Friday, January 15, 2010

Tak Bestnya Bila Takde Anak..Sob sob...

Esok nak balik kampung husband. Ada kenduri cukur jambul. Kalau ikut hati malas betul nak balik bila ramai2 ada ni. Sebabnya ramai2 tahu makan je. Nak tolong masak memang haram. Part tolong makan tu memang ramai yang sudi.

Oleh kerana saya ni seorang menantu yang hipokrit lagi suka tunjuk rajin depan MIL padahal malas tak terkira kenalah buat kerja jugak. Orang lain pun ada tolong2 jugak. Yang selalu tolong..syukur korang balik jugak kali ni. Yang malas nak tolong tu...eee kenapa dia balik jugak.

Yang paling best mereka2 yang ada anak kecik. Alasan takyah masuk ke dapur adalah kerana ingin mengadap muka anak sendiri. Takut terlepas tumbesaran budak tu seinci mungkin.

Saya bukan apa. Memang tahulah yang mak2 budak yang jambulnya akan dipotong nanti takkan tolong la kitorg masak. Maklumla dalam pantang. Kang wat kerja berat skit aligment smua lari. Husband kata taknak tolong takpela dok je dalam bilik. Sebab family dia bukan jenis kaki yang mengumpat mengata belakang2. Takde sape yang kesah.

Cuma saya je yang kesah. Tak aci wehhh asyik meraikan anak orang je. Bila dah sampai turn anak saya nanti...ada ke orang nak tolong...adake jambul budak tu untuk dicukur. Korang rasa2 adake? Kdg budak lahir botak je kan. Huuu..itu je nak cerita. Risau anak sendiri nanti takde jambul. Hiks.

16 comments:

atty's said...

insyallah ade jambull..kalo ltk nama joe jambul..ekekeke. .

LotsOfLove-Pearls said...

emy..
adakah xde jambul..
harap2 ada ar..
huhu..

S u H a I d A said...

hahahha..emy..napela kelakor bebenor kamu ni..hehe

eya said...

mmg btl,sakit ati kalo org xmo tolong2 ni,tau mkn je. yg xmo tolong brborak sakan..leh je org lain wat dek je. cube kalo kite x tlg,mule la org pndg2..mcm kite ni bwhan sgt kt situ. mcm dowang tu pndi sgt. ish lps geram sebnonye ni..ape slhnye sm2 wat keje,mesti sekejap setel kan..ni x..kalo nk cite,xkan abeh ni..lame pndm prasaan. sakit ati sgt2. jd mcm tensen je bile org jemput mai kenduri. Sbb tau kite yg akan jd kuli. huhu..nmpk x ikhlas kan..

awin said...

hahaha...ini kes pon ade ke...klakar la ko...

Dee said...

sabar je emy..kalo kita rajin nolong..esok2 adalah org yg rajin nolong..

LotsOfLove-Pearls said...

..baik ko terus terang bila birtday ko.
Boleh aku buat n3 khas.
Hahaha..
Jangan aku silap lagi.
Hehe..

kakchik said...

emy, kita serupaaaa
kita serupaaa

ain said...

Insyaallah...tak byk,sikit mesti ada gak jambul. hehe

su said...

huhu..mmg xbeh....


waaaaaaaaaaaaaaaaa......

Queen said...

ahahhaa...apela kak emy nieyh...
takpe..insyaAllah ade yanbg membant.. agak2 takde boleh call saya..segera saya datang!

Anonymous said...

I really like these matching gold tiaras, ivory pearls work so well with gold.


Here is my web-site :: http://newserviceonline.tk/blog/view/38295/danon-and-their-jewellery-is-certainly-spectacular

Anonymous said...

I go to see everyday some blogs and sites to read articles or reviews, however this website gives feature based writing.


Here is my page :: best web hosting for ecommerce uk

Anonymous said...

Terri Berry has it right!

My site: www.whois365.com

Anonymous said...

The other day, while I was at work, my cousin
stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop,
just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!


Also visit my site: Private Cloud Computing

Anonymous said...

For most recent news you have to pay a visit world-wide-web and
on the web I found this web page as a most excellent web site for most
recent updates.

Feel free to surf to my page; olieiz29co.hazblog.com