Monday, October 24, 2011

I'm Jobless

Baru beberapa hari saya duduk goyang kaki je kat rumah. Kepala asyik rasa pening je. Banyak sangat baring...tengok TV makan baring...tido Zzzz. Cukup sebulan hidup camni mau gain weight 10 kilo. Serious!


Saya dah pindah ke KL balik. Rumah di Perak jenguk sekali sekala. Kalau duduk sana banyak aktiviti saya. Pagi2 siram pokok...arghhh rindunya kat pokok2 tanamanku. Sabtu Ahad confirm kuar jalan-jalan. Selasa Rabu Khamis Jumaat Sabtu memang ada pasar kat sana. Tak sah la kan kalau tak support orang2 kampung menjual. Ehehe. Barang2 kat sana murah. Sejak duduk sana duit dalam bank saya melimpah ruah. Sila percaya. Ahaha.

Kat sini boleh je kerja balik dengan bos lama. Tapi malas la nak pressure2 terbelit2 dengan wiring. Ingatnya nak buka bisness sendiri. Tapi tengah pikir2 lagi nak meniaga apa ni.Dah letih rasanya kerja dengan orang, terlalu banyak politik terlalu banyak konflik. Baik kerja sendiri, susah senang tanggung sendiri.


Haritu saya email Dinas Mokhtar nak join venture Butik dia. Sekali dia mintak modal 200k. Mak aihhh...


Kalau orang lain need a job for a food kan, saya nak kerja sebab takmo makan lagi. Tak reti benti la mulut ni kalau takde keje lain nak buat. Sape2 ada idea bisness tu sila2 bagitau...nak join venture:))



Nota kaki :Sah la aku xde keje kan dok update blog ni. Ahaha. Apesal la maxis broadband ni ada quota2 plak. Aku pakai broadband lama quota dia 1.5 Gb je. Bulan2 bil RM96 jugak. Apakejadahnya semua ni. Huh!

8 comments:

AnaLyana said...

welcome back emi.. aku rindu entry2 ko... semoga berbloglah kembali ek..=p

siti said...

bukak francais tuti puti kak...tgh hawttttt skg nih :D

Queen said...

buat bisnes baju nursing...murah2..pasti ramai yg nak beli..sb skrg semua mahal sangat...

~mrs azmi~ said...

hoho.. saya pun sikit hari lagi macam akan jobless jugak nih..

fazemy said...

hehe..thanks korg. Nik akak terpikir idea cam ko. Tgkla nanti camne. Ni tengah ambik kelas menjahit dulu. Mengisi masa lapang:)). Siti..kedai makan pun ok gak kan. Cuma penat skit rasanya.

atty's said...

bisnes sendiri pun besh emy..

SYANI said...

Dah lama menyepi yer.. Update blog pun salah satu keje juga...heheheh

fazemy said...

kan...tu yg update ni. ehehe