Friday, January 29, 2010

Farmville? Kenapa Perlu Buang Masa Dengannya..

Gambar rakan farmville saya yang berkebun di dunia nyata. Upload gambar ni di fesbuk semata2 nak bagitau dia ada real farmville. Haha. Nice. Rumah dia tepi laut.
Nermin son from Turkey. Tapi diorang duduk kat Germany.

Hello Emy,

Even I write you a very long mail about me. But the computer or the net is out of order. Now I try it again. Your english is better than my english. But I try to write you and you try to anderstand me ? We can learn together or I can learn from you heheheh ?
Of course I heard about your country, for all I know, in malaysia live the most Moslem all over the world ? Definitiv is your country wonderful. We live in germany I´m born here, my husband is born in turkey, but he is come to study here in germany on a university.
I´m married since 1996. My family live in germany too, my parents are live 8 month in Istanbul / Turkey an 4 month in germany. They don´t like germany. I don´t like it too. The people here are very racist, hateful or intolerant of moslem people... I have 3 brothers and 3 sisters they all married, oh sorry one brother is not married, he live with my parents. Do yo working. You are very young. When does you married. My husband Atilla is an key account manager in a german gompany, often he is on business trip. by the way what time is it in malaysia is there time changeover? Here is now 11 o clock in the morning and it has been snowing here very much.

Oh that was a difficult work for me now to write this mail.
Write me soon.

Greetings Nermin

----------------------------------------------------------------------------------

Itu adalah antara email yang saya dapat dari rakan farmville saya di facebook. Since last month saya dengan rajinnya telah mempromote diri sendiri dekat fesbuk farmville fan. So ramai giler yg add saya as their friend. Semua tergila2 nak jadi jiran saya di farmville tersebut. Haha.

Mulanya saya add diorang ni nak bagi ramai jiran tetangga kat farmville je. Tapi banyak benifit yang saya dapat bila add mereka dari luar negara ni. Most of them not very well in english. Same goes to me. So umpama ayam dan itik bercakap dapatlah sekor kambing kat farmville tu. Huu.

Mereka yang berminat dengan saya (mestilah sebab saya cantik:-p..haha), kebanyakannya orang Islam. Mereka suka nak tahu tentang Malaysia dan kehidupan saya sebagai seorang muslimat.

Soalan pertama yang saya akan tanya mereka ialah "Do you know my country?Do you ever heard about Malaysia?". Dan jawapan yang paling kelakar saya pernah dapat dari orang Pakistan. Katanya tak banyak dia tahu tentang Malaysia. yang dia tahu kat Malaysia ada banyak gajah. Wakaka...saya gelak golek2 baca jawapan dia. Apadaaa gajah.

Ada juga rakan farmville saya dari Utah U.S.A, Africa la...smua la ada. Ramai betul orang yang addict pasal farmville ni. Buktinya jualan amal untuk Haiti di farmville berjaya dikumpul sebanyak 1 billion US Dolar. Banyak giler ok.

Dan ini ialah gambar rakan saya dari Bulgaria yang baru je balik bercuti dari Gunung Stara Planina, ok i never heard before. Tapi saya suka komen2 gambar diorang pastu sebuk busy body tanya ni kat mana ada apa buat apa cantiknya macamla nak pergi jugak tempat tu. Haha. Amazing kan gambar2 ni. Dia tangkap guna kamera kompak je. Tgk gambar yang kat atas ni. Salji beku ditiup angin. Subhanallah.

Rakan farmville saya berusia seawal 8 tahun (ok dia dah level 38) hingga tua bangka semua ada. Umur 60 pun layan farmville jugak. Ish ish ish. Ada seorang rakan farmville saya ni doktor dari India. Tak tahulah betul ke idak nya dia ni doktor. Tapi adalah 2,3 keping gambar dia pakai macam doktor tu. Katanya bulan depan nak datang seminar kat UKM. Pastu suruh saya tempah hotel untuk dia. Pastu kan dia nak jumpa saya. Waha...seb baik dah kawin. Kalau tak dapat menantu doktor dari India la mak aku tu. Huhuhu.
Apapun seronok punya rakan yang mempunyai minat yang sama. Banyak benda boleh dikongsi, banyak benda yang boleh kita belajar. Kalau online malam2 buta pun ramai yang online off course sbb jarak waktu kita. Yang penting jangan lupa diri kau tu bini orang masak la laki ko nak makan asyik dok main farmville je dari tadi. Haiyaaa! Farmville menunaikan banyak impian saya yang tak tercapai di dunia nyata ini. Contohnya seperti untuk memiliki rumah yang besar gila, ada tanah luas....wahhh bestnya. Pastu leh arrange2 deco ikut citarasa kita. Bila tgk ladang kita cantik, berbuah ranum perasaan puas tu terasa. (Laki aku kata tak hape2 tah...tak paham..huu). Pastu ada pulak rakan2 yang suka, puji ladang kita hah banggo rasonya diri den ni dapat mewakili Malaysia dalam kejohanan membesarkan ladang di farmville. Ok saya dah Level 45...sila add saya as your neighbors jika anda mempunyai ladang di farmville juga. (^_^)

14 comments:

Queen said...

ekekeke..samela..kalau main farmville kat umah..jap gi dengar ayam itim berbunyi..hubby cepat jer perli...

"ha..tue awak punya ayam itik dah panggil"

ekekeke

fazemy said...

Akak pun klw kat umah bukak sound. jap g kambing mengembek la. Yang plg tak tahan di selang seli dgn bunyi hantu lembu kat ladang tu. Huuuuuuu

kakngah said...

alamak.. aku xder FB
xder can la n k bukak ladang...

awin said...

hahaha...best2...

Dee said...

aku x main farmville..melalaikan..hahaha..emy mesti geram je baca statement akak..

fazemy said...

Kak Dee mmg..dengki jek. haha

LotsOfLove-Pearls said...

kawan LOL siap mintak tolong harvestkan dia nyer buah2an yg dah masak.
kadang pelik je sehingga cm tu sekali kehebatan berkebun di Farmville.

..berkebun o berkebun...

arryani said...

Slalu tgk anak sedara harvest...smpi nk mkn pun...sanggup bli kat mamak...

Haih...smpi cam tu skali??

ain said...

akak tak lg menceburkan diri dlm farmville ni. invitation punyalah banyak. buat dek je dulu.hihi

atty's said...

kty dah selow sikt kt farmville..

HonEyBuNNy said...

yeahhh...jom berjiran...hiihi..dlu B yg tlg ilanya ladang..skrg ila dh pndai berldg..ngeh3

siti nurkhijah said...

ct tak pandai la main game tu.. ramai dah invite tp....

fahana_ann said...

hehehehe..
lawak la kak..huhu...tak pernah main pun game tu..hehehe.malas..

Hanisumayyah said...

Akak takut nak terjebak, sebab dengar ramai sgt leka main farmville ni, so akak nampak buruknya jer...bila emy tulis camni teringin lak nak berfarmville ni....