Tuesday, March 1, 2011

Makan Steamboat Comel

Comel je steamboat ni. Nak makan pun rasa kesian kat dia.

Tapi sbb saya spesis dinosaur...belas kasihan tu tolak tepi...

Aiskrim yg saya buat..tapi en suami yg habiskan...huwaaaa gemok sorg2 dia nih!



Macam2 pilihan haiwan peliharaan laut ada kat sini. Saya suka lahat tu. Korg kenal lahat? Saya pun baru berkenalan dgn dia. Panjang2 rupa dia..isi dia rasa cam lala gitew. Kenyal2...sedapppppppp...



Fishball..hotdog..ketamball..udangball...bola2 api semua ada.



Bihun...megi..


Telur burung puyuh tu wajib ambik..klw nak beli mahal. heh heh.


Tempat buat aiskrim.


Flaming Steamboat Buffet, Danau Kota
. Dia ada 2 cawangan..satu lagi kat Sunway. Murah je harga dia...RM23.80++ sekepala. Nasi2 goreng rendang pun ada. Kuah steamboat tu sup dgn tomyam...bolehla tahan. Berbaloi la dgn harga dia. Berbaloi-baloi la makan sampai kedai nak tutup tak reti2 nak balik lagi. Hehe:))


9 comments:

kak long said...

family kaklong pun suka steambot...tapi yg jual kat pasar malam tu jer la...tah bila la dpt p mkn kat tempat2 cam gini...huhuhu!!!

fazemy said...

Kalau yang buat sndiri pun sedap jugak kak long. Beli je bebola tu pastu buat sup ataupun kuah tomyam. Layannnnnnnn...

Queen said...

nik penah makan yang dekat sunway tu..mas atu die baru RM19.90 je...

nampaknye kenepegi lagi nieyh..terliur plak..

fazemy said...

Haha..alasan mengidam yer:))

mie said...

lama xmkan steamboat ni..
eheheee

kayteeze said...

Uwaaaa..... macam macam ada !! kalau kak tie sure ambil masa nak pilih untuk steamboat tu.

Dan aiskerimnya... ooo... jadi jakun tengok!!

Fazemy said...

Mie- jemput2 makan..

Kak Tie- Kat dlm gmbr je cantik pun aiskrim tu..kat luar low profile je dia:))

DIDOT said...

huhuh..da lame x makan steambot..biase g red wok bangi jek..kene try kat ctuh lak nei..nampak lg banyak pilihan..nyum2..

fazemy said...

Kan...makan unt hidup:))