Saturday, February 21, 2009

Canvas It!

Ini adalah tag dari Izzah :

Instructions:

->Go to your photos folder in your computer.
->Go to the 6th folder of photos.
->Go to the 6th picture in that folder.
->Put the picture on your blog and description of it.
->Invite six friends to join the challenge.(Sape2..silakan. Tapi sila tinggalkan komen yang anda telah menjawab tag saya ni k. Nnti saya akan ke blog anda. Mekasih.)
->Link them in your blog and let them know they have been challenged.

Saya jawab tag ni Izzah. Tapi saya taruk 3 gambar yer. Tamak kan saya. Haha. Alah klw saya pergi kat photos folder yang ke 6, pastu pergi dekat gambar ke 6, saya tetap tak kan tepek gambar no 6 tuh. Tah hape2 gambar tah tu. Mesti nak kena tepek gambar2 yang cun2 kan kat sini. Owh saya mmg tak suka mendengar arahan. Tapi ada alasan la..tak paham bahasa sbb instructions yang diberi dalam omputih. Heee.

---------------------------------------------------------------------------------

Uols, saya nak mintak tolong nih. Saya ada 3 pilihan gambar untuk di besarkan jadi canvas bersize 10" x 20". Nak tepek kat dinding rumah. Tapi masalahnya sekarang saya tak pasti gambar yang mana sesuai di canvas kan ni. Korang tolong bagi pendapat k.

Sila ke blog ni http://liwaniel.blogspot.com/ untuk keterangan lanjut pasal canvas ni.


GAMBAR 1
Saya suka gambar ni. Sebab ala2 gambar panorama sikit. Biarpun dok tepi jalan pun kan. Tapi slek plak perutku kelihatan muncit di situ. Heee. Gambar ni saya rasa sesuai untuk size canvas tersebut. Mmg untuk size gambar pemandangan.
GAMBAR 2
Gambar kedua ni pun dari pemandangan yang sama. Cuma saya kelihatan jelita banyak dan ala2 manja menyampah gitew di dalam gambar ni. Pastu gambar ni closed up sikit. Takdelah pokok yang byk inteprem kan. Hish..gambar tepi jalan jugak yang saya pilih. Gegege..
GAMBAR 3
Gambar ni paling giler kuasa. Muka kami suami isteri kelihatan sangat terang lagi bersuluh ha. Korang tak nampak jugak tak tahulah kan. Well, muka kami kan cam Angelina n Brad Pitt gitew. Ahaha. Saya rasa suka pulak gambar ni sebab penuh dgn kaler yellow n pink di situ. Klw tepek kat dinding rumah confirm ceria rumah saya kan.

So korang rasa gambar yang mana erk paling sesuai di buat kanvas tu? GAMBAR 1 , 2 atau 3?Sila undi untuk saya k. Segala jasa baik tuan puan amatlah kami hargai. Bling bling.
---------------------------------------------------------------------------------

Buat Izzah, terima kasih byk2 atas Anugerah Teman Sejati ini. Yer..teman sejati sukar di cari.

24 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

Wei..
xleh nk undi coz xnampak wajah pengantin..
sila upload pict yg sama dan original..

haha..
wei.. cepat ar.. nk undi neh..
ori pict.. haha..

kakngah said...

emy, sy suke yg no. 1. mesra alam.... xder la nmpak sgt pn moncit tu. anggap jek kain begulung dlm tu...
eh.. canvas photo tu.. dia print ats kain canvas la eh??
sory ek.. soklan ala2 budus..

Tirana said...

Apasal tak nampak muka? dah kena kerat ke? hehehe.. Kak tirana suka yang no 1 tu...cantik pemandangannya.

fazemy said...

LOL - ler..kan nampak muka tu. Sebijik cam Brad Pitt ngn Angelina Jolie tu. Haha. Pat LOL undi.

kakngah - kakngah g masuk kat link blog liwaniel tu. Ada contoh gambar canvas tu. Ala mcm gambar2 kat bilik pameran tu. No need frame.

Kak Tirana - No 1 erh..tenkiu kak Tirana. Malulah nak tunjuk muka. Saya bukan artis. Lgpun tu gambar zaman muda. Skrg saya dh triple size. Krg tunjuk muka kwn2 tak caye plak itu saya. Haha.

liwaniel said...

gambar no 1 tu cantik kalau buat canvas

Ibnurashidi said...

Salam ziarah dari kejauhan...teruskan menulis ya!

Pertama kali sampai ke sini..

Mahu exchange link atau follower?silakan..amatlah saya hargai dan mengalukannya. Jemput ke blog ya:)

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

Salam... Jemput add & exchange link my blog : www.myadha.com

lillies said...

salam..
sorry dh lama x online...bz yang amat n keletihan...kalau lily, lily suke yg no.2....foto genik gitew..hehehe

izzah said...

kalau nak dicanvaskan..rasanya yang no.1 kot cantik..ala2 gambar dalam iklan majalah pengantin..:)

ain said...

amboiii..tamaknya diaa!!! akak suka gambar no 1..cantikk!!! natural gitu.

p/s..akak panggil fazelina jolie nak tak..????

Aida Narina said...

hi there darling, nice knowing you!:)
We have just updated our sales blog @ This is So Fashion. We currently have oblong Tie Rack scarves. Do visit us :)

su said...

yg 1st cantek!!

nurdaniella said...

emy, tak puas hati tengok gambar tu.. biarkan la original jer.. jangan ditepekkan dengan pitt dan jolie tu, walaupun akak pun minat kat diorang.. tapi, akak rasa gambar no 2 tu sesuai.. tenang jiwa tengok..

AyKay said...

Emy,
pening2 lalat pasal kena tengok 2 pic dalam tiap2 pic. satu yg posing2 kawin, satu yg brap pet & angie..aduihh

@cu SaYaNg said...

hahhahaa...dia yg ngelat x nk tempek gmbr no 6 dr folder ke 6 dia...
mesti gmbr tu x cun sbb tu x nk tempek gmbr tu..hahahaha

gurau je...

kuIna Jentayutiara said...

gmbr kicik diantara gmbr tu utk apa.. semua gmbar chantek tp utk kanvas no 1 lor!

manje said...

kite cadangkan gmbr no 1...

LotsOfLove-Pearls said...

ko memang xnak tunjuk muka ker?
huhu..
ok, ok..
numb 3 lawa..
aku imagine wajah ko mirip angelina jer..
huhu..
tapi rasanya numb 3 besh tapi pict tepi jalan tu creative plak..

fazemy said...

Yang pilih no 1 = Kakngah, Kak Tirana, liwaniel, izzah, kak ain, su, kulna, manja

Yang pilih no 2 = lillies, kak daniella

yang pilih no 3 =LOL

Troskan mengundi. Haha. Still konfius. Rasa tamak. Rasa semua nak dikanvaskan.

LOL - Takmolah tunjuk muka, nnti korang gosipkan aku cam makcik jijah tu. Taknak taknak. Haha.

Acu Sayang - Bkn ngelat la..folder byk sgt..tak tahu no 6 tu kira dari bawah ke atas kiri or kanan. Confusing..

Aykay - Pening yer tgk. Saya lg pening nak pilih ni. Hu.

Liwaniel - Nanti yer saya confirmkan semula gambar mana. Size nak yang besar lg la Wanie. 10" tu kecik la plak rasanya kan..

BudAk hijAu said...

cisss!!

ley lak cm 2...

chimera said...

gambar no 1 lawa... muka uol berdua memang sebijik muka brad pit dgn angelinalah... glamerrr tuuu

Dee said...

a'ah..i pun xnak undi..sbb xnmpk muka emy..wakaka..

fazemy said...

Teruskan mengundi..haha. Kak Dee dengki.

LotsOfLove-Pearls said...

Nak nombor 1?
aku tukar undi coz no 1 nampak creative..

**Janji xder gosip cam Auntie Jijah tu..
pat ar nunjuk muka..
hahaha..
muka u mirip2 pelakon Changeling ar..
huhu..

Undi No 1!