Thursday, August 13, 2009

Nasi Kaler Biru





Dah lama tak makan nasi kerabu. Saya klw makan nasi kerabu ni mesti mintak nasi putih je...pastu ulam kasi taruk lebih byk dari nasi..sambal dia taruk banyak2 yer makcik. Ya Allah sedapnya...nyum nyum. Lauk dia biasa saya ambik daging panggang tu, takpun ikan goreng tepung, takpun ayam goreng, plg tidak telur mata kerbau 1, takpun salah kedua daripada yang disebutkan. Haha..makan sangat heaven. Pernah skali saya order nasi ni makcik tu charge RM9 sepinggan...adehhhh giler tamak. Saya yang tamak atau makcik tu kah? Haha. Papun tak kesahla bayar lebih..janji ulam dia lebih...slurp..slurp...shedapnya...




Mana nak cari nasi kerabu petang2 ni erh. Nak g pasar malam hari dan hujan...Kempunan...

12 comments:

LotsOfLove-Pearls said...

aku nak ayam tu..
ayam yg penting.
nasi kaler biru.. rasa mcm bukan nasi..

tak sabar nak g bazaar.. :)

ain said...

alahai emyyy...jd kebulur pulak akak tengok aneka ns kerabu tu lah.

ladymiaka86 said...

salam singgah..

alahai..teringin plak nak mkn nasi kerabu.. dah lama giler tak mkn nasi kerabu tu..huhu

Izan said...

sedapnya... lama tak makan... =)

izzah said...

emy..semalam izzah masak nasi kerabu...nyamm..nyam..sedap..
nasi kita warna biru(tapi originally pakai bunga yang nak birukan nasi tu)
mmg mewah betul makan semalam..
tak ingat2 tambah sayur kerabu dia berkali-kali..huhuhuhu...

@cu SaYaNg said...

sedap nye nasi biru tuuuu...dah lama x makan...ptg nie nak p cari kat psr malam lah....kecur air liur aku nie...hahahaha

Dee said...

kalo masa psr ramadhan nti..bersepah2 org jual emy..ko sedia duit je..akak x penah mkn n x suka kot sebenarnya..hahaha..

biru tu apa ye? colouring ke? not good..not good..

Awliyaa Creations said...

sedapnya!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!feveret!!!!!!!!!

nekPP said...

mana ada istilah kumpunan! deyy deyyy hehehe...:P

aper pon menyelerakan nasik kerabu itew..awet muda emy oiii..

Orang nak puasa said...

bek ko buang gambo nie sebelum bulan pose...kang tak pasal2 ader org bukak pose

fazemy said...

Haha...lihatlah nasi ni masa bln puasa...tabahkan hati..kuatkan iman.

Owh ramai rupanya suka nasi asal dari pantai timur ni yer. Rugi kak Dee tak suka. Biru tu pewarna la agaknya. Saya klw mkn nasi ni mntk nasi putih je. Coz yg kaler biru tu kdg tgk biji nasi dia besar2...takut nak mkn..

♥princess bongbong♥ said...

adui...kak emy saje je kn bt org terliur...

ni yg nk serang pasar malam ni!!