Saturday, February 27, 2010

Kesiannya Arwah Safiyah

Budak umur 3 tahun yang mati di dera oleh teman lelaki ibunya.

Teman lelaki- Umur 28 tahun. Positif ganja.

Ibu Safiyah- Sedang mengandung 4 bulan anak hasil luar nikah dengan teman lelakinya itu.

Ayah Safiyah- Dalam penjara.

Nenek Safiyah- Tahu anak perempuan dia bersekedudukan dengan lelaki bukan muhrim.

Datuk Safiyah- Pernah lihat kesan seperti kena cucuh pontong rokok pada kaki Safiyah. (tak guna dah pakcik oii nagis dalam TV klw masa nampak tu bukan nak tanya budak tu kenapa. Arghhh)

Saksi-saksi- Pernah menyaksikan Safiyah didera dengan teruk oleh ibunya. Pernah menyaksikan teman lelaki ibunya sepak Safiyah di sebuah padang bola.

Laporan bedah siasatan- Safiyah selalu didera dengan kesan2 luka yang ketara pada tubuh badannya. Buah pinggangnya rosak teruk seperti dihentak benda yang kuat. Kesan pontong rokok, bekas luka panjang dll lagi.

Nota :Rasa nak lempang je bila tengok muka mak Safiyah ni kat TV. Muda dan cantik tapi sayang tiada sifat keibuan, otak taruk kat lutut!

Al-fatihah buat arwah adik Safiyah.

Thursday, February 25, 2010

LOGIN FACEBOOK DAPAT RM100

Kaedah baru untuk menikam kawan-kawan. Dan saya tengok yang join nya pun orang yang tak sudah-sudah nak kaya tapi tak kemana pun. Tak belajar dari kerugian masa join MLM dulu ke? Kan saya selalu pesan "JANGAN SERTAI APA-APA JENIS DOWNLINE UPLINE CENGGINI JIKA ANDA YANG KENA KELUARKAN MODAL! DONT YOU EVER JOINED THIS!"

Memangla modal yang kena keluarkan sikit je. Takat celah gigi je orang kata. Kalau rugi pun tak terasa. Kalau untung balik modal berganda. Tapi toksahla mencuba. Ada banyak cara lain untuk jadi kaya. Mungkin akan ada seorang 2 yang berjaya jika anda memberi sokongan dengan menyertai mereka. Tetapi ingat doa mereka yang tidak berjaya seperti anda. "Pulangkan duit aku..." akan terus menghantui hidup anda.

Di bawah adalah keterangan tentang program Login Facebook Dapat RM100 ini :
----------------------------------------------------------------------------------
The system is like game2 dlm facebook.sebelum kita main kita kene daftar dulukan....cthnye kalau main farm ville kene daftar dgn farm ville...kalau main ngan mafia wars kene daftar dgn mafia wars kan...so sama dgn program ni kalau nak dpt duit kene la daftar dulu utk join program ni... Baru dpt duit dgn login facebook anda....bila tak daftar mcmana nk dpt duit??? dlm program ni bila awak add kwn dlm fb maka awak membuka peluang pd kwn awak utk dpt duit juga.
Bila kita main game di facebook kita dpt wang palsu tp bila daftar program ni dpt wang betul so modalnye kene la yg betul....tapi modainyer murahnyer berbanding keuntungan yg akan anda terima.. so kalau minat reply kalau tak minat abaikan ye. <-----Bila orang sebut kena keluarkan modal, sila abaikan orang ini. Saya main farmville takde kena daftar pun, takyah bayar duit papepun..cuma bayar internet je la. hu

PROSES PENDAFTARAN adalah anda boleh bankin kepada saye dan saye akan terus mendaftarkan nama anda dgn segera....semua manual dan teknik akan di emailkan ke email anda beserta website peribadi anda.website peribadi anda boleh digunakan utk mengaccess semua audio dan video education yg diberikan..bersedialah utk menjalani proses pembelajaran online yg mudah dan mendapat hasil yg lumayan (RM100 ATAU LEBIH DARI ITU))...

rm100 for registration..
Details: nama,alamat,no tel, email, akaun bank no,nama bank,username yg nak digunakan.

Bank in maybank saya sebagai referral
MAYBANK2U; %!#%$#^^
NAMA DIA #^$^#@^
Email: @%!@%$#^
TEL: @!%#$^^

Sms bila bank in kpd saya. <------Amboi amboi amboi....senang je ko mintak duit orang yer.

---->bisnes ni senang jer...mcmni yer....bila awak join awak kene ade downline....downline awak tu akan bankin terus kat awak rm100,,,pastu downline awayg ke2 awak kene serahkan payment tu kat upline iaitu kat saye utk sy aktifkan....kemudian downline awak yg ke3 dia bankin kan kat awak...jd awak dh dpt untung rm100 kan....then downline awak yg ke4 awak bg kat saye jugak payment nyer......ini bermaknan dlm 4 org downline awak 2 org telah awak bg kat sayer................itu dipanggil reverse two up.............. <---Macam kau je yang dapat duit lebih ni. Ini tidak adil!

kemudian.......downline awak yg ke5 atau ke6 atau ke7 sehinggalahhh downline awak berjuta2 semuaaa awak punyer.......semua rm100 masuk dlm bank awak.....

----->jadi apa keuntungan system reverse two up???hahhh apabila downline awak buat bende yg sama jd awak dpt rm200 dari setiap downline awak kan....so kan awak untung jugak......

------>Tapi mesti awak pening nak mencari downline kan?????Itu tak menjadi masalah....lepas awak join saye akan bg teknik2 dan tips2 yg berkesan downline awak yg akan mencari awak utk jadi upline dior...hahahhh senangkan......jd awak tak perlu cari org...org yg akan cari awak......jadi lepas awak berdaftar dan ikut 100% teknik saye, ramailaahh peminat awak nanti... <-----huhu tolongla. Ayat manis. Saya tgk dia punya friend list skit dari saya..kelakar la dia ni.
------------------------------------------------------------------------------

Saya reply kat dia : "Takpe, terima kasih je. Just nak tahu tentang program ni. Sebab saya rasa kalau saya join ni awak yang dapat seratus tu bukan saya :=p. Lagipun saya tak perlu peminat yang ramai untuk menjadi kaya."


Hahaha..giler kejam. Tapi itulah. Saya yakin program ini akan berkembang maju di facebook. Student2 yang sengkek akan ramai melabur dalam program ni. Dengan harapan duit yang dilaburkan akan menjadi segunung bukit. Tapi percayalah, bukan senang nak jadi senang.

Petua saya untuk jadi kaya, bukan kaya tapi duit tak putus-putus insyaAllah. I always do this and ianya berkesan:
1) Bagi duit dekat mak ayah tiap2 bulan.
2) Selalulah menderma bila korg ada duit. Walau 50sen cuma. Janji hati ikhlas.

InsyaAllah mujarab petua ni. Cubalah.

Pemandangan Selepas Banjir Surut Di Jeddah

Banjir terburuk pada 2009. Sumber gambar : Email

































Sesungguhnya harta kekayaan di dunia ini hanya pinjaman semata-mata. Bila Allah nak ambil sekelip mata cuma. Orang-orang kat Jeddah pakai kete bukan yang cikai2 oooo.

Wednesday, February 24, 2010

Kenapa Facebook Saya Tiada Gambar?

Buat yang bertanya kenapa tak nampak gambar saya, lagi 3 malam jumaat la maknanya tu. Hehe. Ada gambarnya, tapi saya private kan semuanya. Setakat ni ada 21 album. Album2 tu hanya boleh di "view" oleh mereka yang berkaitan dengan gambar2 dalam album tersebut sahaja. Sebagai contoh kalau anda rakan sekolah saya, anda akan dapat tengok album yang related dengan kawan2 dan zaman sekolah saya sahaja. Kalau anda penagih kebun seperti saya, maka anda akan dapat melihat gambar2 hasil tanaman saya sahaja.

Motif saya private kan gambar2 di facebook ialah:

1) Supaya bilamana saya berjaya menjadi artis kelak tidaklah tersebar gambar2 zaman silam saya tu. Gambar2 yang boleh dijadikan kontroversi untuk menjatuhkan saya. Hak hak.

2) Tidak berlaku kejadian penyalahgunaan gambar saya. Sekarang kan banyak blog yang suka menepek gambar2 orang lain nih. Sukati nenek tiri diorang je nak compile2 gambar orang lain buat koleksi. Pastu ramai2 lak tu tengok dan bagi komen yang lebih kepada menkeji.

3) Sebab saya tidak perlukan publisiti murahan...hehe.

4) Sebab hidup saya adalah perkara pribadi. Tak suka kongsi dengan orang lain. Sebuk jer:-p.

Dan beberapa sebab musabab yang lain.


Bagaimana nak private kan gambar di facebook?

Ni untuk yang tak tahula. Yang dah tahu shushh shuhh..gie main jauh2.

Pertama : Pergi dekat semua album anda. Klik lihat semua (see all). ~Nota: Klik gambar untuk tumbesaran~

Kedua: Klik dengan "Album privacy" tu.
Ketiga: Then akan keluar macam ni. Dekat bawah "Who can see this" tu korang pilihla sape2 yang korang nak bagi tengok atau tak nak bagi tengok. Let say kalau korang pilih "everyone" kan tapi ada sorang korang taknak bagi dia tengok, klik dekat "except" then masukkan nama kawan yang korang benci tu.
Kalau korang nak pilih 2,3 rakan, klik "some friend"..so masukkan la nama2 mereka tu. Untuk kerja mudah, korang listkan rakan2 korang tu sebagai "schoolmate" ke "ofismate" ke n etc. Kan masa add orang tu or accept friend request, boleh pilih kategori mana nak taruk nama dia.


So camtulah ceritanya. Semua album saya adalah private, kecuali "Profile album" yang boleh di view oleh "Only Friend". So sebab tu la ko nampak album tu je yang ada. Sebabnya nama ko belum masuk mana2 kategori lagi. Heh heh. Jenuhlak nak pilih asing2kan senarai nama kawan2 tu. Kalau nampak korang online chat senang nak arrange kat situ. Just klik and drag. Ok thats all. Macam entry tutorial plak.
Buat rakan2 yang rapat tu, korang di allowed kan untuk melihat semua album tersebut. Sila bagitau jika korang tak nampak semua album tu. Mungkin sebab nama korang tak masuk dalam mana2 kategori la tu, tak pasal tak nampak apa. Sekian untuk makluman Niza.

Tuesday, February 23, 2010

Senarai Pengilang Bahan Mentah

Note : Hanya untuk rujukan peruncit tempatan sahaja.


Ajinomoto - Food seasoning, flavouring manufacturer, monosodium glutamate - MSG
http://www.ajinomoto-malaysia.com/

Albert Wines & Spirits
3A Jalan KIP 3, Taman Perindustrian KIP, 52200 Kuala Lumpur
Tel: 03 6276 3993, Fax: 03 6273 1662

Allied Foodservice Equipment - Cook & dish line, bar blenders, drink mixers, fryers, kitchen equip, Vita-mix, Dean
http://www.afe.com.my/
6 & 6A Jalan Nadchatiram, Taman Taynton View, Cheras 6th Miles, 56000 Kuala Lumpur
Tel: 03 9133 5833, Fax: 03 9132 5933

Aminah Hassan - Sauces manufacturer, hot chili sauce, tomato ketchup, hot chili garlic sauces
http://www.aminahhassan.com/
Batu 4, Jalan Kapar PO Box 177, 41720 Klang, Selangor
Tel: 03 3291 2620, Fax: 03 3291 2900

APS Manja - Puteri tomato sauce, chilli sauce, oyster sauce, chilli boh, chilli giling, kicap pekat, kicap cair, more
http://www.apsmanja.com/

Ayam Brand - VeGood
http://www.ayam.com.my/

Ayamas - Chicken roasters, frankfurters, sausages, meatballs, frozen food
http://www.ayamas.com.my/

Bakels Malaysia - Baking ingredients
http://www.maybakels.com/
PT 5025 Jalan Pendamar 27/90, Seksyen 27, 40000 Shah Alam, Selangor
Tel: 03 5191 6396, Fax: 03 5191 6399

Baker's Cottage, The - Buns, pastries, cakes, cookies, mooncakes and frozen dough, retail chain
http://www.thebakerscottage.com.my/
3rd Floor, Wisma Westcourt, 126 Jalan Kelang Lama, 58000 Kuala Lumpur
Tel: 03 7980 8086, Fax: 03 7980 3854

Barista Coffee - Coffee products and related beverages, coffee machines, after sales service & parts
http://www.baristacoffee.com.my/

Ben Fortune Pastry Manufacturing - Yutiao cakoi, man tao, mini buns, pau
http://www.benfortune.com/
23,25 Jalan PJS 11/16, Sunway Technology Park, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya
Tel: 03 5635 1120, Fax: 03 5636 1512

Bestsun Food Industries - Manufactures jellies & puddings
http://www.bestsunfood.com/

Bidor Kwong Heng - Sauce, condiments, soy sauce, oyster sauce, chilli sauces, plum sauce & recipe sauces
http://www.bidorkwongheng.com/

BOMBXEnergy - Bomba energy drink
http://www.bomba-energy.com.my/
8-1 Ground Floor, Taman Seafield, Jalan USJ 21/4, UEP, 47630 Subang Jaya
Tel: 03 8023 8454, Fax: 03 8023 7454

Cadbury - Chocolate wafers, cocoa products, Dairy Milk, Crunchie, Double Decker, Picnic, more
http://www.cadbury.co.uk/ or http://www.cadburyworld.co.uk/ (global sites)
Cadbury Confectionery Malaysia Sdn Bhd
Persiaran Raja Muda, Section 16, PO Box 7043, 40000 Shah Alam
Tel: 03 5519 1192, Fax: 03 5519 0959

CAF Food Products - Sunny kaya, coconut jam
http://www.caffood.com/
7 Jalan 5/108C, Taman Sg Besi, 57100 Kuala Lumpur
Tel: 03 7980 6688, Fax: 03 7981 9495

Care Food Industries - Manufacture of Asian sauces, salad sauce, tom yam, curry paste, dip, Asian Meals
http://www.carefood.com/
6 Jalan Tembaga SD 5/2, Bandar Sri Damansara, 52200 Kuala Lumpur
Tel: 03 6276 6992, Fax: 03 6276 6991

Carlsberg Malaysia - Brewery, beers, malt liquor, draught beer - Skoll, Carl's, Royal Stout, Nutrimalt, Jolly Shandy
http://www.carlsberg.com.my/

Casa Vino - Wine importer & distributor
http://www.casavino.com.my/

Catercomm - Flatware, holloware, bed linen, table linen and napkins, felt for function tables, table skirtings, hotel ware
http://www.catercomm.com.my/
B2-1A & B, Binova Industrial Centre, 1 Jalan 2, 2/57B, Segambut Bawah, 51200 Kuala Lumpur
Tel: 03 627 3089, Fax: 03 622 2363

Chip Yee Enterprise - Sawdust smokeless charcoal for barbeque cooking
http://www.charcoal.com.my/

Chek Hup - Ipoh white coffee - 3-in-1 coffee mix, kopi
http://www.chekhup.com.my/
SD 2567, Lot 34144, Batu 2½,Jalan Jelapang, 30020 Ipoh
Tel: 05 526 6268, Fax: 05 526 4331

Chocolate Cascades Chocolate Fountain
http://www.chocolatefountain.com.my/

Chocolate Graphics - Personalised message, company logo, photograph on choc gifts
http://www.chocolategraphics.com.my/
27, Jalan USJ1/1B, Regalia Business Centre, 47620, Subang Jaya
Tel: 03 8023 8733, Fax: 03 8023 3119

Chua Song Seng
http://www.chuasongseng.com/
219-223, Wisma Chua Song Seng, Jalan Ipoh, 51200 Kuala Lumpur
Tel: 03 4043 3303, Fax: 03 4042 2798

Cotra Enterprises (Malaysia Milk) - Creamer, sweetened UHT milk, yoghurt drinks, juice, Marigold, Vitagen
http://www.mmsb.com.my/

De-Luxe Food - Gourmessa Halal butchery products, sausages, cold cuts, smoked fish, bakery products, pastries
http://www.de-luxefood.com/
2 Jalan U1/24, Seksyen U1, Hicom-Glenmarie Industrial Park, 40150 Shah Alam, Selangor
Tel: 03 7805 3631, Fax: 03 7805 3616

Detel Design - Manufacture banquet table, chairs, stools, bench for hotel, restaurant, foodcourt, schools
http://www.deteldesign.com/

Denise Wines - The Wine Shop
http://www.denisewine.com/

Dutch Lady
http://www.dutchlady.com.my/
Tel: 1 800 881 191.

Eau Claire Mineral Water
http://www.eauclairewater.com/

Elite Chefs - Catering services & professional chef services at the location of your choice, caterers, caterer
http://www.elitechefs.net/
6A Jalan Hujan, Taman OUG, Jalan Kiang Lama, 58200 Kuala Lumpur
Tel: 03 7783 3093

Euro-Atlantic - Imported fruits, avocados, berries, cherries, vegetables, fresh, smoked, marinated salmon & trout
http://www.euro-atlantic.com.my/
11 Jalan Pinggiran Satu, Pinggiran Ukay, Ulu Klang, 68000 Kuala Lumpur
Tel: 03 4251 8482, Fax: 03 4251 8481

Euro Deli - Eurodeli meat, sausages, delicatessen operator
46-48 Jalan Batai Laut 4, Kawasan 16, Taman Intan, 41300 Klang, Selangor
Tel: 03 3343 0487, Fax 03 3342 3789

F&N Coca Cola - Subsidiary of Fraser & Neave - Soft drinks manufacturer
http://www.fn.com.my/

F&N Foods - Dairy products, soft drinks, Daisy, Fruit Tree, Magnolia, Meadow Gold, Sunkist, more
70 Jalan University, 46700 Petaling Jaya, Selangor
Tel: 03 7952 6000, Fax: 03 7956 6950

Family Cereal - Producer of conservable foodstuff
http://www.familycereal.com/

Flavours.com - Flavouring ingredients for bakery, candy, confectionery, ice cream & beverage industries
http://www.flavours.com.my/

Food Smart - Organic & health food
http://www.foodsmart.biz/
D114, Sunway Court, Jalan PJS7/13, Bandar Sunway, 46150 Petaling Jaya
Tel: 012 377 2628, Fax: 03 5638 4745

G-Tachfood Industries - jam, canned food, confectionery, drinks & candy, Anak Tani, Gippy
http://www.anaktani.com/
24-26 Jalan Istimewa 5, Taman Perindustrian Cemerlang, 81800 Ulu Tiram, Johor
Tel: 07 861 3460, Fax: 07 861 5326

Gardenia Bakeries - Produce loaf bread, buns, rolls & snack cakes
http://www.gardenia.com.my/

Glow-San - Food manufacturer / repacker, seasoning flour & coating mix, flavors & ingredients, baking & cake mix
http://www.glowsan.com/

Golden Fresh - Seafood products, cooked & peeled prawns, fish fillet, calamari (sotong) rings, scallop
http://www.fresh.com.my/
4572 Jalan Chain Ferry, 12100 Butterworth
Tel: 04 3333 388, Fax: 04 331 9804

Granny's Ipoh White Coffee 3-in-1 Mix
http://www.whitecoffee.com.my/

Guinness Anchor Berhad - Brewery Tiger Beer, Heineken, Baron's, Lion Stout, Kilkenny, Anglia Shandy, Malta more
http://www.gab.com.my/
Sungei Way Brewery, Lot 1135, Batu 9, Jalan Klang Lama, P.O.Box 144, 46710 Petaling Jaya
Tel: 03 7861 4688, Fax: 03 7861 4602

Guinness Black Party
http://www.blackparty.com.my/

H & R Supplies - Restautant & hotel equipment, glassware, crockeries, buffet accessories, stewarding trolleys
http://www.geocities.com/NapaValley/1190/

Haewaytian Cake House - Oversea Moon Cake, Noble Delight mooncake, flavored mooncakes, cakes
http://www.mooncake.tv/

Heinz Malaysia - Ketchup, condiments, sauces, canned beans, soups, meals & snacks
http://www.heinz.com/ (global site)
Suite 507 Block E, Phileo Damansara 1, 9 Jalan 16/11, 46350 Petaling Jaya
Tel: 03 7960 1121, Fax: 03 7952 9403
Where & how? Getting there: MyCen Map | Directions | MyCen Location (what's this?)

Hui Trading - Fowl feather remover machine, poultry scalding machine, chicken cutting machine
http://www.asiapacific.com.my/huitrading/

Hwa Tai Industries - Biscuit, cookies, crackers producer, biskut
http://www.hwatai.com/

Intisari Bakers
http://www.intisari.com.my/

Ipoh White Coffee - Ho Sen’s Ipoh white coffee
http://ipohwhitecoffee2u.com.my/
Coffeecraft Specialty Roastery
9 Persiaran Industri Bercham 9, 31400 Ipoh
Tel: 05 542 1006, Fax: 05 542 1008

Jasmine Food Corporation - Rice mills, distributor of fragrant rice, Sunwhite, Pearl, Jasmine Super, Siambest, beras
http://www.jasmine.com.my/

Jeram Cocomut - Coconut products, nata de coco, jelly & pudding products, Jeram, Hogomas
http://www.jeramcoconut.com/
Lot 282, Batu 12, Jalan Kapar, 42200 Kapar, Klang, Selangor
Tel: 03 3250 1325, Fax: 03 3250 3136

Joyous Gifts & Cakes - Chinese wedding, full moon gift packs
http://www.joyous.com.my/
7 Jalan TKK 2/2, Taman Puncak Kinrara, 47100 Puchong, Selangor
Tel: 03 8076 8278

Kapar Coconut Industries - Desiccated, instant coconut milk powder, coconut cream, milk, nata de coco, santan
http://www.kaparcoconut.com/

Kart Food - Kart's frozen roti canai, murtabak, samosa, spring roll, curry puff, pau & pizza
http://www.kartfood.com.my/

KG Pastry - Pastries, Veat
http://www.kgpastry.com/
Lot 20, Jalan Pengapit 15/19,40200 Shah Alam
Tel: 03 5511 8388, Fax: 03 5511 6288

Kiew Brothers - Dried chicken meat, meat floss
30 Jalan Hang Lekir, 50000 Kuala Lumpur
Tel: 03 2078 2536, Fax: 2072 0102

Kinos Food Industries - Snack food & confectionery products
http://www.kinos.com.my/
233 Jalan Tembaga Satu, Pasir Gudang, 81700 Johor
Tel: 07 251 1918, Fax: 07 251 4078

KL Biotech - Biohealth herbal tea - selected black tea blendded with local herbs
http://klbiotech.com/

KL Kris Food Industries - Manufacture cocoa powder, cocoa butter, curry powder & other spices
http://www.krisfood.com/

Kong Wooi Fong Tea Merchants - KWF - Chinese tea leaves, black tea dust
http://www.kwftea.com/
72 Jalan Sultan, 50000 Kuala Lumpur
Tel: 03 2078 3015, Fax: 03 2072 4960

Kuala Lumpur Vegetable Wholesalers' Association
http://www.klvwa.org/
26-2, 2nd Floor, Jalan 2/3, Pusat Bandar Utara, 12 KM Jalan Ipoh, 68100 Kuala Lumpur
Tel: 03 6137 6446, Fax: 03 6137 3661

Kumpulan Barkath - Hacks, Sunquick, Kings, Mayens & ClassFoods
http://www.barkath.com/
Bangunan Barkath, 21 Beach Street, 10300 Penang
Tel: 04 262 6255, Fax: 04 261 2925

Lam Soon - Beverages, detergents, home, oral & beauty care products, edible, cooking oil - May, Knife, Drinho, more
http://www.lamsoon.com.my/

Laila's Kitchen - Traditional Malaysian recipes & Malaysian food, ingridients supplies in US
http://www.lailakitchen.netfirms.com/

Legend Exports - Export of consumer foodstuffs, frozen foods, canned foods, bottled foods, sauce & drinks
http://www.legendexports.com/

Leong Hup - Ayam A1 chicken & poultry products
http://www.lhhb.com/

London Buscuits - Biscuit, snack & confectionery maker, Lonbisco, Disney Series, biskut
http://www.londonbiscuits.com.my/
1 Jalan Istimewa 2, Taman Perindustrian Desa Cemerlang, 81800 Ulu Tiram, Johor
Tel: 07 861 5288, Fax: 07 861 5186

LTK - Poultry layer farm, brown hen eggs, specialty eggs, LTK Omega Plus brand egg
http://www.ltkm.com.my/

M&S Food Industries - Producer of coconut based food products, santan
http://www.msfood.com.my/

M'sian Vermicelli Manufacturers (Melaka) - Rice vermicelli, noodles, beehoon, bihun
http://www.mvm888.com/

Mai Lim Food Industries - Minced fish meat, sushi, surimi, frozen seafood
http://www.mailimfood.com/
Lot 19-S, 20-S, Jalan Bidara 1, Taman Bidara, 68100 Selayang, Selangor
Tel: 03 6138 2611, Fax: 03 6138 3240

Makmur Malaya - Canned food, groceries, Chinese teas, liqours & wines
http://www.makmur.com.my/
46L Jalan Lima, Off Jalan Chan Sow Lin, 55200 Kuala Lumpur
Tel: 03 9221 0168, Fax: 03 9222 3277

Malayan Sugar Manufacturing - MSM - Sugar refinery, white refined sugar, granulated brown sugar, gula
http://www.msm.com.my/

Malai Gastronomy - Wine company servicing restaurants, hotels and retailers
http://www.malaigastronomy.com/

Malaysia Rice
http://www.malaysiarice.com/

Malaysia Ve-Tsin Manufacturing - Seasonings, Monosodium Glutamate (MSG), Vegetable Protein Hydrolysed, Spoon
Lot 10669 Jalan Kuchai Lama, 58200 Kuala Lumpur
Tel: 03 7983 1242, Fax: 03 7983 1688

Mead Johnson - Enfa, Sustagen, Asian Mom Network forum, infant nutrition, milk formula, more
http://www.meadjohnsonasia.com/ (regional site)
Tel: 1 800 88 3585

Meika Food Industries - Chocolate candy & snack food manufacturer
http://www.meikafoods.com/

MIHR Consulting - Publisher of Hotel magazine & Green Pages Malayian & Brunei hotel directory
http://www.mihrconsult.com/

Murni Machinery - Pastry, bread, food processing machinery, commercial baking, bakery equipment, industrial oven
http://www.murni.com.my/
14-2 Jalan 11/116B, Kuchai Entrepreneurs Park, Off Jalan Kuchai Lama, 58200 Kuala Lumpur
Tel: 03 7980 6363, Fax: 03 7980 2929

Munchy Food Industries - Munchy's wafers, biscuits
http://www.munchys.com/

Nagajati - snack food processor producing range of peas and nuts
http://nagajati.com/

Nestlé Malaysia - Cereals, milk & beverages - Nestum, Nespray, Nescafe, Bonus, Milo, Smarties, Maggi, Kit Kat, more
http://www.nestle.com.my/
Nestlé House, 4 Lorong Persiaran Barat, 46200 Petaling Jaya
Tel 03 7965 6000, Fax: 03 7965 6767

Network Foods Industries NFI - Chocolate & confectionery products Kandos, Crispy, Tango, Kiddies, Soreign, more
http://www.networkfoodsind.com.my/
Lot 3, Persiaran Raja Muda,Seksyen 16, 40000 Shah Alam, Selangor
Tel: 03 5519 2606, Fax: 03 5519 5772

Ngan Yin Groundnuts
http://www.nganyin.com.my/

NutriVite Beverage - Manufacturer juice drink base concentrates & flavoured cordial drinks
http://www.nutrivitebeverage.com/

Oilpac Trading - Palm oil & its by products, food & beverage items, bulk tea & packed tea products & cocoa
http://www.oilpac.com/

Oki Worldwide - Cocoa powder for manufacturer of chocolate, ice-cream, biscuits confectionery industries
http://www.cocoa.com.my/

P A Food - Supplies Malaysian food, curry puff, mini bun, puff pratha, samosas, spring roll, chapati, man tou
http://www.pa-food.com/

Pagoda Menglembu Groundnuts
http://www.pagoda.com.my/

Pat a Cake - Pre-order, special order cakes for weddings, engagements, birthdays
http://www.patacake.com.my/

Perak Duck Food Industries - Hatching factory & ducks breeding plant
http://www.pdi.com.my/
Lot 3525, Kampung Nibong, Termerloh, 34800 Trong, Taiping, Perak
Tel: 05 854 4146, Fax: 05 854 4344

Permanis - Manufactures soft drinks, sports & isotonic beverage. Pepsi, Gatorade, Bleu, 7-Up, Excel, Mirinda
Lot 5 & 7, Jalan P/5 & P/6 Seksyen 13, Kawasan Perusahaan Bandar Baru Bangi 43650, Selangor
Tel: 03 8925 6240, Fax: 03 8925 7642

Pet Rocks Malaysia - Sarawak pepper supplier & exporter
http://www.pepper1.netmyne.com/

Pikzern - Fine foods, dairy, confectionary products, beverages, snacks, sea food, vegetarian food, seasonal products
http://www.pikzern.com/

Prima Agri-Products - Prima Halal cold cuts, turkey strips, frankfurters, hotdogs, meat, sausages & other food
http://www.primahalal.com/
16 & 18 Jalan P10/13, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor
Tel: 03 8925 9224

QSR Brands - Operator of Pizza Hut chain, KFC chain & Ayamas chain
http://www.qsrbrands.com/
Level 18 Wisma KFC, 17 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
Tel: 03 2026 3388, Fax: 03 2078 7786
Where & how? Getting there: MyCen Map | Directions | MyCen Location (what's this?)

Radiant Wholefood - Distributor of organic wholefoods
http://www.radiantwholefood.com.my/
7 Jalan PJS 11/9, Sunway Technology Park, Bandar Sunway, 46150 Subang Jaya, Selangor
Tel: 03 5638 7061, Fax: 03 5637 7460

Ramly Food Processing - Ramly burgers, hotdogs, meat products, Ramli Burger
http://www.ramly.com.my/

Red Horse Fruit Juice - Cordial drink, fruit squash, syrup, concentrate juices, Borr's
http://red-horse.asiaep.com/
19 Jalan Kuang Bulan, Kepong Garden, Industrial Area, 52100 Kuala Lumpur
Tel: 03 6274 0949, Fax: 03 6274 0528

Reka Nutrition - Distributor of food flavors, fragrances, food colors, basic chemicals & essential oils
http://www.reka-n.com/

Rem Corporation - Star fruit wines, Stargnac starfruit brandy
http://www.rem.com.my/
20 & 21 Jalan Indah, Taman Indah, Sungai Jelok, 43000 Kajang,
Tel: 03 87362 619

Riche Monde - Spirits, champagnes, wines such as Hennessy cognac, Moet & Chandon champagne, Dom Perignon, Johnnie Walker scotch whiskies, Gordon’s Gin, Smirnoff vodka, Bailey’s Irish Cream
http://www.richemonde.com.my/

Rimba Organic Vegetables - Home delivery from Rimba Organik Sdn Bhd
http://www.geocities.com/rimbaorganik/
Tel: 016 222 8162 (Ms Wong), 019 320 7792 (Mr Wong), Tel/Fax: 03 9102 4028

Sakaue Vending Machine - Sales of refurbished vending machines, maintenance & field service
http://sakauegroup.com/

Sanroc - Supplier of ceramic tableware for homes & hotels
http://www.sanrocm.com/

Saudi Cold Storage - Deli-Deli processed frozen burger patties, sausages, nuggets, fish & meatballs
http://www.saudee.com/
Plot 331, Taman Perindustrian Sungai Petani Fasa 3, 08000 Sungai Petani, Kedah
Tel: 04 442 6800, Fax: 04 442 6801

Sedap Food Industries - Snack Food & novelty toy confectionery, Sayumi, Posla, Mr Smart, Bon Bon, Kiji, more
http://www.sedapfood.com/
Lot 6, 7 & 8 Ayer Keroh Industrial Estate, 75450 Melaka
Tel: 06 232 4677, Fax: 06 232 0922

Sepang Today Aquaculture Center - Fish, prawn, aqua farm, school of aquaculture
http://www.todayaqua.com/
85 Main Road, 43950 Sg Pelek, Sepang, Selangor
Tel: 03 3141 2761, Fax: 03 3141 3948

Sime Fresh - Temperate vegetables, aeroponic vegetable farm, soil-less vege farming, netted greenhouse farms
http://www.simedarby.com/simefresh/

Sri Nona Food Industries - Rice cake, ketupat, sauces, beverages, teh halia, desserts, pudding, kaya
http://www.nona.com.my/
Lot 38 Jalan E1/4, Taman Ehsan Industrial Park, 52100 Kepong, Kuala Lumpur
Tel: 03 6274 0700, Fax: 03 6274 9989

Stancodex - Coconut cream powder, santan, desiccated coconut, kelapa, coconuts product
http://www.stancodex.com/

Standard Confectionery - Silver Bird Group - Bakery & confectionery products, frozen cakes
http://www.silverbird.com.my/

Starbucks
http://www.starbucks.com.my/
Berjaya Starbucks Coffee Company Sdn Bhd
Lot 3.05, 3rd Floor, Podium Block, Plaza Berjaya, 12 Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur
Tel: 03 2142 2266, Fax: 03 2143 1266
Where & how? Getting there: MyCen Map | Directions | MyCen Location (what's this?)

Stevian Biotechnology Corporation - Enzymatically enhanced natural sweeteners, biochemical products & derivatives
http://www.stevianbiotech.com/

Today Bakeries - Bread, bun, biscuits, breadcrumbs, toasted bread, cake bread & bakery products, Sweetie
http://www.today.com.my/

Unilever - Knorr, Lady's Choice, Mazola, Lipton Tea, Planta Margarine, Wall's Ice Cream, more
http://www.unilever.com.my/
Level 34, Menara Telekom, Jalan Pantai Baru, 50672 Kuala Lumpur
Tel: 1 800 88 1315, 03 2246 2246, Fax: 03 2282 2617

Vintage Cellars - Fine wines, imported crystal wine glass, decanter, wine cellar
http://www.vintagecellars.com.my/
67 Jalan Sultan Ahmad Shah, 10500 Penang
Tel: 04 229 3393, Fax: 04 228 3393

Wilton Enterprise - Bakery supplier, nuts, raisins, ingredients
http://www.wilton.com.my/
4 & 6 Jalan Indah 23, Taman Cheras Indah, 56100 Kuala Lumpur
Tel: 03 9284 8168, Fax: 03 9285 7488

Wine Cellar - Wines, glasses, wine openers, wine preservation kits, wine chillers, fridges
http://www.winecellar.com.my/
65 Jalan Bangkung, Bukit Bandaraya, 59100 Kuala Lumpur
Tel: 03 2093 1919, Fax: 03 2093 3919
Where & how? Getting there: MyCen Map | Directions | MyCen Location (what's this?)

Yakim Food Industries food - Crackers, biscuit, cookies, snack, egg roll, love letters, kuih kapit, cookies
http://www.yakimfood.com/
56-E Jalan Sungai Suluh, 83040 Batu Pahat, Johor
Tel: 07 428 6686, Fax: 07 428 5029

Yeo Hiap Seng - Canned food, beverages, soft drinks & condensed milk - Yeo's, Fizzi, Goodtase, Cintan, SoyRich
http://www.yeos.com.my/

Yong Sheng Confectionery - Cakes, gifts & festive hampers
http://www.yongsheng.com.my/
30 Jalan Sayang, 84000 Muar, Johor
Tel: 06 952 1362, Fax: 06 952 7202

Yu Ai Food Industries - Food fillings, moon cakes
http://www.yu-ai.com.my/
Lot 6596, Kawasan Industri Kg Baru Balakong, 43300 Balakong, Selangor
Tel: 03 8962 2233, Fax 03 8962 2033

Saturday, February 20, 2010

Nasib kita begini, Nasib mereka begitu

">


Jodoh masing2
Rezeki pun masing2
Yang pasti bila kita kurang, ada lagi mereka yang lebih malangkan. Suka lagu ni(^_^)

Friday, February 19, 2010

Berdialog Dengan Seorang Kawan Yang Sengal

Seb baik esok dia tak kerja. Kat rumah dia takde internet. So harapan untuk dia membaca entry ini adalah pada hari Isnin. Time tu entry ni pun dah turun ke bawah. kekeke.

Saya ada seorang kawan yang sengal. Orang kata kalau kita nak kenal seseorang, kenalah tengok kawannya. Kalau kawan saya sengal, adakah saya sengal jugak? huhuhu



DIALOG 1
Ketika bercuti bersama di Cherating 2 minggu yang lalu.

Saya : Bilik aku ada 1 katil Queen, 1 katil single. Bukannya ada orang guna pun single bed tu.
Yus (mmg nama sebenar) : Haah, bilik aku pun sama. "Takde orang tidur kat katil single tu".

Kami ramai-ramai : Gelakkan Yus. Hahahaha. Mangkuk giler. Dah ko suami isteri je yang dok dalam tu sape lagi yang nak tidur kat single bed tu. keh keh.



DIALOG 2
Baru je dia mesej saya sebentar tadi.

Yus : Weh ko tahu..Yaya kawin hari Sabtu la, bukan hari Ahad. Aku ingat hari Ahad.
Saya : Yelah, kan dia kata majlis sehari lepas dia nikah.
Yus : "Habis tu ko nak pergi hari apa?"
Saya : #$@^&$#&#*#*#@$$^%^

Apanye sengalla kawan saya sorang ni. Dah majlisnya hari sabtu takkan nak pergi hari Ahad pulak. Wakaka. Saya tak habis2 lagi gelakkan dia ni. Apalah kelakar benar ko ni Yus. Boleh pecah usus perut kalau hari2 gelakkan ko ni. Hahaha

Cikgu & Anak Murid di Facebook

Klik gambar untuk tumbesaran. From my friend page. Dia seorang cikgu.

Thursday, February 18, 2010

Cerita Sedih Yang Lawak Giler

Pernah tengok tak youtube yang lagu tamil diorang taruk sarikata tu. Geli mat mat mat. Kekeke lawak giler kan. Yang ni plak cerita cina. Babak sedih diorang taruk sarikata. Kelaka giler siap ada sebut nate beruk bagai. Kah kah.


">


p/s: Kalau takde speaker pun ok tgk video ni. Just baca sarikata dia je. Memang takde kena mengena langsung dgn babak yang ditayangkan. Haha tak blh benti gelak nih.

Kesilapan Yang Selalu Korang Buat Dalam Resume

Baru baca email dari Kak Dee. Pasal seorang blogger yang cerita pasal ketidakpuasan hati dia kat penginterviewer dia. Then boleh pulak yang interview tu reply entry tersebut. Dah jadi kes. Apapun saya sokong 100% blogger tu. Sepatutnya kita dapat kerja sebab kelayakan kita, pengalaman kita bukan sebab muka dan body yang cantik je dan bukan sebab makcik ko kerja kat company tu jugak(ada orang dalam).

Apa yang saya cuba rungkaikan di sini ialah janganla taruk apa2 link samada laman sosial korang macam facebook ke, myspace etc kat dalam resume tu. Juga link blog korang, takyah la mention kat majikan.

Satu : Sebabnya itu adalah peribadi, kang esok2 korang nak pergi bercuti ke hape pastu tipu bos cakap nenek sakit kat kampung,sebab kalau tak tipu confirm tak dapat cuti kan. Alih2 korang upload pulak gambar pergi bercuti tu kat facebook. Takpun update cerita kat blog. Tak ke kantoi.

Kedua : Nanti bos korang tahu korang tak buat kerja, makan gaji buta, sia2 je dia bagi gaji, bonus tahun ni jangan harap nak dapat sebab asyik tengok korang update facebook, main farmville la, update blog time office hour. Keje jalan, tapi kurang tumpuan la orang kata.

Ketiga : Tak pasal2 kang jadi kes macam omputih tu yang kena fired ngan bos dia dalam facebook.

Keempat : Sebab keempat ialah bos korang tu pun ada facebook jugak, main games kat facebook jugak, tahu surf internet jugak cari link blog korang. Entah2 bos korang tu salah seorang pembaca setia blog korang, salah sorang kawan kat facebook korang..cepat check!

Kelima : Sebab terakhir ialah bos korang atau bakal2 bos korang tu bukan macam bos saya. Kekeke. Bos saya internet memang failed. Adake haritu dia tanya saya Hi5 ni apa, ada budak site hantar-kan auto send, kat email dia pun dapatla, jenuhla saya nak terangkan benda alah Hi5 tu. Huhuhu.



Thank you LOL Pearl atas entry special untuk saya. Terasa macam artis pulak ada orang buat special entry nih. Hehehe. Ni link entry tersebut.

Sunday, February 14, 2010

Hidup ini indah..

Masa kecik2 dulu, saya selalu ikut ma dan abah kalau diorang nak pergi kemana-mana. Kalau tak dapat ikut mesti nangis2 kat tepi pintu...huwaaa nak ituttttttt.

Sekarang bila saya dah besar,dah kawin...mereka pula suka ikut saya. Selagi mereka hidup, selagi kita hidup...biarlah kita bahagia bersama.

Sekarang saya on vacation. Melaka-KL-Penang and balik umah mak mertua kat Perak. Too many interesting things to do. So kita enjoy!!!
Dah lama tak pergi Banda Hilir ni..last pergi Menara Taming Sari ni tak wujud pun lagi.
Buat ma and abah : Terima kasih untuk segalanya.
Buat saya : Selamat Hari Lahir (15 Feb)...sob sob...umur makin kurang setiap hari.
My status : Offline

Thursday, February 11, 2010