Tuesday, January 19, 2010

Rumah Idaman Semua Orang

Taman Puncak Jalil- RM460k



Taman Indah KLIA- RM280k



Saujana Impian- RM780k


Puncak Alam- RM300k



Monterez Shah Alam- Rm550k



Bandar Mahkota Cheras- RM670k



Kulai- RM115 ribu sahaja. Bling bling..



Kuda Height, Klang- RM730k



Besar nih rumahnya. Corner lot lagi. Kemaman-RM300k.



Teres satu tingkat- Jalan Kebun, Klang- RM230k



Bandar Tun Hussein Onn- RM890k



Bukit Jelutong - RM1 juta lebih. Bling bling..



Bangi - RM270k



Aman Perdana - RM387k



Lupa save ni kat mana..



Ni pun sama. Kalau berminat call la no yang tertera. Huuu..


:::Tengah pening nak pilih rumah yang mana satu ni. Semua cantik2 belaka. Tapi takde yang harga 2 ringgit punya. Nyampah!


Tenkiu www.mudah.my

Hari2 saya tgk MUDAH. Mula2 tgk rumah pastu tgk baju. Pastu tgk bahagian hobi pula. Baju kadang terbeli sampai 3 helai. Di bahagian hobi terbeli lagi novel terpakai yang tak tahu bila boleh start membaca. Tak dapat beli rumah beli yang mampu je lorr...



Update Haiti : Haiti merupakan negara yang miskin dan kekurangan air. Air yang ada kebanyakannya tercemar oleh sisa buangan sampai dan najis haiwan. Air di mana mereka gunakan untuk mandi adalah air yang digunakan mereka untuk minum. Ramai kanak-kanak di Haiti meninggal dunia akibat keracunan air tersebut. Mereka juga mengamalkan adat memberi makan haiwan kepada roh.

14 comments:

eya said...

ekslusipnye umah mahkota cheras n kuda height tu..suke la.

bile tgk rege,mau juling bijik mate

honeysour's blog said...

aku suke bacab blog ko,..banyak info dan juga ko banyak citer pengalaman tntang kehidupan..hikhik

Dee said...

emy..beli jelah yg mana..ko ni dh cam kwn akak k tina tu..hari2 ngadap mudah.com, segala benda beli kt situ..rak tv lah, tekolah, kettle lah, itu je kejenya..

arryani said...

kagum seh...

Smua bleh buat mulut kita lopong.

Pas tu...dok pikir camner nk kmpul duit smpi mcm tu punye riban2...hehehe

@cu SaYaNg said...

kakak acu tinggal kat BTHO tu...
ramai melayu...syok gak dok kat sana...semua kemudahan ada termasuk le carefor, jusco & econsave ;-)

Tie said...

Kak tie minat Monterez Shah Alam... ala-ala English, hehe..

Queen said...

yang bangi tu macam okay. kawasan bangi kawasan pendidikan. Kalau untuk pelaburan pun bagus jugak.

taman indah KLIA tu macam mahal la pulak. Sebab kak emy boleh dapat RM300k++ dua tingkat kat area BBST.

Yang jalan kebun tu saya suka..ehehehe..sebab nanti umah saya insyaAllah lagi 5 tahun dekat dah dengan kak emy.

mYpRecious said...

runag yg dekat bndar tun hussein on tu, adeis fengsan la.. bapak la mahal.

Pak mentua sy buat projek jual rumah ni.. tapi dekat trg la kak emy.. ehek.. Kalo rase2 kak emy nk duk trg bolehlah nak beli dgn dia..

pak mentua saya pon jual umah kat mudah.com jugak.. sebab kat situ sekjap je boleh dpt buyer..

saya pon suke gak nyinggah kat mudah tu..

LotsOfLove-Pearls said...

Laman Seri kat Shah Alam tu pown chateQ juga.
Tapi tu lah...

mahal giler..

ain said...

tudor style tu cantik!!! tapi almost setgh juta ek?? kojol nak bayar!!

e_ja said...

haiii skrg harga rumah mmg melampau2..single storey pun dh menceceah ke 200k++..nk dpt 100k++ pun dh susah sgt dah..ermmmmm....

~~~ kay ~~~ said...

kekadang tuh org sanggup beli kereta mahal drp umah kan...
(^_^)

(x mo beli kat shah alam ker...)hehehe

kakchik said...

wah... kakchik ingatkan emy dah jadi ejen hartanah dah tadi.

dlm banyak2 tu kakchik hanya berkenan yang di KLIA tu je. suka yg setingkat je w/pun rumah sendiri 2 tingkat. letih turun-naik tangga dah penat nak mengemas. tapi baik utk kesihatan, perut kempis, peha pun kecik hehe.

mahal2nya rumah kat sana.

ASaDa RyutaRo said...

eh? apesal banglo 2 tingkat sebijik tu harga 115K je?? murah dari yg lain.. hurmm..