Friday, June 12, 2009

The Nanny




Akhir2 ni saya suka layan cerita The Nanny kat Hallmark Channel. Cerita tu walaupun kdg2 mengagungkan bangsa Yahudi lakonan Fran Drescher..saya suka tgk. Part Yahudi tu jgn terpesong akidah sudahla. Setiap episod boleh buat saya tergelak sorang2. Jalan cerita yang santai dan skrip yg penuh humor membuatkan saya selalu ternanti2 cerita ni.


Sitcom ni dah lama main kat TV. Keluaran pertama tahun 1993. Saya masih bersekolah rendah lagi masa tu. Skrg ni kat Hallmark channel tu dah ulang balik episod 1 sitcom tu.. Saya jd tersuka tgk sitcom ni sbb tgk lama diorg berlakon. Dari budak2 tu kecik smpaila dah remaja. Pastu pelakon perempuan dia sekejap kempis sekejap kembung perut sbb mengandung. Tapi jalan cerita mmg tak lari.

Sitcom ni mengisahkan Fran Fine yang bekerja kat butik pengantin diberhentikan kerja. Coz tokey butik tu boypren dia mintak clash ngn dia pastu berhentikan dia kerja. So Ms Fine ni pergilah kerja jual alat kosmetik dari rumah ke rumah.









Gambar latest Ms Fine. Dah gemuk dah dia. Sori tak clear coz curik gambar yg tak blh di copy paste sbnrnya. Ms Fine lakonan Fran Drescher ni dilahirkan pada 30 September 1957. Sama tahun dgn Malaysia merdeka..maknanya dah tua la dia ni. Tp mainten takde kedut. Botoxla tu! Haha.


Di rumah pertama yang Ms Fine ni singgah, butler rumah tu iaitu Niles tersilap sangka ingat dia The Nanny yang diorg tgh tunggu. Niles ni orang gaji kat rumah Produser Jutawan iaitu Mr. Sheffield. Kerja dia mengemas rumah, memasak dan bukak pintu. So skrg ni diorg tgh cari pengasuh untuk 3 orang anak Mr. Sheffield. Wife Mr. Sheffield dah meninggal kononnya.






Niles lakonan Daniel Davis dilahirkan pada 26 November 1945. Boleh nampak muka dia dah berkedut dalam episod2 musim terakhir the nanny ni. Nampak tua dah dia.


Maxwell Sheffield lakonan Charles Shaughnessy-payah giler nak sebut nama dia nih. Dilahirkan pada tahun 1955 di London. So maknanya umur dia 54 tahun dah sekarang ni.




Anak2 Mr Shielfield lakonan Nicholle Tom (Maggi), lahir tahun 1978. Benjamin Salisbury (Brigthon), lahir tahun 1980.




Dan yang paling bongsu lakonan Madeline Zima. Boleh tgk dari dia ni kecik sampailah besar tinggi budaknya. Dari dia patah gigi la. Seronok tgk diorg ni membesar dlm sitcom ni. Madeline Zima atau Gracey lahir pada 16 September 1985. Dah dewasa lawa pun budaknya.





Dan yang paling tak tahan lakonan Renee Taylor atau pun mak kepada Ms Fine tuh. Selamba je dia wat lawak bodoh. Sylvia Fine lahir pada 19 March 1933. Giler tua dah dia ni. Tapi menten cam org muda. Omputihhh..
Dan nenek Ms Fine lakonan Ann Morgan dilahirkan pada 1928. Watak Yetta yg dibawa sbg perempuan nyanyuk amat berkesan. Hidup lg ke nenek nih. Risau aku tgk dia berlakon. Haha.






Dan sitcom yang mengambil masa selama 7 tahun ni ending dia The Nanny tu kawin dgn bos dia Mr Sheffield tu. Dan dikurniakan 2 orang baby kembar.












Niles pulak kawin dgn musuh ketat dia Ms CC Babcock tu. Lauren Lane or CC ni lahir pada tahun 1961. Gambar dia tak dapat di kesan di internet. Agaknya tak terlibat dlm dunia lakonan dah dia ni. Suka tgk dia..kurus..kembang..kuncup balik. Time pregnant dia berlakon asyik cover perut dgn beg je.






Well sitcom ni sgt best. Lawak sangat spontan dan bersahaja yg blh buat kita gelak mengekek2 sorg2. Klw terlepas jgn risau sbb astro kan suka ulang siaran. Sitcom The Nanny ni ada stiap Isnin hgga jumaat pukul 8 hgga 9 pagi, ulang balik kul 6-7 petang dan pukul 12-1 pagi. Klw terlepas jugak jgn risau sbb nanti confirm Astro ulang balik. Kadang saya pening tgk cite ni, episod mana tah dulu. Sukati asterok je nak siar tak ikut turn. Back to back episod katanya. :-p

13 comments:

mrs hafiidz nadia said...

hahaha..suami saya tensen je bila saya layan the nanny..sebab dia malas nak g luar tengok national geo dia tu..best woo the nanny..last episode tangkap leleh air mata

LotsOfLove-Pearls said...

aku leh bayangkan betapa sukanya ko ngn citer nie coz aku juga sukakan citer tapi bukan citer nie..
Perasaan sama ar..

Lawak, ketawa giler...

menghibur gitu..

flower said...

aku x folow cite nie.. tp dlu suka sgt sitkom the cosby show.. hehehee..
la nie sume da tua2 da plakon dia..

asybedazzle said...

best :)

kakngah said...

aku pun suke layan the nanny ni. mmg btl le, mak ms fine tu tak bleh tahan.... wakakaka!!

Awliyaa Creations said...

hai emey..hehehe..saje je wat part time...

em..macamana rupanya ye??em..nanti kt anta personaly gambar macmana rupa n nak pakai k..

ala cayang..tak dela cayang wrna biru..ni ada 3 ni je..

awak nak book n kt anta mcmana ye??pos ke??

atty's said...

dari sklh suka layan nanny nie..kelakar..

kakpah said...

suara si nanny tu sengau giler hehe

TiNiE said...

betull.. bes giler citer nih..
kaktinie pun salah sorang peminat sitcom nanny nih..layan

wongjowo said...

akak..kelab kipas besau crite nih tau!

Dee said...

suara dia tu je xleh tahan..sengau2 nyaring..hihihi..

arryani said...

wakakak, aku pun suka sgt citer nih...very the lawaks

Anonymous said...

Howdy! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form?
I'm using the same blog platform as yours and I'm having trouble finding one?
Thanks a lot!

Visit my web site :: laser cellulite treatment