Friday, December 4, 2009

Hadiah Untuk Pengantin

Musim kawin tiba lagi. Tak tahu nak bagi hadiah kawin apa untuk kawan2? Dah boringa syik bagi pinggan mangkuk cawan segala kelengkapan rumah bagai. Apa kata kita bagi buku pulak.

Buku ni sesuai kot...untuk pengantin belajar buat cakaran harimau. hehehe.

Ha yang ni sangat sesuai di baca. Bukan je untuk pengantin baru..pengantin lama pun kena baca gak ni. Soal jawab remeh temeh tentang nikah kawin..tapi malu nak bertanya(^_^)Bawah ni buku paling best. Ditujukan khas jugak untuk korg2 yang laju je klik my previous entry. Jgn tak caye carta analisis pembaca blog saya smlm ke main tinggi naik. Amboiii...
Yang ni pun ok. Buku doa menjadi pengantin baru setiap hari. Dan setiap malam adalah malam jumaat. XOXO.
Ha buku ni plak sesuai untuk kengkawan yang tahu nak kawn je..masak tak tahu. Hehehe. Takpe tak tahu masak boleh belajar. Eceh cam bekap diri sendiri je. Hehe.
Dan ni plak koleksi resipi 30 minit Chef Zamarul. Org zaman skrg masak suami nak cepat je. Maklumla byk benda nak di kejar. Klw busy sangat pakai je resipi 5 minit tu. Masak meggi. Huhu..

Dan semua buku di atas boleh di dapati di : http://www.adikbijak.com


:::Harini Sheila kawan saya tu kawin. Sob sob..Walaupun dalam entry psl dia smua org komen jangan kawin kan..dia tak sampai hati nak lukakan hati mak ayah dia. Last discussion dgn bakal suami dia haritu..budak tu ckp dia buat perangai sbb takde duit. Huh klw ye pun takde duit takyahla smpai mintak putus tunang kan. Owh ye laki tu ada mintak putus tunang ok. Then bincang punya bincang pikir punya pikir...last2 Sheila buat keputusan kawin jugak. Benda smua dah ada kan. Then laki tu pun oklah nak kawin tapi dia bagi duit hantaran 4ribu je. Yang lain tak mampu katanya. Hemmm...no komen tang tu. Kesian kat Sheila..smoga pengorbanan dia ni akan membuahkan kebahagiaan..semoga dia tabah mengharungi liku2 hidup mendatang..dan yang penting dan sangat saya harap2kan..semoga suami dia akan berubah perangainya nanti. Aminnn..

Selamat pengantin baru juga buat Awin, Sabrina dan Ashraf yang akan melangsungkan perkahwinan mereka esok. Awin dan Asraf ni rajin baca blog saya. Maknanya nak kena ada entry liputan majlis kawin korang la yer nih. Majlis Awin saya tak dpt datang...esok lunch Asraf belanja..dinner Sabrina blanja. Wahhh syoknya. Selamat pengantin baru korang semua. Semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Welcome to alam perkahwinan(^_^)



p/s: ayat kelam kabut-karang baru betulkan balik.

15 comments:

nekPP said...

suke tang cakar rimooo tuh!! wakaka ;p

saypOOL rafhtello said...

sesuai gak bagi hadiah buku utk pengantin baru..

Diamilikku said...

mcm menariks je buku2 tuh.....hurmmm pengantin tak baru dan tak lama mcm akak pun kena baca jugak ahhh

Queen said...

betol2....masa wedding nik aritu dapat satu buku...dzul suka betul nak baca..kejap je habis....
itu pun slaah satu kelainan

~~~ kay ~~~ said...

salam,
saya selalu beri buku sebagai hadiah sejak dulu lagik. Hadiah kawen, birthday, persahabatan dan lain2.

(^_^) have a lovely day!

e_ja said...

idea yg bagus jgk ni sebagai hadiah kawen..dh selalu sgt bg pnggan mngkuk, album lah kan..huhu

Dee said...

kalo dpt pengantin yg suka baca xpe..kalo x dia simpan jd pekasam..

ko beli lesung batu je emy..laki ko bwk ibunya..ko bwk anaknya..kompom dorang pakai smpi tua..hehehe..bernas x idea akak..

♥princess bongbong♥ said...

xtau la sy da jemput kak emy ke blum, rase mcm da jemput..tp nk jemput lg..

kak emy, jemput dtg wedding sy nti..

slalu gak dgr buku2 agama dan panduan rumah tangga dijadikan hadiah untuk penganti..dpt pahala bile pengantin tu bace..

[suke cakar harimau tu] :p gatai...

penah kasi bestfren, lesung batu and kuali..muahahaha

@cu SaYaNg said...

wah..nanti acu nak kawin
emy kena adiah kan acu buku 'cakar rimau' tu ek...acu nk belajar mencakar la...kui..kui..kui..

fazemy said...

hehe...

S u H a I d A said...

ye ke??sedih la part sheila tu..em..4ribu je ye..em..takpela..kekdang camnila dugaan kan..tak tau nak kata apa lagi..huhu

awin said...

ish...kena beli nih buku2 tu...maklum la dah jd bini org...haha

fahana_ann said...

salam, kehilangan link masa ubah layout..saya link smeula ek..hehehe..hadiah buku memang sangat bermakna..kami kekawan siap buat deal unutk hadiah kawin nanti..hakhak..tapi masih awal lagi...hehe..selamat pengantin baru untk smua2 pengantin.. hehe. semoga bahagia, berjaya melayari bahatera, berkekalan dunia kahirta.amin..

fahana_ann said...

salam, kehilangan link masa ubah layout..saya link smeula ek..hehehe..hadiah buku memang sangat bermakna..kami kekawan siap buat deal unutk hadiah kawin nanti..hakhak..tapi masih awal lagi...hehe..selamat pengantin baru untk smua2 pengantin.. hehe. semoga bahagia, berjaya melayari bahatera, berkekalan dunia kahirta.amin..

fazemy said...

Seb baik jmpa balik yer Farhana.(^_^)