Tuesday, February 17, 2009

Gambar Bogel Elizabert Wong


Exco Selangor-Bukit Lanjan, Elizabert Wong, 37 tahun yang juga merupakan Pengerusi Pelancongan & Alam Sekitar Selangor sedang menghadapi saat paling getir dalam arena politiknya apabila beberapa gambar dan video separuh bogel ketika dia sedang tidur tersebar di internet. Politik-dunia yang penuh dengan kekotoran. Andai kau alpa sedikit beginilah nasib. Yang kawan boleh jadi lawan, yang lawan tak habis2 bermusuhan.

Saya bukan nak cerita mengenai hal politik, tetapi isu tangkap gambar atau merakam video ketika sedang tuttt. Atau bergambar dalam keadaan mengghairahkan or whatsoever. Dah jd mcm trend dah skrg. Biasa yang jd mangsa perempuanla. Yelah, sape je nak tgk gambar lelaki bogel. Geli mak nak tgk nyah!

Dlm kes mcm ni, diri sendiri jugaklah yg salah. Yang ko bodoh sgt nak rakam2 tu kenapa? Yang lelaki mmg sukalah kan. Alasan untuk tgk bila rindu2 nanti. Sebagai koleksi peribadi. Hampeh! Klw yang suami isteri tu bolehla tahan. Benda dah halal. Tapi tak takut ke klw gambar tu terlepas kat tgn orang lain nanti. Memangla bukan laki ko yang akan sebarkan kat internet tu, tapi tak mustahil bukan. Esok2 kalau bergaduh besar, kita bukan tahu pun kan. Masa tgh seronok biasalah semuanya indah2 blaka. Dah bercerai-berai nanti, yang wangi pun boleh jd busuk. Para isteri renung2kan yer. Jgn sesekali ambil gambar sebegitu. Dalam Islam pun ada ajarkan klw nak buat tuttt tolong jgn buat seperti binatang. Kita manusia. Perlu berlapik.

Klw pun bukan laki ko yang akan sebarkan, mungkin boleh tersebar dgn cara lain. Ingat tak kes Wan Nor Azlin dulu? Tak reti2 nak jadikan pengajaran. Bagaimana gambar mereka boleh tersebar? Klw tak pun mungkin boleh tersebar dgn cara lain. Contohnya korang save dalam handphone. Tetapi ada 2,3 keping yang tersave dalam memori handphone tersebut. Korang tak perasan. 2,3 tahun lepas tu korang jual handphone tu. Samada pembeli seterusnya dapat gambar tersebut atau tokey kedai handphone tu, nasib korang bergantung pada dia. Klw kena orang baik dia delete je. Klw orang mata $$$, boleh send ke laman web lucah yang bersepah2 tu. Boleh dapat duit. Takpun diorang sebarkan je kat internet, saje suka2. Sape yang malu? Ko dan keluarga ko jugak.

Ye para ibu2 dan juga bapak2 sekalian. Ingat tu yer. Tak perlulah nak rakam2 gambar ketika bersama tu. Malu lah. Nak tgk sendiri pun malu. Lelaki mmgla suka. Tapi kita ni yang perempuan, jgn jadi bodoh. Jgn dipergunakan sebegitu. Kita yang perlu bertegas. Ini maruah kita.

Tapi kebanyakan gambar yang tersebar tu gambar dari hubungan di luar nikah. Dah kata bersekedudukan sebelum kawin pun kan, sah2 la perempuan dalam gambar tu bodoh. Upss sori terkasar bahasa. Tapi serius mmg jijik dengan perempuan2 sebegitu. Dah tahu ko buat dosa, nak rakam2 plak dosa yang ko lakukan. Tak malu ker? Klw nak jugak tgk balik perkara maksiat yg ko dh buat tu, tunggu je kat padang mahsyar nanti. Dimana di hari perhitungan kelak, semua dosa2 kita akan dipaparkan kembali depan mata. Janganlah bodoh sangat. Sudahla maruah tergadai, gambar pulak dibuat jualan murah. Kesian..


***Itu bukan gambar Elizabert Wong tu tau. Sekadar gambar hiasan. Korang laju je kan nak tgk gambar lucah2 ni. Haha.

27 comments:

izzah said...

betul la..skang nie mmg banyak kes sebar2kan gambar bogel kat hp or internet..pastu kes ugut2 bekas teman wanita bila dah putus nak send gambar tu kat mana2..pastu si pompuan tu plak gi wat report polis supaya gambar dia tak disebarkan..tapi sebenarnya org dah tau ko wat benda tak elok..memang tak de akal betul org yang wat keje2 gini..dosa dapat..malu pun dapat..maruah???jagan cakap la..org pandang mcm pompuan tak de harga diri...

ain said...

apa ke halnya pulak dok rakam2 aksi tengah tuttt!!! letak kat otak je x leh ke..??? haiyaaaa!!!!

TiNiE said...

hahaha...pulun klik nak tgk gambo elizabeth wong..sekali gambo pompuan tu cantik bebeno sah² la bukan gambo eli wong..hampagas jerla emy nih..hiks

MuhD NoR AzyM said...

wahaha..patut pun kabur semcm jer..hehe

fazemy said...

Izzah-Betul tu Izzah. Bersepah kat laman web(saya tak pernah jumpa web tu pun..)..tapi kat blog2 banyak. Link punya link skali ada la blog2 unt gmbr perempuan2 melayu. Bodoh giler!

Ain-Sebagai kenang2kan kan ain. Gambar kawin takde, gambar tgh buat pun oklah. Senang dpt baby nnti tunjuk kat anak bukti tu mak ayah budak tu. Hu.

Kak Tinie, Azym - Hehehe

~Tieha~ said...

haaaaaaa... btl3.... tieha sokong tu.....

nURmALa mAZLan said...

Eh…lelaki mmg cam gitu ke kalau nak amik gambar masa tuttt??? Konon rindu eh..podah cit!! yg perempuan pon x payah la sampai nak rakam²..cukup ler sendiri² tau sudah

mYpRecious said...

euuwww.. nak rakam2 ape kes.. tak sanggup la nk tgk diri sendiri keadaan cm gitu..

mmg otak ltk kat pale lutut la sape2 yg wat ni seme..
upss terlebey sudaa..

mama mya said...

ingatkan tuelaaa gambo elizabert wong.. hahaha tertipu ghupenya

LotsOfLove-Pearls said...

Aku tak faham sungguh HOBI dorang neh..
adakah patut nak buat cam tue..
buat benda tue, buat jer ar.. ni nak 1 dunia tau..
ish, mengong manyak tol..

benar2 memalukan eh..
rasa JIJIK tol ngn dorang2 neh..
nilah jugak keCANGGIHan moden nie..
aih..

Mintaklah di jauhkan sumer..

Weh Fazemy, amacam bday? Happy Belated Birthday k. Nak wish by hp risau plak nnt ko jatuh hati kat aku..
ngeeeee..

naz ilyn said...

salam...
walau apa sekali pun alasannya... kaum wanita juga menjadi mangsanya...

p/s: sedih dengan perkara-perkara sebegini... jagalah maruah walau di mana anda berada.

@cu SaYaNg said...

aduih...acu ingt kn gmbr elizabert td..padan le nmpk muka lain je..rupa2 nye org lain lak...iskh..tipah tertipu la

AyKay said...

kan telah diberi peringatan akan dipaparkan segala perbuatan baik dan keji masa hisab nanti.

namun ada diantara kita time2 kat dunia pun dah ditayangkan utk paparan dunia. agar memberi peringatan kpd yg berfikir

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

bila dh otak letak kat lutut,
akal pon dh hilang ke mana
cm 2 la jdnya.....

LotsOfLove-Pearls said...

Wei lah weh..
hahaha..
aku ingat benar ko ada comment entry aku tajuk You Chinese Or Malay? tapi hang lupa rupanya sepa aku..
hahhaa..
still keliru erk..

hahaha..
AKu Non Muslim
Kadazan..

Jom celebrate bday..
huhu..

**comment out of topic..
ngeeeeeee

atty's said...

pa le skrg nie..
nak dok dlm umah sendiri pun tak aman

en_me said...

gambar hiasan itteww macam elizabert wong pergh.. ehehe

maziah said...

hot!! cite politik mmg hot!!!

badrul said...

Tanda akhir zaman....

jovon said...

lepas satu - satu org cerdik pandai kat negara kita buat pasal,, klu bodoh x sekolah xper,, nie nak bg contoh kat bdk2 ker,,, bodoh!!!!

Dee said...

eee..ngeri2..x kuasa mak nak rakam gambar mak sendiri nyah...wakaka!!

Diamilikku said...

memang setiap insan perlu ada ruanga untuk peribadi...tapi ruang peribadi itu haruslah disimpan di dalam diri sendiri...cukuplah..nak gi rakam2..buat apa...pastu bila dah tersebar baru sibuk nak buat statement bodoh..sedarlah diri..public figure sentiasa menjadi perhatian..tak kisahlah benda apa pun yang dibuat...

LotsOfLove-Pearls said...

Wahahaha..
jom ar..
oit, ko g tau jak alamat ko..
aku hantar hadiah..
hahaha..
aku xakan jumpa ko coz of takut/risau ko terjatuh hati kat aku..
**ayat berulang**
hahaha..

bukan lupa tapi xingat ek..
ada lupa plak g2..
aku ingat jer citer2 hang.. hahaha..

nurdaniella said...

emy, tak tau la nak cakap apa.. semakin maju manusia ni, semakin hilang norma2 gadis melayu..

fazemy said...

Sebab diorang takde malu dgn diri sendiri kot. Apatah lgi malu dgn Allah. Mintak jauh berlaku dari kalngan ahli keluarga kita.

Kujie said...

betul tu..tak payah nk rakam2 lah..walau pun suami isteri...


dah ada dpn mata.......tgok la...belek la...


tak kan nak buat post mortem lak

Anonymous said...

Почему регистрация не работает ?