Wednesday, March 2, 2011

Tempat-tempat Menarik (Bangkok) -1

Tips kalau nak pergi bercuti : List kan tempat2 best yang ada kat tempat di tuju. Pilih hotel yang terletak di bandar dan berhampiran tempat makan serta kemudahan kenderaan. Nanti dah sampai sana bila dah jumpa tour guard atau nak jalan-jalan sendiri boleh pergi je ikut tempat-tempat yang dah kita senaraikan. Kalau dapat senaraikan ikut nama jalan/tempat lagi senang nak atur jadual perjalanan. Percutian pun jadi best...takde la bila balik nanti menyesal kat situ tak sempat pergi kat sini tak sempat nak posing kan:))


Suan Pakkad Palace




Patpong- Ayooo mau cari ayam ka?!!



Kaho San Road



Chatujak Weekend Market



Wat Suthat




Siam Square



The Golden Mount (Wat Saket)



Thonburi Canal / Floating Market




Ancient City (Muang Boran)








City Pillar Shrine






Ananta Samakhom Throne Hall









Abhisek Dusit Throne Hall Museum





Royal Barge Museum
This museum houses a fleet of royal barges used occasionally for special ceremonious on the Chao Phrya River by His Majesty the King or other members of the royal family. The barges are long and ornately decorated.

Read more: http://trifter.com/asia-pacific/thailand/travel-to-bangkok/#ixzz1FKKoTlvZ







Jim Thompson House
Vimanmek Mansion




Wat Arun – Temple of Dawn







The Grand Palace Bangkok











Wat Phra Keao / Emerald Buddha Temple




Wat Benchamabopit or Tourist know as the Marble temple to see the ordination hall was built by Pink colour mable


---------------------------------------------------------------------
Private tour. Price per person: 1,050 Baht ( Minimum 2 persons )
Departure: Anytime between 8 am. to 2 pm.
With English speaking guide + 500 Baht


Booking
Tel: +66 81 133 6162
E-mail: guruguguide@gmail.com
Please book before one day.
---------------------------------------------------------------------



Wat Trimit
or Tourist know as the Golden Buddha temple to see the Golden Buddha image weight 5.5 ton.









Temple of the Reclining Buddha (Wat Pho)






Sumber :
http://www.bloggang.com
http://trifter.com/asia-pacific/thailand/travel-to-bangkok/

http://tourhotspot.blogspot.com/

5 comments:

@cu SaYaNg said...

acu ke sana berdua dgn mmber..memang nie le yg kami buat sebelum pegi...servey mana yg best..

emi nk ke sana ke??? shopping sepuas2 nya tau kat Chatucak tu...ada 4000 gerai di situ...harga nya?? sangat-sangat-sangat murah...yg penting kena pandai tawar menawar :)

fazemy said...
This comment has been removed by the author.
fazemy said...

Shopping tu yg penting tu Acu. hehe. Thank u for ur advised. Chatucak yer nama dia..bkn Chatujak..

mizzura said...

byknye tmpt...pening nk pilih...

Anonymous said...

buy xanax online no prescription does xanax show up on a drug test how long - generic xanax price walmart