Wednesday, August 26, 2009

Entry Bergambar Untuk Bakal Pengantin

Dah lama saya nak buat entry nih. Tapi asyik lupa je. Entry ni di dedikasikan khas buat kawan2 saya yang bakal kawin tahun ni mahupun tahun2 akan dtg. Dgn ucapan..pergilah ke Nilai 3 untuk shopping barang kawin. Haha.

Kat Nilai 3 ni mcm2 ada. Mcm orang gila lh klw sampai kat Nilai 3 ni. Ini nak beli..itu nak beli..yang ni cantik..yang tu pun murah jugak...huwaaaa tapi duit takde. Haha.

Kain2 lace mcm ni murah2 je. 1 set ni diorg bg harga dalam RM120 camtu. Tp tgk jenis kain jugak la. Klw yang ada manik2 tu mahal lah lagi. Tapi ok what yang kain biasa ni. RM120 untuk 2 meter lain dan 9 meter kain satin. Blh buat baju melayu lelaki terus. Klw berani demand lagi dgn bangla si penjual kain tu RM80 pun blh dapat tau. Giler murah!

Kedai2 pengantin ada byk kat sana. Jadi kita tak perlulah nak ke beberapa tempat lain untuk beli2 barang kawin ni. Hanya listkan barang yang hendak di beli..dan serveylah kat smua kedai kawin kat situ. Dalam masa sehari blh beli smua barang. Tak mcm saya kawin dulu...beli barang sampai ke chow kit la..masjid jamek la..kelantan pun ada..kat sungai siput la. Konon baget nak cari yang murah..tapi dah 2, 3 kali ke sana kemari tu tak ke mahal kos minyak kete, blanja makan org yang menemani..bla bla..Tapi klw kat Nilai 3 nih..sekali harung je orang kata. Jauh pun takdelah jauh mana pun..harga sejam dari Kuala Lumpur.

Ni kedai langsir..huwaa langsir dia cantik2...Seb baik dh tempah langsir aritu klw tak mahu beraya dgn langsir Nilai 3 tahun ni. Hu..




Sambil beli barang kawin leh cuci mata dan duit dgn beli baju ke tudung ke kat sini. "Smuanya ada di sini"(moto cuti2 Msia)..atau lbh sesuai dikatakan "Macam2 ada..(astro).

Ok ni antara harga benda2 alah yang diperlukan dlm majlis perkahwinan korang yang sempat saya snap. Rejoiceeee...

Bunga telur
Bunga dia bukan yang cikai2 cam bunga kertas tu tau..Bunga yang ok. Cantik pun cantik. Standart price saya tgk kat sayangku bunga cenggini ada dlm RM1.20 sekuntum.
Woven beg.

Tuala unt taruk dlm goodie beg. Bukan tuala wanita yer.
Beg kertas.




Kena rajin berjalan la nak cari yang murah. Ini saya snap yang kebetulan saya lalu je. Tu pun snap dgn segan2. Haha. Serius weii segan nak tangkap gambar brg2 nih...rasa mcm mencuri plak. Haha. Lainlah klw husband snap gambar saya bersama2 barang tersebut. Sya tdk segan lagi..hehehe
Oklah. Sekian saja laporan saya dari Nilai 3 untuk kali ni. Kali ni jer dah takde lain kali dah. Heh heh.

9 comments:

Diamilikku said...

nasib ku dah kawin...
heheheheh..tapi nak jugak ke sana..katanya kain pasang pun cantik2 plus murah kan...

kakngah said...

kalu nk cari kasut & handbag pun ada melambak kat nilai 3.. xder la branded sgt.. tp.. blh la.. dah sekali harung tu...

fazemy said...

Diamilikku- Tgk kedai jugak la..klw tak pndai tawar mahal jugak. Saya klw byk2 ni last2 saya tak beli apapun. Haha. Ni pergi Nilai before puasa aritu.

kakngah- Saya tak jumpa lg kedai kasutnya. Nampak banting2 iklan dia je. Byk sgt kedai..tak hbs pusing lg. Kedai handbag ada jumpa.

atiQah adNan said...

dah lame tak pi nilai tu..
heheh asek survey kat k.l je..
macam-macam pilihan da sekarang kan..
btw thanks for sharing..! :D

Queen said...

kalau nak beli kain, elok pergi nilai 1. Kat situ dah macam syurga kain...

Lebih murah berbanding nilai 3.

Tapi kalau nak beli barang lain, boleh survey tgk kat nilai 3.
Yes lagi murah kat nilai 3 kalau bunga telur. Beza dalam rm0.50/pcs
Beli bunga pun sama, ade yang murah2..tapi hati2 la, jgn tersalah beli. Bukan semuanya murah k!..


Tapi most barang saya lagi suka beli kat Semua House, Sin Yin.

Jgn beli kat sayang you..memangla mahal..beli kat sin yin. Barang yang sama berbeza harga sampai rm1.00.


Selamat bershopping!

@cu SaYaNg said...

betul tu emy
tgk kedai gak
ada kedai yg harga nye jauh lebih mahal dr KL
ada yg mmg betul2 murah...
kena le rajin servey sikit...

LotsOfLove-Pearls said...

hahha..

kepada yg berkenan, sila hubungi emy ok..

baik emy nie..

Dee said...

akak ko ni gi chow kit je..hehehe..customer tetap itu auntie..tp mmg betul kalo shopping kt nilai 3 ni skali harung je..tp panas dia tu yg x tahan..

fazemy said...

Atiqah - G la servey kat sana..berbaloi2..

Queen - Itulah..akak tgk bunga telur 20sen pun ada tau kat situ. Akak tak pernah smpai lg Nilai 1 tu. Mau bling2 mata nnti.

Acu - Itulah..penat oo nak berjalan dari satu kedai ke satu kedai..

LOL - Ko pun blh LOL..manalah tahu tak lama lg. Hehehe

Dee - Klw shopping ramai2 best..klw org ni nak beli yang tu sebuk nak jugak. Haha.