Tuesday, March 30, 2010

My Baby You..

"ade ke aku kesah anak aku gelap ke cerah? ade ke aku kesah kalau laki aku
tak belikan emas intan payung sebab dah lahirkan zuriat dia?? tolongla jgn bagi
aku stressss...korang tu putih of kosla anak putih, korang tu kaya raya, tu
pasala laki kasik emas intan payung!!! ..........!"


Ayat di quote dari status FB Liana (Honeysour blog). Sabar weh jangan marah2...nanti ko jadi hijau cam hulk terbukak bengkung sgala. Kekeke. Begitulah lumrah hidup. Manusia ni tak pernah nak berenti talking2 at the back mahupun infront of us. Buat nyakitkan hati je klw ko pikir2.

Papun tahniah atas kelahiran baby sulung Liana. Ahad lepas saya kebetulan balik Perak berkesempatan la menjenguk baby Liana ni. Baby mestilah comel. Dah la kecik halus je. Nak pegang pun takut. Masa saya datang Dani tidur.


Mak mertua saya kata baby ni akan berubah 7 kali muka dan kulit dia tu sebelum jadi muka dia yang betul2 sampai ke besar. Hidung telinga mulut membesar tapi mata tak. Kalau mata dari kecik sepet jgn nak prasan la dapat mata bundar time besar. Errrr nak buat plastik surgery la. Hehe


Bila pikir2 apa yang Liana cakap kat status FB dia tu kan geram betul la. Ada je tak kena. Kalau blom kawin tanya bila nak kawin. Dah kawin tanya pasal anak pulak. Pastu compare2 dengan anak jiran sebelah yang baru je mggu lepas kawin dah terbunting pelamin. Boleh bernanah telinga ni kalau pikir selalu. Dah ada anak macam ni pulak yang diorang cakap. Haishhh..manusia manusia. So sabar jelah. Pasni lagi banyak dugaan nak besarkan anak. Padanla ada mak-mak orang ni sampai bergaduh kan sebab anak-anak. Anak2 yang berebut mainan, mak nya pulak yang emosional lebih. Heh heh. Macam-macam.

Eeee kecik kiut miut je kakinya.


Dani ni suka mengeliat. Tapi mata tetap tak mau bukak.

Sampaila saya nak balik pun..Dani tidur lena lagi. Erhh tak tak, masa nak balik maknya susukan dia. Tapi mata dia tetap pejam jugak.


Seronoknya tengok orang dah ada baby. Nak kena selalu melawat kawan-kawan baru bersalin la macam ni. Ambik berkat dengan harapan cepat-cepat lekat. Pastu kena berkawan dengan pregnant mommy je selalu. Macam Awin. Yelah kalau dia mengidam nak makan apa-apa boleh la saya temankan selalu. Cukup 9 bulan, Awin kurus balik...saya je makin besow..mana taknya 9 bulan tolong makan makanan idaman ibu mengandung. Heh heh.




Nota jatuh kat kaki : Bestnya tengok muka baby, tenang je rasa hati. Dani berusia 18 hari dalam gambar ni.

11 comments:

Tie said...

Alaahai.... comelnya!!

Geram kak tie tengok, rasa nak picit-picit !! Moga besar nanti dapat bahagiakan ibu dan ayah, ya... :)

kakngah said...

lps tu.. kalau sume anak laki [aku ler tu].. duk sibuk tny.. xnak tmbh ke ank pompuan lak.. cam la kite blh tentukan jantina ank tu..

Queen said...

anak buah saya lahir2 huduh..hitam..tak hensem...(gila berani kutuk..wakakakaka....dulikkkk)
tapi makin dia membesar makin cerah..hensem bergaya...

baby lahir2 semuanya sepesen...nanti bila dia besar sikit baru berubah...ape yang tuhan kurniakan buat apa nak kutuk2 nak banding2...tapi apa yang dalam kepala otak tu akal yang tak diasah itu memang dibolehkan ditegur utk pembetulan...

@cu SaYaNg said...

cute...comel...best nye ada baby..

CikPuanMiera said...

geram geram..
sesuke ati jek nak compare2 kan..
da la org tua plak tu..

haish.. xpaham betol org skg neh..
pemikiran kolot betol...

ViLdA FiDa said...

iskkk...xsabo nk ade baby...tp aku pelik la..nape org buang bayi...woiii,xnk bAby meh kasik kat aku...aku nak sangattt..nak kawen calon lak xde...huhuhuhuu

_Gnie_ said...

ada kwn sy bwk ank dia ke ofis ni, lepas abis pantang aritu. pstu dgr lak suara2 sumbang tnye, "apsl ank ko hitam? ko gn laki ko kn putih. bkn ank ko ke? laki ko xtnyer ke?"
sakit je telinga dgr tnye cmtu. mulut laser xingt2. yg dia tu xkawen2 lagi, xpadan gn umur. kang esok2 org mengata dia, tau lak nak marah2...

honeysour's blog said...

tq emy..terharu aku ko tempek gambo dani ni...pakai kamera canggih lak tu..hehe..gambo ko n dani mane? hikhik

mcjust.lol said...

cutenyee~ takde yg tak molek pon.. mane ade gelap~ kiutttttt sgtt!! =D

fazemy said...

Liana- Gambar aku takmo taruk la..popular rasanya. gegege..

awin... said...

bestnye tgk baby tu....comei je....x sabar nk de baby gak ni...emy...mlm kang aku pk sok aku nk mengidam ape ye? haha