Friday, April 10, 2009

Rumah Tan Sri Dato' Francis Yeoh Sock Ping
























Lokasi : Damansara Height

Tan Sri Francis Yeoh merupakan owner YTL group. Isteri beliau, Puan Sri Rosaline Yeoh telah meninggal dunia pada 5 Ogos 2006.

25 comments:

kakchik said...

Maha Suci Allah pemilik segala harta kekayaan. Memang cantik sekali tapi adakah itu kebahagiaan yang kita cari? Beliau ada wang, bolehlah dilaburkan sebegitu sekali. Agaknya dalam sehari tak habis nak raound semua bilik yang ada. Besar dan luas sungguh! Ayat penyata yang terakhir tu bakal menarik minat ramai...

LotsOfLove-Pearls said...

Rumah ker nie?

punya besar, luas...
kalau main sembunyi2, sehari pun lom tentu jumpa..
huhu..

Emy pena masuk rumah dier?
ker memang Emy yg amik pict nie?
huhu..

**ada kekosongan kat rumah tue..
sila2..

fazemy said...

Betul tu kak chik. Harta kekayaan yang banyak sekalipun tidak mampu membeli satu nyawa.

Klw saya ada rumah mcm ni..tentu saya nak hidup selamanya di dunia. Nak mati pun payah agaknya dok tringat kat rumah. ("_o)

fazemy said...

Ada LOL - Bilik air dia byk kosong. Rumah ni ada 22 bilik air tak silap. Bolehla LOL nak duduk satu. Haha.

p/s : COmpany Tan Sri ni buat construction..dia ada kilang simen sendiri..buat jalan..rumah..hotel bla bla..Tu psl rumah dia cantik camni.

atty's said...

besarnya umah.

kuIna Jentayutiara said...

YTL group... compny yg kesar & gah...
entah2 sesat dlm rmh sndiri... bilik air agak2 sama besar dgn rmh kita kot no...

Rmh Eric Chia kat Sg petani pun besar tp dah terbiar. ada kolam renang kat tgh2 rmh.

ain said...

Ya Allah...besarnya rumahhhhh!! jenuh nak jalan dr satu ruang ke satu ruang.

p/s..akak lebih suka rumah yg compact tp selesa.

Queen said...

owh..tau rumah nie...
pernah baca artikel pasal rumah nie..
memang besar, tapi actually die nyer exterior memang out..it look like kumbang..hahaha
tapi interior die superb..
memang best la..

rumah nie(boleh panggil rumah lagi ker?..hehehe) siap ade entrance lobby yang besar..
ballroom 2..bilik yangberpuluh2...
dining hall ade 3 kot..
dsb...
bayangkanlah besar mana...

Dee said...

betul ke ni? x tipu?

lieya shayunk said...

besar nye umah die...
lieya bljr construction....
YTL mmg company yg besar sgt....
bermula dr jual air soya YEO'S kalu x silap n brkembang mnjd sykt construction yg gah & terkenal....
sgguh kagum melihat umh tu....

Kujie said...

eee........ rasa mcm tak serasi je dgn kak jie..rasa kaku
kak jie suka rumah bersepah sikit2....tk siap sikit2....kalau dh sempurna mcm tu

erk..........entah arr
selera org

nurdaniella said...

emy, isshhhh... takut pulak kalau kaya bebenar cam gini.. tak lena mata nak tido malam.. agak2 kalau akak nak pinjam 30 ribu, dia sanggup bagi tak?? hehe.. lepas bini dia mati, dia tak kawin lain ker??

~wAniE~ said...

seriusly cantik sgt..tp membazir je wat umh besar mcm tu..

@cu SaYaNg said...

brape ramai la bibik yg diperlukan utk bersiha kan rumah nei..besar gile...huhu

lillies said...

salam..
besarnye rumah...rumah ke ape tu???daripada buat rumah besar2 baikla bantu orang2 yang memerlukan..betul x??
hehehe..

manje said...

cantiknyerr rumah ni... :)

AyKay said...

waaaahhh

dari mana dpt pic nih... nampak bungalows lain tepi2 tu mcam pondok kecik je nak dibandingkan

CuTeMiUt78 said...

makkk aaaaiihh.. besarnya umah... tapi tu la sygnya.. tiada peneman dikala sunyi

BudAk hijAu said...

perghhhh!!giler lah...

Queen said...

betul kak dee...

diorang nie perabih harta kalau tak kene bayar tax...hahahahaha

niela die yang mak selalu pesan..duit memang selalu tak cukup...makin kaya makin besarla selero...
inilah contoh terbaek....
hahahahahaha

LotsOfLove-Pearls said...

Hye Emy..
Datang kat blog LOL k.
Amik Award ChanteQ..
Hehe..
Gud day friend.

Lamanya sneyap..
Outstation kat ner?

Mya said...

perghhh... lawa gila!

fazemy said...

Atty - Itulah..saya rajin gak lalu umah org2 kaya ni..kdg terpikir gak kerja apa mereka nih. Rumah besar betul. Tiang seri je dah harga ribu2. Kete berbijik2. Tapi klw saya ada umah mcm tu saya mungkin malu, sbb ramai lg yang duduk dlm pondok je.

Kulna - Ye ke terbiar umah eric chia tu? syg kan buat besar2 takde org nak duduk. Sesungguhnya harta dunia hanya unt sementara cuma.

Ain - Itulah kak ain. Saya dok umah flet ni pun tak hbs2 nak bersihkan rumah. inikan pula duduk rumah besar2. Tp impian saya nak beli umah corner lot. Bila agaknya tercapai impian yg satu nih.

Queen - bila agaknya nk hbs menyapu ni kan.

fazemy said...

Dee - Betullah rmh dia tu. tak tipu. klw tipu pun bkn dpt sebijk pun rmh mcm tu kan kan. haha

lieya - Salah satu tanda akhir kiamat ialah bila bangunan besar2 dan tinggi melangit di bina.

Kujie - Klw umah besar camtu tentu ada org gaji puluh2 kak kujie, biar diorg je yang bersihkan rumah. kita rileks je tgk TV. Tapi klw ye saya ada umah besar camtu..belum tentu hati saya tenang rasanya.

Nurdaniella - Trylah mintak 30 ribu tu kak daniella. kot2 dia nk bagi..pinjam kan saya separuh. haha. Tak tahu lah akak dia kawin ke tak, tapi org cina kan, klw ada bini pun tak blh kawin lagi satu..tp spare part byk tak pe.


Wanie - apa nak membazirnya, duit dia byk lg tuh. Tah hbs smpai 7 keturunan pakai. :-)

fazemy said...

Acu Sayang - Entahlah, mahu lbh dari 10 org nih Acu.

Lillies - klw dah kaya tu..jarang ingt yang susah.

Manja - Haah cantik dan unik. Jejak kaki pun belum tentu saya ni kat umah mcm tu.

Aykay - CUrik dalam laptop bos. haha.

Ciutmiut - Tapi klw kaya dah tentu ramai sudi berdamping. Tp yang tak ikhlas la. Smua sbb duit je. Hati kita=kosong.

Bdk hijau - Carilah suami yg ada rumah camni dak hijau.

Queen - Btol tu Queen, hidup ni tak pernah cukup.

Mya- Suka bentuk umah dia tu. Unik.Dekorasi dlm umah pun simple. nampak moden.