Tuesday, February 9, 2010

Rumah Berangan Saya Lagi





Suka landskap rumah orang ni. Ala2 Bali style. Sape nak ikut saya g Bali?!!Jom..hehe.



:::Haritu kan saya pergila tgk sebuah rumah ni tau. Katanya Semi-Detached. Baget rumah cun habis la. Sekali...rumah setinggan semi-detached daaaa. Padanla tuan rumah dia beria2 cakap harga boleh nego lagi. Adehhhh...

11 comments:

mYpRecious said...

nak gi bali ke kak emy.. meh saya nak tuka jadik luggage akak le.. muahaha...

kakngah said...

rmh stingan tu ada geran ke??

fazemy said...

Ada kak ngah. Rumah atas tanah lot. So kwsn rumah tu tak tersusun sgt. Dia taruk harga 250k. Kagum jugakla dpt rumah semi-d harga mcm tu kat area KL ni..tp tulah..rupa2nya. hehehe

Ada satu kes tu saya call je. Dia jual rumah je. Tanah tak jual. Geran ada 2 nama. 1 nama dia. Satu lg nama org lain. So klw pape jd, saya kena bawak lari la rumah tu dari tanah dia. Sbb dia jual rumah je..bkn tanah. hehe. Mcm2..

Diarihatiku1976 said...

eee mujur ler kan.. kalo tak jenuh risiko...

desirequeen said...

ekekeke...rumah lain tanah lain terjadi di tanah MIL saya..tapi bukan dia la..tapi org yang sewa tanah sahaja kat belakang tu...ahaha..saya tak campur sangat..sebab bukan tanah saya...

kak emy, itu bukan balinese style..itu namanya modern tropicale...

fazemy said...

Huhu... ye ke Nik. Tapi cantik rumah ni. Kat Keramat rumah ni. Rega dia jual 700k ++. Tapi dia punya air terjun kolam tu ala2 kat Bali tu Nik.kan kan

izzah said...

mcm2 kes erk..nak beli umah nie..huhuhu..
apa2 pun i like u're dream..
kena pasang impian dan angan2 setinggi langit ke tujuk..
so that kita akan berusaha untuk mendapatkan apa yang kita impikan..

fahana_ann said...

huhu..yang gambo first tu best tu..huhu

Queen said...

Nope..nie namanya Tropikal...Modern topicale sebab elemen2 seperti pebble wash, ade banyak elemen modern. Kak emy kene pergi Bali baru kak emy dapat menghayati konsep Bali.

Bali is more to nature. But not Zen concept...eh..susah nak terang kat sini..nanti saya buat entry lain lah..

Dee said...

hahaha..terkena ko emy..

fazemy said...

Itulah Kak Dee...nak kena g Bali dulu ni baru leh paham apa yg Nik ni ckp. Kita klw jmpa ala2 kontemporari design camni tros je ckp konsep Bali. Haha. Manalah akak ko ni tahu dek nooonn