Monday, December 22, 2008

Beautiful Girls (Bijak Bergaya)

Kak Aiza
Aku mmg admirer tahap naga 7 jugakla dkt kak Aiza ni. Suka tgk dia pakai baju. Smua cantik2 and kena je dgn body dia. Mmg pandai bergaya lah dia ni. Yang bestnya dgn kak Aiza ni kan..dia suka sedekah baju2 dia kat aku. Hehe. Baru pakai skali 2 atau tak penah pakai pun sbb beli terbesar ke apa then taknak,nnti dia offer la kat aku. Aku dgn tangan siap siku2 kepala lutut lagi akan menerimanya dgn hati terbuka. Haha..brg free beb. Bkn sng nk dpt. Klw baju bundle tu pun kena byr tau. :-p. Itu dululah..time saiz badan aku agak sama dgn dia..skrg ni..await akak taknak offer dah?hehe.


Pastu dia ni jugak kaki bergambar. Segiler2 aku dok photogediks tu dia ni lagi advan. Mmg tahap giler kuasa habis la klw bergambar. Tapi apapun aku mmg suka tgk gambar2 dia. Sweet sangat. Lagi2 gambar kawin dia. Cantik..

Kak Ida
Ini lagi sorang photoholic. Setiap saat setiap sudut Kak Ida ni nak bergambar. Paling suka tgk style2 tudung yang dia pakai. Lilit sana lilit sini..kemas je tgk. Nape aku tak reti buat mcm tu? Huwaaa..


Kak Ida ni seorang wanita yang tabah. Tabah sangat2. Kalau aku duduk kat tempat dia pun belum tentu aku boleh jadi setabah dia. Takpelah kak Ida, janji kita selalu happy. Betul tak? Terapi yang paling best untuk lupakan kepahitan, selalulah posing..everytime and everywhere. Betul tak. Time dok sebok giler2 bergambar tu confirm dah tak piker orang kiri kanan la. Haha. Apapun ku slalu doakan kebahagiaan Kak Ida. Selamanya tau!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

This 2 kakak mengajar aku banyak perkara. Bukan cara2 untuk bergaya sahaja, tapi cara menjalani hidup ini. Kak Aiza mengajar aku cara untuk setia. Honestly aku cakap, dia sumber inspirasi aku dalam susah senang aku dengan husband aku. Bila aku ada masalah aku cerita dengan dia. Walau kadang dia tak beri jalan keluar untuk masalah aku tu, tapi dgn bercerita pada dia (seoarang yang tak byk cakap & i trust her to keep all my secret)..hati aku jadi senang jadi lapang. Aku seronok bercerita pada dia, mungkin sbb husband kitorg lebih kurang je perangai dia. Sekurang2nya mereka bukan orang lain buat kami.

Kak Ida pulak menyedarkan aku tentang hidup tidak selalunya indah. Dan keindahan yang di cari perlu kesabaran yang tinggi. Jikalau masalah dpt dileraikan dengan ucapan "Tabahlah wahai hati"..mungkin itu akan kuhadiahkan buat Kak Ida. Doaku kak..smoga bahagia itu akan muncul tiba. Saat itu mungkin tangisan gembira mengiringi. Mana tahu. Kita hanya merancang, kdg2 rancangan TV astro boleh tergendala..Hari hujan. Haha. Elok je kat atas tadi ayat dh mcm novel alih2 aku wat lawak sengal plak yer..hehe.

Bukan senang nak luahkan apa yang tersirat kat hati ni tentang sesorang. Apapun diorang ni tetap jd sumber insiprasi aku. Aku nak kurus mcm diorang. Hahaha. Doakan aku yer. Ahaks:-p

4 comments:

Tie said...

Wah wah...beruntung dapat kenal dengan kakak2 berdua tu...

Kirim salam, ekk.

Suehaida said...

cerita pasal su tak de?hahaha

Anonymous said...

erm thank's yer emy citer pasal akak dlm blog emy...i really appreciate that..:D terharu rasa..

Queen said...

akak plak sumber inspirasi saya..boleh?hehehehhe