Friday, June 4, 2010

Dinner Dress

Esok saya ada gathering dengan rakan-rakan sekolah. Benda yang dah dirancang lama sampaikan saya lupa nak buat baju. Sob sob. Sebabnya kat sini tak tahu nak tempah dengan sape. Kalau tak asal orang kawin je tempah baju, beli baju baru. En suami juga yang pakai baju sama. haha

Sebab dah berlemak, saya prefer baju warna hitam. Baget boleh nampak kurus la. Ngeee..

Search punya search kat internet, tak jumpa pun blogshop yang jual dress. Maxi dress adalah. Takpun dress yang dari Korea tu. Order harini bulan depan baru dapat.

Last-last... semalam saya call member saya si tokey butik nih. Saya suruh dia jahit jugak baju saya, tak kira tak kira kena siapkan jugak dalam masa 2 hari. Dah tu pulak kain dia kena belikan sendiri. Heh heh. Masalahnya kan, ukuran badan saya yang ada kat dia rasanya dah tak boleh nak buat baju dah. Mau takleh masuk nanti. So nasibla baju tu jadi besar mana nanti.

Saya imagine kat dia suruh buat fesyen macam kat atas ni. Tapi tutup penuhla. Lengan panjang segala. Sesempoi mungkin.
Macam ni pun cantik jugak.
Ini..
Ni pun stylo lengan dia.
Yang ni sempoi.
Dan seksis..kot lepas makan kena buat aerobik ke senang. Hik hik..
Atau macam ni..tutup aurat habis.


Dan terbukak habis pun boleh.


Dan yang sekali..simple dan elegant. Menawan. Sekarang baru saya menyesal sebab gain weight giler2 pastu rasa bahagia pulak. Tapi bila pikir pasal baju..ni nak sedih ni. Huwaaaaa...



pi-es: Saya ingat nak jual evening/dinner dress secara online la. Mesti ramai yang berminat kan^_^.

10 comments:

Adlina Husaini said...

eh kalo ko jual ina yg pertama nak beli..susah la nak cari evening dress muslimah ni

babe, butik envee kat alamanda tu byk jugak evening dress tapi harga dia mak tak sanggup nokkk

Adlina Husaini said...

eh kalo ko jual ina yg pertama nak beli..susah la nak cari evening dress muslimah ni

babe, butik envee kat alamanda tu byk jugak evening dress tapi harga dia mak tak sanggup nokkk

LotsOfLove-Pearls said...

Emy..
Yang first tu I rasa menarik.
hehehe..

Lawa..
Lawa..

Queen said...

eh...rasanya banyak je kat internet..banyakla kak emy...yang dahada stock pun banyak....tak search betul2 kot

atty's said...

kalau baju ko dah siap ..kty nak tgk emy ..

Dee said...

wah..sakannya ko..gi reunion siap tempah dress..nti jgn lupa berlagak kt blog ni ye..tepek2..kak dee nk tgk..hahaha..

Diarihatiku1976 said...

satu idea yg bagus kalo nak cuba ni..

@cu SaYaNg said...

jual je emy..sure ramai yg berminat

zidhan a.k.a ember said...
This comment has been removed by the author.
izzah said...

dah siap pakai blom baju tuh..bila nak tepek kat blog???
:)