Wednesday, January 26, 2011

Tak Suka Bila Ada Orang Tanya Khabar Kita Rupanya Ada Udang Di Sebalik Maggi Goreng

Saya tak kesah kalau kawan2 lama tanya khabar saya. Tapi jangan tanya sbb ada makna. Saya tak kesah orang tegur saya gemok dan cadangkan produk kuruskan badan yang sesuai sebab dia pernah tengok hasil produk tersebut di kalangan mereka yang terdekat dengan dia. Dia tak dapat fulus pape pun sebab promote produk tersebut kat saya. Kiranya ikhlas nak suruh saya kurus. Takpe..saya pasrah sbb saya mmg gemok pun.

Tapi kalau orang tetiba ambik berat pasal kita..pastu rekemenkan produk yang kita tak suka...haihhhh. Alkisahnya bila org suruh saya cantikkan muka dgn produk yg pernah saya guna. Saya tahulah mana sesuai mana tak. Panjang jela2 sbnrnya chat ni..tp saya ambik yg ending dia je. Klw baca yang mula2 tu mmg hangin la. Mula2 tanya khabar pastu hampehhhhh...


9:45pm
aku tak bape ingt
yg pasti ending aku camtu la dulu
benti pakai produk tu sbb dari muka takde jerawat tros naik jerawat
aku pernah jd ahli
tak tipu ko
aku ada kad dia lg dlm wallet aku ni
kan ahli seumur hidup
bkn buat2 citer tak nak join ko la


9:46pm
Hahaha...mmg pki produk TUTTTT akan naik jerawat sbb muke kite kotor dr dlm..toksik tu kuar sebagai jerawat then lame2 bile muke dh bersih dia stop..sbb tu ak ckp ko kene sabar
MLM?? Tk laaa yang..kezen ak dh kaji TUTTTT bertahun b4 dia join
Tkpe
Tp aku taknak ko salahkn produk


9:47pm
hehehe

9:48pm
hehe takpe..mmg tak minat


9:48pm
Yg ak tau kalo dlm setahun tkde 600pts keahlian dh mati
Ntah laaa weh


9:48pm
kat kad aku tu tulis keahlian seumur hidup


9:48pm
Tkpe kalo ko tk minat tp jgn salahkn produk


9:48pm
smpai skrg aku dpt email dari kepala aku tu


9:49pm
Ntah ler..ak tk bp nak check benda tu


9:49pm
takpe..aku bersyukur dgn kejelitaan aku dah
malas nak lawa2 lg dah
hahahaha


Tp jgn laa sebab ko kate TUTTTT tk sesuai ngn ko.ko tknak lawa2..


9:54pmYe laaa..
takdela banned
mcm pakai produk lain la
tak sesuai blah la
kan byk produk lain lg
apada ko ni
taksub sgt


9:58pm
Bukan taksub
Sbb aku tk penah jmp produk yg wat kulit aku jd better cmnie

K laa weh
Senggugut aku mengganas neh
Ko jgn pki produk merepek yg nipiskn kulit tu tau




Nota kuku kaki ku : Kadang terkecik hati gak la bila orang paksa2 aku cantikkan muka ni. Buruk sangat ke aku ni? Sedangkan bila aku tengok Angelina Jolie tu macam sama je muka dia dgn aku. Hahahaha.

Tu belum lagi citer pasal orang promote produk2 kuruskan badan kat aku sedangkan yang promote tu takdela kurus sangat pun. Hehehe. Macam orang jual Three Drop Perfume...pernah jumpa depan2 tak...apesal badan dia tak wangi cam perfume yang dia jual tu? Wallaweiiii...

10 comments:

~mrs azmi~ said...

memangla.. tensen betul dengan orang cam ni kan?

atty's said...

tak suka kalo ada kawan2 ajak jumpa ..rupanya nak jual produk..siap paksa2..

Queen said...

jgn tak tau kak emy...nik banyok kali kecik ati pasal org suruh pakai ini la..itula....muke nik dah la memang teruk..

ape produk tak pakai..semua dah try...kadang sampai nik takut....nik bukan nak cerah...(sebab i memang cerah..muehehhhe)....dah genetik gelap..ape kehalnya cerah kan.. tapi nak hilangkan jerawat...

tapi tuela..org citer kalau dahtaksub....susah betul

Anna Suzana said...

biasalah tu anna pun dah terkena dah dulu muka takde jerawat now dah jadi sensitif ..hbs muka fobia dah nak pakai product untuk muka ni ... malas dah

kakngah said...

kdg2 benda camni yg buat cam malas jek nk panjang2kan hubungan persahabatan tu.

Oya Mokhtar said...

payah org camni, kan!

-HanaMichi- said...

abaikan...jgn sebab nak jg ati org lain, kt pakse rela beli sdgkn x pakai

mama uzma said...

urmm...iena mmg x caye klu org duk pomot2 prodak2 nih....x kisah la dr cantikkan muka sampai la ke kuruskan badan.........bersyukur je ngan apa yg ada ni...

Dee said...

org nk lakukan produk gitulah..hehehe..

fazemy said...

Senyum kambing^________$