Monday, January 3, 2011

Dekorasi Majlis Perkahwinan Yang Cantik

Meja makan.


Bilik tidur.


Kipas lipas yang besar. Owh ini trend terkini.


Kerusi pelamin kaler hitam dan besar.


Flower girls.


Bunga dalam sangkar burung.



Red karpet.


Flower girls yang comel-comel lagi.


With bride:))



Kubah di tengah-tengah red karpet.


Dekorasi yang cantik-cantik ini di buat di rumah kampung sahaja. Mujurlah hari tak hujan. Kalau tak habisla red karpet segala basah. Menangis mak andam. LOL!

Ini perkahwinan x-roomate saya. Dah lama tak jumpa dia. Jumpa-jumpa balik dia lose weight lebih 10kilo...saya gain weight 20kilo. Hahaha...what a great life!...

Mas ni cantik orangnya. Dalam kamera saya ni je dia tak bape nak nampak cantik. Kat luar dia macam Angelina Jolie versi melayu punya. Hehe tak tipu. Betul-betul muka asli melayu yang cantik. Errr kalau dah macam Jolie tu kenapa cakap macam melayu. Eheh. Masa kami tinggal sebilik, Mas hari-hari bangun pukul 3 pagi study. Pointer dia tiap-tiap sem hebat. Nasib tak sama course. Kalau saya lepak kat bilik geng-geng lebih pukul 12 malam, mesti dia kunci pintu bilik. Tak bagi masuk. Huwaaaaa dengki! Nanti dah dibukanya pintu kena bebel balik lambat. Sob sob mak aku pun tak bebel camtu. Huwaaa nak tukar bilik. Dah tu bila baju busuk saya dalam baldi hampir melimpah, dia main ambik je...pergi cuci dengan tangan. Masa tu of cos la saya takde kat bilik kan, hari-hari kuar jalan. Mak suruh belajar saya sebuk nak jalan-jalan je. Hehe. Balik-balik tengok baju dah ada orang basuhkan, terus nak sebilik sampai bila2. ^_^

Dia pernah hampir bercinta dengan sepupu suami saya. Macam takde pilihan lain kau ni Mas. Ya betul..sebab dia budak baik. Hari-hari dia tulis diari. Diari tu dia taruk atas meja. Kami hari-hari baca diari yang dia tulis tu. Haha jahat! Dia memang sangat baik. Tak tahu nak terangkan camne dah. Cantik + baik=Mas.

Last year dia pergi umrah. Alhamdulillah kahwin juga dia akhirnya. Tak tahu nak cakap apa dah. gembira jumpa dia setelah sekian lama. Bahagia tengok dia...sebab dia antara satu dalam seribu kawan yang baik yang pernah saya kenal:))). Selamat Pengantin Baru Mas & Fit. 01012011. ^______^.

7 comments:

Queen said...

yang penyangkut sangkar tu......ape nama tepatnye?...

susah la nak cari benda alah tu/.mana nak cari ntah

fazemy said...

Entah...akak panggil sangkar burung je. Ingat lagi dulu nak buat hantaran kawin sewa benda alah ni RM40 sebijik. Skrg mesti lg mahal kan.

Nik..akak ada nampak benda ni kat kedai vintage. Ko try la tgk kat SSF home deco tu...takpun kat KDK ke nama kedainya.... Cari kat kedai2 yg ada jual brg english style.

mia said...

huwaaa..suka kipas tu..mcm kat balai seri rong..ehehe..thanks ya singgah my blog dear..

kmvsblogger said...

wah meriahnya perkahwinan

kayteeze said...

Cantik.
Masa kak tie dulu, pelamin pun tak de, budget kecik je, hihi...

awin said...

yg kawen ni kwn ko yg mane 1...nape aku x kenal pon..huhu..lawa la majlis kawen die..

fazemy said...

Dia roomate aku dulu...dia dok Perak..tu psl aku tak pernah kuar jln2 ngn dia:))