Wednesday, February 25, 2009

Alas Kaki Buruk Untuk Dijual. Murah! Murah!

Kuala Lumpur, Home & Garden for sale

Lap kaki Placed by Raja bahrain SHah 22 Feb, 16:09. Delete.



Price: RM 5
lap kaki utk dijual..sesuai utk lap kaki b4 nak masuk blik air..harga rm5 jer..cash on delivery..area ampang..
Contact advertiser
Call Raja bahrain SHah:
Save ad
Remember
NEVER pay in advance to a seller you don't know.JANGAN membuat bayaran pendahuluan kepada pengiklan yang anda tidak kenal.
Mudah.my does NOT send any confirmation of payments. Pihak Mudah.my TIDAK menghantar sebarang konformasi bayaran.
Mudah.my does not accept responsibility for the advertised item. Report fraud. Commercial-SMS prohibited.


Your name:
Your friend's e-mail:
© 701Search Sdn Bhd Rules Popular searches Shop Safely Bookmark Contact Us
---------------------------------------------------------------------------------
Pagi ni saya masuk mudah dot my. Ingat nak cari la pasu bunga besar. Yang second hand punya pun ok klw cantik. Tapi saya tgk byk iklan bodoh. Sebagai contoh lap kaki kat atas ni lah. Nonsense! Giler apa jual lap kaki buruk camtu dgn harga RM5?!! Yang baru pun RM2 jer. Grrrr..
Pastu byk iklan yg bodoh2 je blaka. Sapu tangan pun ada yang nak jual. Ada yang nak jual barang yang dikatanya dapat hadiah. Eee geram betul aku klw aku bg ko hadiah ko nak jual plak. Grrrr. Tak kesahla dah ada ke apa barang tu, simpanla. Nanti dah rosak yang lama blh pakai yang tu. Tak pun bagi mak pakai ke hape. Ni nak jual2 plak dia. Aku marah ni! Seb baik bukan saya yang bagi hadiah tu. Haish!
Pastu ada yang yang jual benda dgn harga yang tak logik. Ingatnya boleh dapatla harga murah2 kat mudah dot my ni kan. Yang tukang jual nye plak giler. Barang dijual dah la yang dh diguna, jual plak dgn harga lebih mahal dari pasaran. Ada ke orang yang nak beli?
Ada sape2 tak pernah beli barang kat mudah dot my tu? Atau ada pengalaman membeli barang2 terpakai kat internet. Ok tak?

23 comments:

Tirana said...

kak tirana memang jarang beli barang secara online. Kak tirana kena tengok dulu barang yang nak dibeli, baru puas hati.. Tak kisah la buang masa sedikit pergi kedai beli sendiri..asalkan hati puas..

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

heheh.. sabar jerlaa.. da desperate sangat agaknye manusia ini dengan duet... huhuuu..~

atty's said...

lor..mcm2..tu org pun ado..dunia skrg..

ain said...

hai emy...akak lum pernah lg beli brg kat mudah.com. takut tertipu. Lbh baik beli kat kedai je..kurang risiko. klu tak puas hati boleh terus pulang kat kedai..klu dlm internet..pyh sikit le.

Deqna said...

camni pun ada gak org nak jual..gila desperado..

e_ja said...

hehehe..lawak pulak tgk lap kaki burok tuh..agak2 ada ke yg nak beli tuh kan??..

AyKay said...

pasal beli2 online ni tak tau lah. Bukan nak kata kolot, tapi bila baca kitab Fiqh Syafi'i jilid 2 - bab muamalaat, rasa byk pulak percanggahan dgn beli 'barang' online nih.

fazemy said...

Aykay - apa contoh percanggahan tu? Sbb takde akad jual beli yer.

Others - Saya ada jugak beli brg online nih. Biasanya aksesori wanita la..macam rantai, tudung..bla bla. Baju tak pernah beli sbb takut tak fix dgn saiz badan.

Klw barang baru oklah beli. Kdg nak pergi kedai pun dah brapa cost transport smua. Tp mmg brg online ni mahal dari pasaran la. Tapi memudahkan sbb klik di hujung jari je sampai.

Klw barang second hand mcm kat Putera ke..lelong.com ke..entahlah. Kdg ada barang yang ok dan berbaloi beli. Mcm berjudi gak beli brg online nih. Atas nasib. Klw kena yang 2,3 bulan pakai dah rosak mmg kes naya.

Husband saya suka beli barang kereta online. Dlm forum ZTH. Tapi biasa dia beli dari org yg dah dikenali la. Means mmg aktif dlm forum tersebut. Anything happen kat barang tuh still boleh return kat yang menjualnya..then akan diganti baru ataupun money back guarantee.

kakngah said...

shopping on9 ni, kene pandai pilih dan brg yg sukar dpt kt pasaran luar. kalu takat lap kaki tu.. kt kedai 2 hengget pn melambak....

fazemy said...

Haha. Betul tu kak ngah. Klw nak beli brg dari oversea untuk beli online. Contoh handbeg Guess kat pasaran RM3k..online biasanya tokey tu beli sendiri kat sana..sebijik sebijun camtu leh dpt 1k shj.

**Saya biasa pakai handbeg made in china je. Hehe

kuIna Jentayutiara said...

tak prnh beli brng online kecuali buku.. kat ebay pn byk brangan yg ok & murah. apapun hati2.

LotsOfLove-Pearls said...

Ni memang kes xfaham neh..
geli jer nampak alas kaki tue..
cam hampeh jugak..
alas kaki aku yang berbentuk LOVE murah jer aku beli. Baru lagi..
Ni dah bahan buangan nak jual lagi..
adedede..
malu xterkata..
tebalnyer muka jual benda hampeh cam tuh..
Emy pegi kedai pasu lagi besh!

wongjowo said...

desperato btol!

Dee said...

my fren slalu beli brg kat lelong.com..so far ok..xde prob pun..

penah beli brg online..baju..sekali je..tp ok..

anyway, hati2 beli brg online..byk gak scam..

Pu3 said...

akak..
Jangan!
say NO!
pu3 da pnah bli hp kat mudah.my early dz yr. deal ngan mamat india from selatan tanah air. mmg xcited gila la. cara deal ngan dia pn sgt meyakinkan. siap bg nmbr reference nationwide la apa la..
hari nak amek brg, dia ckp brg da sampai. lg 5 minit org nationwide akn deliver ke rumah. lpas tu org nationwide pn call pu3 ckp akan sampai umah. so, indian ni minta pu3 bank in certain2 amaun. kalo x, dia akan cancel delivery. so, dgn yakinnya pu3 pn bank-in. tunggu punya tunggu smpai ke mlm xda pape. mmg time tu dah mengalir deras airmata ni. esoknya trus g wat repot polis. indian tu pn trus lesap. frust giler kak. so, better dun involve with dz type selling unless jumpa face 2 face..

fazemy said...

Sedihnya cerita put3. Yer..mcm2 cerita orang menipu kan. Hangus camtu je duit. Mesti yg kata nationwd call tu member dia jugak.

So far klw yang husband akak beli tu mmg jumpa face to face la. Klw brg kecik2 ni je yg suruh pos. Klw pasu bunga diorg pos kan jugak ke? Hehe.

Tak jadi pun beli pasu tu. Mmg takde yang cantik. Baik beli yang baru kan. Bak kata LOL pergi kedai pasu lg baik.

Mya said...

aiyokk.. ada jugak orang macam ni eh?

nurdaniella said...

alahai emy, baik gi carik kat shopping complex jer.. lagi puas hati.. takut tertipu jer beli online ni..

nURmALa mAZLan said...

saya cari rumahyg saya beli ni dulu kat mudah.com..

desperado la org tu..hampeh

Kujie said...

pernah beli 2kali..satu tu harga ratus2 gak le...selamat sampai.

yg satu tu harga rm 12
sampai skrg tak sampai2...marah pun ada.....nak bising2 kt email pun..kak jie tak pandai nk maki2 org.....

entah ngape nk buat mcm tu...dia ingat boleh bahagia ke buat mcm tu?

lepas tu....dah serik..tak pernah lagi...kecuali beli buku kat ujanilmu.com

@cu SaYaNg said...

acu penah beli gelang tgn online thru lelong.com.my...ok la pulak.so far acu dah beli 3 jenis gelang thru lelong tu.

tp kelakar la pulak jual lap kaki tu dgn harga RM5...yg baru pun RM2 je...apo la org tu

LotsOfLove-Pearls said...

Oit Cik Emy..
Ohaya..
alololo..
LOL nak mintak maaf de..
asal nama hang den lupa letak..
aku yakin jer nama hang ader dalam listing penerima award tue..
aku dah tambah nama hang..
sila amik bah..
huhu..
pasu susah nak pos. nnt pecah..
benda lain ble jer..
nnt i pegi sarawak, LOL belikan
ole2 utk emy..
hehe..

ngeeeeee..
sorry, ampun maaf Emy yang cute, manis lagi menarik..
ngee hehehe..
amik hati ler tue..

Queen said...

hahahahaha....lawak2...
kain lap tu memang lawak....hahahaahahaha
pecah perut queen ketawa...YAPPERDA!!..
tapi queen penah beli kat mudah.com....
beli monitor second...
actually bagi queen nak beli barang secara online nie memang susah la kalau tak dapat tgk barang.
queen prefer cari di mudah.com, buat appointment, tgk barang, satisfied baru beli...
masa beli monitor dulu..memang puas hati...rm50 je...memangla monitor bagak yang berat giler tu...tapi puas hati la kan..tak payah penant2 nak survey dari satu kedai ke satu kedai..huhuhuhuhu...patah kaki....

tapi queen rasa PU3 ade 'sikit' salah sebab mudah.com pun da remind..jangan buat ape2 advance payment....

tapi yela kan...orang lain2..yang penting berhati2 la..
sedangkan beli barang depan mata yang kat kedai tu pun boleh kene tipu..ini kan pulak online...

sekian...