Wednesday, November 30, 2011

Chuping, Perlis

Dulu dah pernah buat entry pasal Chuping ni. Masa tu pergi Padang Besar dengan Mak Mertua. Tak dapatla nak bergambar kan. Masa mula2 tengok Chuping ni...Subhanallah. Seluas mata memandang. Ni second time lalu situ pun still teruja. Betapa indahnya bumi ciptaan Allah ni.



Dari Wang Kelian nak balik KL kena hala ikut singboard ke Changloon. So laluan yang sama dari Padang Besar. Ni jumpa tepi jalan. Takde kete pun lalu masa ni...terusla bergambar gedik2 camni.

 Inilah Chuping. Ladang tebu terbesar kat Malaysia. Kaya ooo tokey kilang gula ni.



Cantikkan pemandangan. Seluas mata memandang.



Ni semua pokok tebu. Tapi kecik lagi. Takde batang nya lagi. Kalau tak mesti lagi cantik gambar pokok2 ni.


Ni kitorang berhenti kat view point dia. Boleh tengok dari atas. Kalau dari highway nampak hijau2 cenggitu je.



 View point.

Anda berada di Chuping, Perlis. Kawasan ladang tebu terbesar di Malaysia dengan keluasan 8062 Hektar.


Dah habis posing balik. Rasa bahagia je hati tengok pemandangan2 indah ni. Walau jauh perjalanan pergi dan balik tapi dalam hati ada tebu. Manis!

4 comments:

MuhD NoR AzyM said...

Wowww..hijaunye..sejuk mata memandang.. :)

Queen said...

oo..inilah dia..yabang ada cerita..terngin nak tengok sendiri..mesti best kan... =p

@cu SaYaNg said...

sekali tengok nampak cam sawah padi

NekPP said...

waaaaaaaaaaaaaaa sangat menarikkkk...boleyyy p tinjau2 kawasannn niiii...hehe...tnx ya lalinkk ;))