Tuesday, October 6, 2009

Tenshennnnya...

Rasa nak berenti kerja je! Boring giler! Saya ada byk kerja nak buat..pastu org ni dtg mintak tolong buat ni...orang tu dtg suruh buat itu ini...taknak buat ditunggunya tepi meja..tak phm2..pergila kat meja sndiri..dah siap tahula org nak hantar! Dah tu yang tgh buat keje ni..keje lain plak dtg...huwaaaaaa rasa nak nangis. Kesimpulannya dah tak tahu nak buat yg mana. Susah keje dgn org2 b*d*h ni. Ha ambik ko..dh marah ni. SMua nak harap kat aku je yg buat. Geram!

Smlm saya tak dtg kerja...akibat tenshen sebegini la. Lepas raya tu byk betul kerjanya. Orang lain tak reti nak buat..nak harap saya je semua. Suruh kira cable dlm drawing pun blh salah2 camne. Geramnnya....Harini buat lg prangai smua. Tak phm2 ke aku tgh stress nih. Smlm tak dtg..harini dtg2 muka muncung..phm2lah org perlukan ketenangan unt buat kerja. Kdg rasa nk benti keje je..tp pikir tak bestla nak bergaya2 guna duit laki kan. Pastu pikir nak kerja kat tmpt lain...hemmm bkn sng nk cari kerja camni lg. Dh la blh sukati2 keluar masuk dtg lmbt lunch tak balik2..bos tahu blanja mkn je. Ha bkn sng...

Tp betulla org kata..bila dh 3 tahun kerja di company yg sama mmg memboringkan..huh..Skrg nk tukar profesion la. Nak jd petani moden yang berjaya. Smlm dlm sejarah dpt beat balik score Kak WOng kat Farmville...hahaha..Suka aku. Jadi pekebun di Farmville Facebook adlh kerjaya yang plg menggembirakan saya pada saat ini...Bahagianya rasa bila memetik buah2 yang sudah ranum masak. Ahaks..

12 comments:

Queen said...

sabor jela kak emy....
dugaan tu namanya...

kadang ade plak TEAM MATE....tapi buat kepala sendiri2..lagi tensen...huhu...

kesimpulannya..sabor jela...

S u H a I d A said...

keje 3 tahun membosankan kan??tapi jadi student bertahun2 juga sangat menyesakkan..huhu


yang pasti..mmg susah nak cari sesuatu yg kena dengn jiwa..takpela..pelan2 kan??

=)

LotsOfLove-Pearls said...

Dear Emy,
Tension ker?
Mmm..
Bila keja dah melebihi had kemampuan kita maka akan terkeluarlah perkataan tension tue tapi xper, teruskan berkebun kat Farmville..

Lega sikit tension Emy tue..

~mrs azmi~ said...

di suatu pagi tatkala sedang mengisi perut kat kedai mamak berdekatan opis... tepon bunyik.. "kak, ade org tggu kat opis suruh buat bq"

"suruhle die tunggu.. aku nak sarapan dulu... sape suh datang tak wat appoinment dulu!" aci terjah jek. nak dan2 tu gak gilo apo?!

tension tul!

fazemy said...

Haha..tu lh psl. Mcm2. Keje kat mana pun tetap akan ada mslh. Slagi kita hidup slagi tu lh mslh tu akan ada. Yang penting kena hadapi dgn positif dan bersyukurlah slalu. Syukurlah kita ada keje dari org yg menganggur tu kan..

Ptg ni dh ok dah..pg td je hangin kus2 dtg menyapa.

Dee said...

baru 3 tahun emy x tahan..akak keje first job 12 tahun emy..last2 resign gak..mmg dh x tertahan2..la ni my 2nd job..hehehe..

atty's said...

betui ar..kty pun dah bhusan keje..sini ..tp pk2..kat mana nak cari keje,.,yg leh blgging..leh berladang cam skrg..ehehhee

@cu SaYaNg said...

emy, add la aku kat facebook
Darling Pya or sephiasayang@yahoo.com
leh kita jadi jiran farmville..
hehehehe

izzah said...

emy..mmg tension kerja dgn org yang tak reti wat kerja yer..
balik2 kita jugak yang kena wat semua..
sabo jer la..
kerja kan ada pasang surut nye..
emy nie mesti baik hati..
that y la..dorg suka mintak tolong..
cuba skali skala..bagi sebijik...
cakap jer.."sorry la..kerja saya pun melambak..tak siap2..tak dapat lah saya nak nolong korg siapkan kerja korang plak..."

naz ilyn said...

salam...
telan jerlah emy bukan senang nak cari keje sekarang ni... time stress jer ingat nak brnenti sok-sok ari okler tuuu... sabar jerlah niat nak cari rezeki.

awin said...

huhu...aku pon tensen gak keje...
x sampai 2 taun dah bosan...
farmville...layannnnnnnnnn

♥princess bongbong♥ said...

lagi best layan kebun kt fesbuk kn kak..!! sy pun da berjaya bercucuk tanam..kalu la boleh bt duit..hehehe kayo makcik..