Monday, March 15, 2010

Best Friend Saya Dah Pregnant

Wahhhh berita gembira pagi ni. Sorang demi sorang kawan2 saya dah jadi mak. Gembira + sedih pun ada. Satu sebabnya..bila kwn2 dah jadi mak ni, diorang akan cocentrate kat family je, no more hangout together-gether with friends anymore. Giler kau nak seret anak dalam stroller pergi dangdut. Hah hah.

Sebab lain off course la jeles kan. Orang lain dah ada anak. Kita single pringles lagi. Tapi nak buat camne kan. Kalau saya ni anak dara tua bolehla ajak je mana2 lelaki yang jumpa kat tepi jalan tu kawin. Dengan harapan lepas dah kawin orang tak mengata kita lagi. Tapi kalau dah lama kawin takde anak camne nak buat nih? Ambik anak orang sumbat dalam perut sendiri pastu berjalan dengan bangga selama 9 bulan sambil berkata "yerrr saya wanita sejati". Eeeuwww.

Kalau nak fikir apa yang orang lain fikir pasal kita, lama2 boleh jadi sewel kot. Elok2 boleh mati dalam iman, tak pasal2 mati kat Tanjung Rambutan. Hah hah. Ada tu yang nak kawin buat grand2 sebab nak bagi orang lain fikir yang dia kawin dengan anak raja. Lepas kawin jenuh dok membayar hutang berjela sudahnya hari2 laki bini gaduh sebab bila kita takde duit semuanya jadi serba tak kena.

Untuk Azwin..tahniah! Ko kena tgk gambar aku banyak2 tau masa pregnant ni..nanti anak ko leh jadi comel cam aku. Haha. Apapun i'm really happy for you. Orang kata kalau kita tak pernah mengandung kita takkan tahu camne rasa happy dia. Heii sapa kata? Sape tak happy kalau satu hari kita terbangun dari tidur tiba2 kita dapati ada satu lagi makhluk Allah dalam perut kita, boleh berjoget kehappian masa tu. Gembira ibu mengandung saya dapat rasa dah, sakit nak melahirkan blom boleh rasa lagi. Mak-mak budak cakap sakit masa nak melahirkan. Tapi saya pelik betulla, kalau sakit kenapa mesti ada anak kedua, ketiga malah ke 8 orang anak makcik tersebut. Cakap sakit. Hehehe.

Awinnnnnnnnnn tahniah tahniah! I love u. Suka suka. Nanti kita g shopping baju baby sama2 erh. (^_^)



Nota : Gambar Awin last week time kitorg lunch together2...patut kemain selera makan ko yer. (Padahal yang order Ais Batu Jagung kemain tu adalah saya..hehe)

13 comments:

mama uzma said...

emy
x nak shopping baju baby sama2 ngan iena ker...??hahahaha

fazemy said...

Baby ko no 2 ni pakai je baju Uzma yang byk2 tuh. Sebuk lak dia nak shopping baju baby lg. Biasa dia tuh. Haha. Kecuali yg no 2 ni perempuan oklah kan. Beli skirt2 gaun plak. Eee cmelnya klw dpt baby girl.

CikPuanMiera said...

hmm.. saba eyh.. ade rezki tu nnt.. insyaallah

fazemy said...

Miera-Yer saya sentiasa percaya itu. Btw tahniah to u too. Jaga kandungan elok2 yer.

CikPuanMiera said...

mekasih :)

awin... said...

hehehe...ade entry khas utk aku upenye..terharunye...mekasih emy....

jom2 shoping bj baby...nk shoping bj baby girl ke boy ni....konfius??????hahaha

nanti tiap2 ari aku tenung gmbr ko ye mi...nti kua anak comei cam ko...

fazemy said...

haha bagus2..comel dan bulat2 mcm aku mesti menjadi pujaan ramai baby ko tuh. geram nak cubit2 je rasa. haha baby tu blom ada bentuk pun la. haha. Dah masuk 6 bulan nnti barula shopping..skrg kita g tgk wayang je dulu...sementara sit panggung muat unt montot ko. haha

Diarihatiku1976 said...

alah.. sabar je bebanyak.. akak ni pun sama gak sekapal ngan u sis... redha jelah..

LotsOfLove-Pearls said...

Tahniah untuk Awin..

Jom shoppin pakaian baby..

S u H a I d A said...

wah..awin dah mengandung ye..=)

Diamilikku said...

sakit masa bersalin tuh sekejap je...bila tgk baby terus hilang sakit..tu yang ada ke2, 3 dan seterusnya tuh...hahahahahahaha....

fazemy said...

Haha padanla. Ni dok cakap sakit2 bersalin..pastu tahun depan bersalin lg. Tak serik2...kekekeke

awin... said...

pearls: mekacih pearls..jom shoppingggggggg jom2!!!!! hehe