?
~ apa tunggu lagi, larilah..(Klw dlm drama melayu diorg akan jerit Api!Api!Api!)

6. BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN.
~ kalau aku keseorangan.. masuk blog la..(Sekurang2nya ada tempat nak dituju yer)


Ok sekian. Hehehehe.

8 comments:

Qaseh said...

uikss...panjangnyer tag kena jawab...sure loteh tgn menaip..hehehe

fazemy said...

Saya copy paste je. Hik hik.

izzah said...

hahaha..buat lawak la emy nie..ada ke dia gi komen tag org..hahahhaa..kelako..kelako..

ain said...

bertuah betul bdk ni kan..dia gi komen tag org pulak..ni mesti brutal ni..hehehe

fazemy said...

Hehehe..ni kira ngelat dari menjawab tag secara jujur. haha.

LotsOfLove-Pearls said...

haha..
memang xder keja Puan fazemy neh..
huhu..

nurdaniella said...

emy, keh keh keh.. rajin yer awak mengomen tag akak.. kira ok la tu.. tapi jawab tetap kena jawab yer.. huhu.. akak nak jawab pasal kawin 2 kali tu.. perkahwinan pertama dari 1/1/94~ 04/2004.. tu pun lepas kena gantung tak bertali selama 4 tahun.. perkahwinan kali ke dua 25/09/05 sampai sekarang.. harap2 berkekalan sampai ke hujung nyawa.. sori yer.. terlambat masuk..

fazemy said...

LOL - Bling bling

Kak Daniella - InsyaAllah, smoga kekal hgga ke akhir hayat. Smoga tabah dgn segala dugaan hidup ini. Sama2lah kita yer.