Monday, May 4, 2009

Kuat betul pengaruh Siti Nurhaliza ni kan..

Sampai semua orang nak tiru fesyen tudung dia. Termasuk pakcik Star wars nih. Erh sape tiru sape nih...ngeee..

Dulu masa Siti mula2 berkecimpung dlm bidang nyanyian, dia suka pakai lipstik kaler pink. Masa tu zaman lipstik kaler garang2 gelap mcm merah, coklat. Bila Siti pakai...tros popular lipstik kaler pink tu. Saya jugak tdk ketinggalan membelinya..brand Maybeline lg U.

Lepas kawin dgn Atok K tu, Siti mula berpakaian ala2 datin. Nampak dia lebih dewasa dari usia. Ala2 baju bini2 menteri yang datang teman laki diorang merasmikan sesuatu majlis. Dan lengan baju kembang ala2 popai punya lengan tu telah mempengaruhi saya. Kutuk2 baju Siti pastu pandai2 lak suruh taylor wat fesyen camtu gak. Haha. Konon mengikut peredaran zaman la.

Dan yang terbaru tudung Siti. Haish. Adakah saya perlu terpengaruh dgn fesyen cenggini? Owh tidakkk...tdkkan saya sesekali terpengaruh. Tapi pelik betul ada gak yang terpengaruh. Mula2 saya tgk bdk2 kat frenster yang saya tak kenal di dunia realiti. Dalam hati ngutuk jugak (jujur giler bgtau kat sini..haha). Yang Puan Siti tu pakai lawa la jugak. Sbbnya dia pakai material dari kain yang harga ribu riban. Ada sorang tu tudung bawal gred B kot dia wat style tudung siti tu. Wallaweiii kelakar sangat2.

Dan apabila seorang member rapat sendiri yang pakai tudung ala2 Siti tu, saya?!!! Tak tahu nak ckp apa dah. Apapun mmg sungguh besar pengaruh seorang Siti Nurhaliza.



Dan bagi mereka yang terpengaruh dgn tudung Siti tu tapi agak kuat imannya, boleh la ke Iris blog. Dapatkan fesyen tudung Siti terbaru di sana:-)




***Smlm saya ada baca majalah URTV kat kedai buku yang mmg tdk memaparkan perkataan "NO FREE READING" . Cover depan Puan Siti tulah. Cantik macam patung dia. Tapi mmg cantik pun kan klw nak dibandingkan dia ngn adik beradik yang lain. Walau muka lebih kurang, Siti ni seri dia lebih. Nak kata sbb produk mekap yang dia pakai tu mahal, tak nampak plak kesannya bila Saerah pakai:-p. Suka tgk Siti skrg, berat dia menten 56kilo. Oklah tu!

25 comments:

KaSiH said...

aku pun suka la tgk dia skrg walau kdg2 tu aku geram gak tgk dia pki tudung mcm tak siap...dia tu cantik sebenarnya...

ain said...

moga2 pas ni..siti terus pakai tudung dgn lebih sempurna.Insyaallah.

Hanisumayyah said...

Yerlah siti ni memang cantik dan sedap suaranya...tang fesyen tudung tu saya tengok sekarang memang dah ramai gak yang pakai style gitu...ikutkan kat majlis2 tunang dan nikah dah lama dan fesyen ni ada...apapun fesyen ni tak menepati ciri menutup auratlah...sekadar cantik jer...harap tok ti boleh membawa fesyen yg boleh jadik ikutan ke arah lebih baik....

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
siti cantik kan kak...
n dea artis mmg idol laa..
hehhe tapi kadang2 tak suke juga tgOk dea yang over tU...
tak baikkan bermegah2.. tau laa dea mampu...

<3 with love, Qa
'~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fazemy said...

Kasih n kak ain- Saya prefer dia bukak tudung terus. Cam susah2 kan diri je nak pakai cenggitu. Pastu menyusahkan designer nak mereka tudung bercantum dgn baju la. Risau tgk tudung tu mcm nak terjatuh ke belakang..tp tak jatuh2 jugak. Yer smoga Siti berubah.

Hanisumayyah - Saya pun pakai tdg yang agak tak menepati aurah tu, tp saya bkn ikon. jd takde sape2 nak tiru dosa yang saya sdg buat.fesyen camtu pun femes kat kubur. makcik2 yang tak pakai tudung bila ada sanak sedara mati dia kaut tudung cenggitu la. asal sempat.ngeee

Qa- Duit dah byk, dia dah tak tahu nk buat apa lg la tu Qa. Agaknya kita klw dah kaya lg teruk dari Siti. Apapun saya selalu doakan Siti kawin dgn org lain. Haha. Siti dah kawinla. Huh

LotsOfLove-Pearls said...

Siti ChanteQ hooooooo..

pengaruh kuat..

dagu belah..

huhu..

hazirah abdul rahman said...

em,,
ikut la kan niat masing2,,
tp patot la dia ngan title dia as a datin sri,,
datin2 len pon ramai jek cenggitu pakai tudung nampak jambul dowang,,
tp sbb siti idol,ramaila tak bekenan,,tp ske tgk dia pakai tudung tutup sume masa sambutan maulidur rasul,,comel sgt2,,,

btw,dia mmg cantik and very talented as a performer n singer,,=)

Suehaida said...

mmg cantik..tapi kan..ada part tak leh la tiru semua kot..=)

MuhD NoR AzyM said...

kALau dah jd idola, semua org nak tiru..
Harap2 kak siti tu bleh berubah kearah yg lebih baik lg..
Insyaallah, dgn perubahan tu, ramai lg yg akan ikut..

p/s: perlu diingat, tudung bukan utk bergaya. Tp menurut perintah yg utama.

Kujie said...

semalam lepak depan Lowyat,lepa penat keliling sana sii....hanya nk beli hp print cartridge je.

tgok sorang awek tu....pakai anak tudung mcm pesen CT

suami tegur...tu Jie..tgok dia pakai cekup mcm Jie kat dapo
hahahaha...

naurah makwa said...

siti kalau pakai dn sempurna tudung tuh lagi lawa..yelah..tau lah mampu..tak perlu nak bermegah2..

:. aYu .: said...
This comment has been removed by the author.
:. aYu .: said...

em..kalau siti pakai tudung yg menepati Islam..pastu cantik n manis dipandang...
die mesti bleh pengaruh org kan..
yela..org glamor..smua nak ikut..kan kan...
semoga lepas ni siti pakai tudung lebih smpurna....
salam ziarah

nekPP said...

wahaha lama tak mengikuti perkembangan cik ct wan kembang iteww..pssssttt xdek bb lagi kan kan kannn..ekeke kena kanggg nekpp niee..

Uncle Lee said...

Hi Fazemy, the tudung now the latest styles look very nice and elegant.
We here get to see lots of Middle East styles and designs, really beautiful too.
You keep well, best regards, lee.

Mya said...

cantik tudung siti ni. rasanya kat pkns shah alam ada jual..

betul kata awk, kena ikut fabrik dan material jugak. tak smua kain sesuai buat camni kan..

fahana_ann said...

huhu..mngkin tengah dalam pross..em, mngkin kata2 org jadikan dia macam tu..huhu..susah jadi org glamour ni..pe pun, kita tak tahu ketentuan TUHAN...mngkn nnti dia lebih baik dr kita..huhu..pe pun....em..kasihani insan yang lain..

Dee said...

dia mmg cantik..apa2 pun yg dia buat pasti jd ikutan ramai..

mrs hafiidz nadia said...

salam fazemy..tengok tak magazine nona yang terbaru.edisi mei.yang arni nazira pakai tu ala2 siti tapi yang tutup leher.saya rasa tudung yang tutup aurat betul2 baru nampak cantik.

kuIna LadyInRed said...

setuju... dia semakin cantik tp tudung dia semakin jauh kebelakang.. harap2 tak jadi ikutan..

permaisuri raja pun pakai tudung tutup litup tetap cantik pun...

Tirana said...

Pakai tudung untuk tutup aurat bukan untuk berfesyen jadi betulkan niat masing2...

Diamilikku said...

ct memang comel..
tapi noticed tak??
CT duk bergaya makin nampak matang..
tapi atuk K tu duk bergaya bagi nampak makin muda remaja...
haiyyyaaa..kadang2 mcm tak percaya ct tu same age dengan saya

Fazemy said...

Atok K tu kan menten muda...muahaha. Nyampah i!

CuTeMiUt78 said...

ha'ah kan memang kuat pengaruh ct ni

Anonymous said...

alprazolam online 5 panel drug screen xanax - xanax side effects confusion