Wednesday, March 24, 2010

Ladang Farmville Saya

Kat ladang saya ada sungai..
Sekali sekala saya tanam Nenas Sarawak untuk pasaran antarabangsa. Buat pie nenas sedap ni. Yummy..
Ladang saya yang mak saya kata tak logik. Dengki betul!
Tanaman feveret saya : Bunga Ros Pink ^_^
Ni masa musim salji kat ladang hari tu. Dapat banyak ekor orang salju tu dari jiran-jiran farmville. Yang paling best dancing queen tu. Tergedik2 dia menari dangdut.
Ladang yang semakin maju berkembang..
Bila anda merupakan owner sebuah Villa-anda adalah seorang yang kaya! Hoyeh hoyeh..
Padi.


Ni masa miskin lagi. Rumah pun kecik. Lembu pun mampu bela sekor je. Tu pun ada penyakit albeno. haha.
Paling best tengok musim buah-buahan la. Cantik meranum je pokok-pokok sekalian. Yang tak bestnya nak kena petik satu-satu...arghhh pekerja tak cukup.

Bawah ni gambar bukti masa ladang saya kena langgar dengan alien. Habis pokok mati masa tu sebab UFO mendarat kat tengah-tengah ladang. Baik punya landing. Percayalah...cerita betul nih..Huk huk

Seronok bila tengok pokok berwarna-warni ni subur mekar setaman.

Berladang di alam maya ni sama je macam berladang di dunia nyata. Cumanya farmville ni perlu imaginasi lebih, peluh pun tak keluar. Sape yang gemok sekarang? Kauu jugak. haha.
Kita boleh tengok bisnes minded seseorang dengan melihat ladang mereka. Ada tu yang suka tanam pokok yang sama je. Hasil tanaman akan sekata dan keuntungan yang dia dapat pun banyak. Ada tu yang jenis kejar level. Sanggup menggunakan semua kawasan yang ada untuk tanaman tanpa membeli sebiji aset pun seperti rumah ke kereta ke. Kedekut betul! Kalau orang hadiahkan dia kambing seekor pun dia terus jual. Haiyaaa manyak kedekut lol..

Pastu ada gak yang bela babi. Di mana iman kamu? Nak untung punya pasal segala haiwan ko sanggup bela yer tanpa memikirkan halal haramnya.

Arghhh dahla merepek ni. Takde idea nak berblogging apala harini. Boring arrr. Kat facebook pun boring gak. Mujurla ada farmville ni penawar segala duka. Baik layan bercucuk tanam dari melayan anasir-anasir jahat yang saya sungguh tak paham kenapa mesti nak dengki dengan kehidupan orang lain. Haiyaalassola sungguh!

9 comments:

Queen said...

saya bela Vavi..seekor je..tu pun orang hadiahkan....cane?nak jual jugak ke?

Adlina Husaini said...

masya allah..hebat btui hehe

fazemy said...

Queen- Ko kena samak laptop ko tu. Haha. Entry merepek la ni..

@cu SaYaNg said...

wah...petani jaya nie...hahaha
acu dah penat nak harvest skrg nie
pastu dah jemu tengok 'design' ladang acu sekarang..dok tengah cari idea nak design ladang..huhuhu

♥princess bongbong♥ said...

entry merepek pun tp tetap menarik..

ladang akak pun menarik..akan sy bt mcm akak..:)

Dee said...

dpt duit ke main fv nih? kahkahkah..mampus aku emy xnak belanja minum teh tarik nanti..eh..ada gajahlah..kt ladang pakai gajah ek? kihkihkih..ko leh ar geng ngan ceo akak..kaki fv n cafe world..dia sibuk suruh upgrade pc dia..bg flash cantik2 sbb nk main game..hampeh!!

siti said...

hehe
sy tnm yg byk dpt XP sbb nk bagi cpt naik level jer :D

kakpah said...

in reality kalau dapat ladang macam ni mesti duduk goyang kaki sambil menghirup kopi.
uish... seronoknya..

fazemy said...

Acu - Haahla kan.boringd ah style sama. Saya pun ada tiru design ladang Acu. Curik idea. hehe..

Maziah - Cantik yer..nanti send hadiah erk kat farmville. huu

Kak Dee- Sebab tak dpt duit la saya main farmville ni kak dee, klw nak dpt duit saya join yang LOGIN FB DPT RM100. haha

Siti - Add la fb akak..mari jd jiran farmville.

Kak Pah- Haah. Kalau kat dunia relaiti saya ada ladang cenggini, dah kaya raya la saya. hehehe