Thursday, February 19, 2009

Azizah Mahzan vs Elizabert Wong

Ini adalah gambar2 Azizah Mahzan yang mesra tapi teman sahaja dengan Zaefrul tu, yang skrg sedang hangat dingumpatkan oleh orang ramai serata pelusuk negara. Gambar ni dah tersebar melalui email dan kat forum2 gosip artis. Saya bukan nak mengata pasal makcik Azizah ni. Saya tak kan kata dia tak sedar diri ke apa(upss..). Dan saya bukan sengaja tepek gambar dia untuk sebarkan keaiban diri dia, sebab ini bukan gambar aib bagi dia. Malah dia berbangga ok. Zaefrul tu ibarat adik dia je..kata makcik Azizah lagi.

Tapi berlainan pula nasib Elizabert Wong, exco kerajaan negeri Selangor tu. Walau gambar dia yang tersebar tu 2 keping cuma (tak tahulah klw korang dapat tengok banyak kan)..tapi dia dikecam lebih teruk. Dikatanya bagi contoh yang tidak baik kepada budak2 dengan berperangai begitu. Tapi tang mana budak2 akan terpengaruh tu saya tidak pasti. Kecuali budak2 tersebut memang terer IT, masuk web2 yang bersesuaian dgn gambar Elizabert tuh. Itu kecuali. Tapi Azizah Mahzan, yang hari2 kita boleh tgk di TV, ditonton oleh ramai budak2 takdela plak dikatakan memberi contoh tak baik kat budak2. Nak kata sebab dia berlakon jadi orang baik dalam TV tu mungkinla. Tapi macam dalam SPA Q 2 tu, lakonan dia..pakaian dia lebih kurang je dalam gambar2 kat bawah ni.

Saya bukanlah nak bela Elizabert tu. Cuma saya pelik..nape Azizah tak pulak disuruh letak jawatan sebagai pelakon. Takdelah pulak yang mengecamnya sampai sebegitu. Si Elizabert, yang sekali 2 je masuk TV, itupun blom tentula sbb Pakatan Rakyat tak layak masuk TV, tetapi akhir2 ni hari2 la muka Elizabert tu kat TV..wahhh glemer U..di suruh orang letak jawatan. Sbb perangai dia tidak elok..tak baik..nanti mempengaruhi kanak2.

Whatever! Saya bukan peminat politik. Cuma saya nak cakap, Elizabert dia non muslim, tapi Azizah..Allah marah kita brkelakuan sebegitu. Sebab..kita orang Islam. Renung2kan. Syukurlah saya bukan seorang pelakon:-)










Elizabert Wong

28 comments:

ain said...

tak tau le nak ckp apa artis2 sekrg ni!!

KaSiH said...

byknya org kita mmg dh takde adab sopan kan..dh tak reti nk malu...

AyKay said...

alahai..lemah222...
tapi seingat saya dia ada jawab "yg dia cuma seksi bukan telanjang" (maaf bahasa kurang sopan...)

bilamana yg elok itu dilihat ramai spt pelik (i.e Emy yg pakai tutup semua p jalan2 dkt tmn dgn keluarga) dan yang salah itu dilihat org spt biasa2 je, inilah jadinya....

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

hiiiss... mmg teruk sangat kan,,, ape la nak jadi dengan dunia sekarang.. tak takut ke azab neraka..

LotsOfLove-Pearls said...

adesh!..
Aku segannyer..

MuhD NoR AzyM said...

Artis memang bangang sebenarnya.

kakngah said...

gamba sensasi EW tu.. xder ke?

nurul-h said...

emie, aku rasa cam tak elok je ko panjang2 kan gambar dia tu, huhu...

biarla dia tanggung dosa dia...

fazemy said...

kak ngah - Nak tengok bayarla. gambar kontroversi tu. hehehe.

Huda - Kan aku ckp ni bukan gambar keaiban dia. Dia bangga okeh. Coz aku ada baca statement dia kata tak salahpun. Tiara J pun berkemban dari awal cerita smpai hbs. So camne tuh? Aku just glemerkan dia lg la. Artis u know lah kan..giler glmer!haha

dakgilachoc a.k.a nani said...

artis oh artis..no komen..hikhik...

nurdaniella said...

naper 'ek azizah mahzan jadi macam ni.. dulu masa belum gempal macam ni, ok jer.. tak de la seksi sangat pun.. berlakon pun jadi orang kampung jer.. patutnya makin meningkat usia ni, makin baik.. ni terbalik kot pulak.. adakah dia terpengaruh dengan seseorang?? atau berubah kerana cinta??

LotsOfLove-Pearls said...

Bos aku kata kan..
dier saja kepanasan tu..
tu yg pakai seksi2..
dan lagi yang perlakuan agak melampau dier kata.. 'saja happy'..
aku ketawa besar bos aku ckp cam tu..
gila positive..

fahana_ann said...

memang mulut aku kutuk habislah kat artis ni..mulut memnag tak de insurans ni..huhu..memang dah dosa gak lah aku ni...huhuhu
sakitnyer hati..bodoh ke aper???tak de otak????so,pade yang lain,tak payahlah nak dipuja disuka artis kat malaysia ni.memang patut lingkup pun industri seni lakon yang ntah ape2 ni..huhuhu..korang nak marah aku marahlah..aku lagi marah kat dua manusia dalam gambo ni..sakit hati tak habis lagi ni..nak mohon Allah bagi hidayah ke?huhu..mungkin nanti diaorng tobat,diorang dulu lebih diterim amal dari aku..huhu

Kujie said...

sedih juga alasan dgn 'bodoh' dia bagi tu.

Dee said...

pd sy..kalo setkt jatuh cinta ngan org muda xde salahnyer..cintakan buta..tp pakaian itu...aduh!! tolonglah..geli geleman nengoknyer..

maziah said...

huhu kontroversi tul kn cik jijah ni..hish...harap2 die dpt berubah

fazemy said...

Dia ni tak kawin lagi kan. masih anak dara? Ada sape2 boleh pastikan. Tapi dlm statement dia sebelum ni dia kata ada anak dara umur 26tahun. Anak angkat dia kot.

Klw betul lah dia anak dara lg kan. Orang kata klw perempuan yg belum kawin ni pemikiran dia lain. Mcm tak matang sangat. Biarpun umur dah brapa pun. Sbb tu nabi suruh kita kawin. Untuk lebih matang dalam berpikir.

ARYN said...

xtaula sy dgn makcik azizah ni..xigt mati kot

nurdaniella said...

emy, dia ni kan janda, kann.. rasanya ex husband dia dulu, nasir bilal khan.. kalau tak silap la, kalau silap, sori..

fazemy said...

Ye ke kak daniella? Saya pun tak sure. Pasal artis ni failed banyak. Org kecoh2 baru nak sebuk ambik tahu. Padahal bkn penting pun. hee

izzah said...

emy,saya pun dengar2 dia nie janda nasir bilal khan..tapi tak tau la sahih ke tak..kawan saya yang cakap..

dia dah tak kenal yang mana dosa yang mana pahala..pada dia semua ok..masuk neraka pun ok jer kot..

takuttttnyeeee....

elok gak kalau dia masuk blog nie..sekurang2nya dia baca teguran kita..dia nak ambil sebagai nasihat atau tak..terpulang..yang penting as a muslims..kita dah menegur dan mengingatkan dia..

@cu SaYaNg said...

tp yg x best nye elizabert nie,pakwe nye tu melayu atau lebih tepat lagi seorang MUSLIM...

muka pakwe blh tahan..muda lg tu..baru 23thn

.::c!kzUrA::. said...

hai..ape nk jadik la manusia skang ni..yg tua cmtu lak perangainye.. cmne nk jd teladan pada yg muda...

nurul-h said...

rilek2 bukan aku yg cakap tu, kb ek..

aku tlg type je.. ahaks!

fazemy said...

Umur x-boypren ELizabert tu 32 bkn 23tahun Acu. Tapi type hensem la. Sekali tgk cam mata duitan. Muahaha.

Wat malu org Islam melayu je klw betullah dia punya kerja yg sebarkan gambar tu. Dahlah ghaib hilang entah ke mana. Polis cam biasa bila di tanya..jwpnnya..tidak dapat dijejaki! Hampeh!

Queen said...

takpe kak fazemy...
ade tu dalam lokap...cume macam biasala...mana nak dapat jejak kalau dah mengahdap tv....
hahahaha

itulah donia...
kadang2 yang bertudung labuh lingkup diejek2,...yang mendedah2 di pandang hebat..
dunia dah terbalik...

Kia said...

gamba sensasi EW tu.. xder ke?

Tracey Miller said...

Artis memang bangang sebenarnya.