Tuesday, July 6, 2010

Dengan Photoshop...Segalanya Mungkin

Kita selalu dengar alasan gambar diphotoshop kan bila terjadinya isu2 sensitif berkaitan gambar tersebut. Dan kita juga selalu teruja dengan produk pelangsingan badan bila melihat hasil gambar pengguna selepas menggunakan produk tersebut. Dan juga produk kecantikan wajah..dulu ada jerawat..skrg tidak lagi....


Dengan photoshop segalanya mungkin. Kalau iklan syampu tu..elok je berkilat2 rambut model tu. Tapi bila kita pakai syampu yang sama..tak berkilat pun.


Kalau yang iklan kuruskan badan tu. Gambar pengguna tu elok je kecil molek kurus langsing. Tapi berat yang ditunjukkan adalah 56kg, 65kg... Klw kita jumpa kat luar orang yang berat camni..tidak ler nampak langsing camtu pun. Kan kan..


Tanpa photoshop, tidaklah kita teruja dengan wajah2 artis di majalah tu. Kemain cantik. Berseri2...glowing terlebih. Santekkkknya.


Dan ini adalah beberapa gambar yang dah release- samada majalah, iklan mahupun flyers. Menakutkan ok tetiba ada tangan tengah pegang bahu dia. Hantuuuuu...


Iklan Dolce & Gabbana--mana hilang kaki model lagi satu tu?


Yang bawah ni terpeleuk lak kakinya. Kesian..

Matahari terbenam ada 2...agak2la nak copy paste kusyen yang sama.

Kesimpulannya dengan photoshop segalanya mungkin. Nak kurus nak badan jadi ganda2...semuanya boleh. Belajarlah photoshop...ianya menerujakan^_^




Sumber : smilepanic.com

12 comments:

Queen said...

betull..kak emy telah mendedahkan kerja saya..tapi wat kerja2 edit gini...memang selalu..utk jimat kos....tapi saya tak buat kat org..copy paste org bagi nampak banyak tu selalu la...tapi tidaklah buat sampai major macam tu..kalautgk dekat2 memang perasan..agagaggaga

Dee said...

menarik info ko ni emy..mcm2 boleh ye..hehehe..

kakchik said...

assalamualaikum emy. manalah awak dapat semua gambar ni? hehe, mmg teknologi blh mengubah gambar. yg buruk jadi elok dll. manusia sangat takut pada ketidak sempurnaan hingga memakan diri sendiri.

Adlina Husaini said...

haha kantoi ^_^

Diarihatiku1976 said...

yesss.. aku nak blaja gakkk

siti said...

aa btol..
iklan pelangsingan badan terutamanya, nmpk sgt tipu..haha

Atiqah Adnan said...

hihii gambar kelakar..
saya tak pandai photoshop..

Mak Su said...

kelakar tengok gambar2, tentu tukang pomen tak brapa pasan bab mistake tu...tapi hervat gaks koser photoshop ek..nak dpatkan satu ler

izzah said...

ni kerja edit tak abis ker ape?

suhaisweet said...

Very nice n cool friend..Something special for u.. Don’t Miss it!

@cu SaYaNg said...

erk..emy tgh belajar photoshop ke skrg nie?? ati2 tau jgn tersalah mcm tu lak ek...hehehehe

fazemy said...

Izzah- Ni kesilapan dlm photoshop. Kdg2 designer yg buat keje mengedit ni bkn prasan pun kesialapn diorg. Photoshop ni bagus. Yang gemok blh jd kurus..yang tak bape cantik blh jadi menawan sangat. Tak perlu jadi artis. hehe.

Nota: Dulu pernah belajar photoshop ni..tapi dah lama tak guna sbb dah expired software nya..hek