Wednesday, February 4, 2009

Lelaki Yang Tak Boleh Dibuat Laki

1) Laki yang buang anak umur 6 bulan dalam tong sampah kat LRT Setiawangsa. Bini dia kena 5 jahitan kat peha ditikamnya.



2) Lelaki yang tolak bini dia ke dalam sungai. 3 jam bini dia bertarung untuk hidup.



Fuhh dasyat la newspaper skrg ni. Sebijik2 ha muka ko terpampang. Wat malu keluarga je. 2 lelaki ni perikemanusiaan diorg letak kat lutut agaknya. Tolong hantar diorang pergi perang kat Palestin!

**Jadikan iktibar. Beristigfarlah selalu:-)

33 comments:

maziah said...

sokabar mmg dasat da skrg, nk bg pengajaran pada org len, xmo bt mcm diorg ni..sentiasa la berbuat baik...

TiNiE said...

"Tolong hantar diorang pergi perang kat Palestin!" <--- akak sokong stetmen nih...

nURmALa mAZLan said...

ni namanya jantan musibat..ekeke~~ saya pon setuju anta diorg ni p palestine..

Qaseh said...

bagus ler paper tuh...biar insaf... memang patut hantar kat palestin..

kakngah said...

hrini punye news lg sedih... buang baby.... lari dr tajuk dh ni... tp ade kene mengene ngn tajuk gak kan...

Anonymous said...

orang gitu payah nak insaf, bak kata orang melentur buluh bior dari rebungnya. Yang penting hantar gi perang kat Afghanistan ke, atau Palestin, kot-kot boleh insaf.

akula said...

Orang prm nk pilih laki, ikutlah ciri2 yang telah dinyatakan oleh rasulullah saw, insyaaallah selamat.

Yang saya dok perhatikan orang perempuan dok tengok kehemseman saja.

Kalau lelaki yang 'alim' sikit puak2 dia pakat sakat macam2.

tinie,normala: antar lelaki macam tu buat ngabihkan bogheh je...

su said...

bagus2! kene tangkap! kasi pancung kepala! hehe..

Fara said...

Salam ziarah :)

Betul betul betul....
Antar je g Palestine br padan muka. Akai dorang ni letak kat mana ntah.

sedara lelaki tu said...

sori nyampuk sikit..kita tak bleh nak menghukum laki ni semata mata apa yang kita lihat dan baca..mungkin ada permasalahan lain yang ditangung lelaki ni..meh kita berfikir di luar kotak sekejap..berkemungkinan lelaki di curangi oleh isterinya yang menjalinkan hubungan dengan lelaki lain dan melakukan persetubuhan hingga melahirkan anak,dan lelaki ini mendapat tahu bahawa anak itu bukan dari zuriatnya dan berasakan dirinya cinta nya kasihsayang nya selama ini di khianati dan tertipu oleh isterinya yang selama ini amat di sayanginya dan di percayainya..kita fikirkan emosi nya ketika itu..mungkin tengah bercelaru dan tidak dapat berfikir dengan rasional,segala nya berkemungkinan kan.Memang tak di nafikan kesalahn yang dilakukan lelaki ini amat besar dan diluar hukum tabii manusia iaitu membuang anak yang tak berdosa itu tetapi siapa yang menyebabkan lelaki ini melakukan kesalahan tersebut?siapa?..bayang kan puan puan berada di tempat lelaki tersebut..katakan lah suatu hari suami anda membawa pulang seorang anak dan mengakui yang anak tersebut adalh zuriatnya dengan seoarang perempuan hasil hubungan sulit mereka..apakah puan dapat menerima nya?mungkin juga puan akan bertindak serupa seperti lelaki tersebut?dikhinati dan di tipu..percaya lah terlalu sedikit peratus yang dapat menerima nya.Jangan kita cepat melatah kerana mungkin satu hari ianya akan berlaku pada diri kita sendiri.
Hormatilah ikatan perkahwinan itu dengan kesetiaan,andai nya kita ( tak kira laki ke pompuan ke ) berniat mahu atau telah mengkhianati ikatan perkahwinan itu denga curang yang besar(perstubuhan dengan orang lain )maka berterus terang la dan secara gentleman nya berundur diri dari ikatan perkahwinan itu.
maaf kalau tersasar

fazemy said...

Yelah mmg tahu. Ada i mention dlm my previous entry jugak. Maybe bini dia curang. Tapi tu kan baby. Hidup lagi budak tu. Dibelanya dari kecil. Mungkin baby tu dah 6 7 bulan tu baru bini dia nak ngaku tu bkn dari benih dia. Dia naik marah. Tapi jgnla sampai hina baby tu sebegitu. Dia pun manusia jugak. Bukan salah baby tu..

fazemy said...

Baby tu tak salah..Bayangkan budak tu bila besar dia tahu cerita dia pernah kena buang dalam tong sampah hitam besar. Ditinggalkan mcm tu je. Mujurlah ada pengawal keselamatan yg jaga nampak. Klw lemas budak tu dalam tu camne? Klw tertido dia..orang buang sampah tak nampak..then mati macm tu je kat situ mcm mana?

Yer..saya bkn nak malukan dia..tapi cara dia tu sgt kejam. Diluar batas kemanusiaan. Klw betul gentleman ceraikan saja..tak payah sampai nak tikam buang bayi smua. Bila kemarahan mengatasi kewarasan.

LotsOfLove-Pearls said...

Saudari Fazemy..
hehe..
bagi buka jer line hitam kat muka dorang tue.. dorang xdernya perasaan malu..

dah buang anak, tikam bini, tolak isteri dlm sungai, xdernya malu2 dorang neh..

hahaha.. hantar perang ek..?? Sokong3.. -versi bebas-

**masukkan lagi pict jantan yang bunuh bini dier then masukkan mayat dlm tangki najis.. tu p0wn SUAMI DURJANA tue.

mYpRecious said...

Sangat sokong ape yg fazemy tulis.. baby tu lansung tak bersalah.. dy bukannye tahu ape2.. baby dicampak dlm tong sampah mmg sgt kejam bg sy.. tk berperikemanusiaan lansung..

nurdaniella said...

emy, kalaulah akak ni bujang lagi, nak carik yang gaji RM10,000 tu.. pastu cinta giler kat kita.. tapi, akak tak de la sampai nak curang kat dia.. akak nak jadi isteri solehah.. huhu..

nurdaniella said...

emy, marah bebeno sedara lelaki kita tu.. tapi, bukankah lelaki tu dianugerahkan 9 akal.. takkan tak leh kawal sifat amarah tu?? walaupun kita ni ada 9 nafsu tapi tak de pun dengar sampai buang anak dalam tong sampah.. katakanlah kalau suami akak bawak balik anak kecik, kata tu anak luar nikah dia.. memang akak marah tapi takkanlah sampai ambik pisau kat dapur pastu gi tikam budak tu.. jangan samakan naluri seorang pompuan ngan naluri seorang lelaki.. sori, teremosi la pulak.. hehe..

.::c!kzUrA::. said...

sian baby yg tak besalah tu.. :(

wongjowo said...

naseb baek laki aku & si"DIA" x mcm tuh..

p/s : nob..tekaan ko salah same skali...!!!

Dee said...

Ya Allah..yg first tu ko balas balik tikam peha dia lak..pehtu campak dlm tong sampah..yg kedua tu tolak dlm sungai..budusnyer jantan...*emo jap*..huhuhu..

Suehaida said...

Bagus emy ni..marah2 pun tak aibkan orang lagi..=)

@cu SaYaNg said...

diaorg nie insaf

Tie said...

Hmm....kesimpulannya, kita diberi akal untuk memikir dan iman untuk mengawal.

Biarpun berat dugaannya, beristighgarlah banyak2 supaya setan2 tu tak merasuk ke dalam jiwa kita.

Apa yang dilakukan oleh lelaki tu adalah kerana tidak dapat mengawal perasaan marah dan tertekan. Moga2 dia insaf dan pulang ke pangkal jalan.

Kak tie dulu amatlah garang, terhadap anak2 yang terlalu nakal. Tapi, sekarang sudah insaf dan menyesal. Hanya dengan mendekatkan diri kepada Allah, jiwa menjadi lebih tenang dan tahu bersyukur.

Jadikan lelaki ini sebagai pengajaran buat semua. Jangan sampai terlajak kata dan perbuatan...hu hu....

fahana_ann said...

kalo laki pun tak leh jadi macam mane plak nak p berperang lawan israel..huhu
bila dah kemarahan menguasai jiwa, macam nilah jadiknya
perkahwinan bukan ikatan sah suamai isteri jek..banyak bende lain kena faham..iktibar untuk semua:)
batul gak kata sedare lelaki tu..tapi jangan lah budak yang disalahkan..kesian kat dia..baca berita hari ni pun pasal buang baby..rasenye mak dia tak sanggup tinggalkan siapa ada botol susu, lampin pakai buang lagi..mungkin ada sebab trtentu tapi..kesian kat budak tu..mintak2 dipelihara baik:)

naz ilyn said...

salam...

biar dia orang ni pergi berperang... jangan dengan pempuan dan kanak-kanak jer berani... tu kat palastin kalau berani sangat pergilah sekurang-kurangnya mati dalam iman...

IdzaRis said...

sokong suh lelaki2 ni dihantar ke palestin...

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

eeiii muka macam setan!! tak suke!!!

hantar kat palestin jadi dan gelar dorang 'manusia giler nak mati'

eerrrrr!!!!

izzah said...

walau apa pun kesalahan si isteri..sepatutnya si suami berfikiran waras dalam menangani masalah..bukan mengambil tindakan bodoh..kenapa Allah menyatakan lelaki itu ketua keluarga??sebab secara fitrahnya lelaki boleh berfikir lebih waras dari perempuan...maka..sekiranya isteri buat something yang tak waras...si suami perlu ingatkan..betulkan..nasihatkan..bukan dia pun sama2 hilang pertimbangan..

Main point kat sini..jaga iman..jaga agama kita..insyaAllah terjaga juga keluarga kita...jgn bila dah terjadi sesuatu yang diluar dugaan baru nak melenting atau menyesal..

PIKIRSENDIRILAH said...

komen 1. mana boleh bagi die perang kat palestin..nanti die nak wakil sape? nak wakil org islam palestin?atas dasar apa nak wakil org islam palestin?atas dasar kesian kat org palestin?

komen 2. kalau jahat pun isteri die..bukan cara tu ambik tindakan..tu salah punya cara..marah camnepun salah tindakan tu..ada cara lain islam benarkan.

komen 3. cukuplah komen 1 dan 2 di atas..

LotsOfLove-Pearls said...

wuyoooooooo..

Sokong!
bantah!

Aku masih xleh terima jantan bunuh isteri masukkan dlm tangki tue..
hakhak..

atty's said...

mmg jantan takleh pakai le semua org nie..

fazemy..tq dtg jenguk blog kty..
apsal ek..takleh view blog kty...huhuhuh..

Mya said...

alahai lelaki... hmmm...

eh, dh ckp dgn awk ke belum. akak link blog awk k..

BudAk hijAu said...

nasib la...wt jahat lg...otak kt gigi kot!!

semak pale bca bnda2 cm nie!haih.

NuRuL DhiA said...

huh, mmg sakit ati la baca news camni. newspaper skrg pun hebat, kasi papr muka2 camni baru padan muka.

anyway, salam singgah yer :)