Thursday, March 15, 2012

Nak buat ETA to Australia

ETA ni cam visa. Kena apply klw nak masuk Australia. Valid for 3 month only. Pastu kena renew balik.

Email Intan Azlynna untuk bantuan. RM20 je sorang dia charge. Klw buat sndiri kat internet pun plg murah AUD35 camtu.

Thank you Intan. Jasamu dikenang:))

Email Intan : eta.australia@yahoo.com

3 comments:

Faana said...

nak minta tolong intan jugak la boleh ke?

Anonymous said...

Saya pun tak kenal dia. Email je nanti dia tolong.

Terima Kasih said...

Assalam,

Hi.
I came across your blog masa search pasal visa australia ni.

Saya sebenarnya dah buat visa dengan Cik Intan tu.
And dah dapat pun copy visa yang dia emailkan.

tapi nak tau, lepas tu nanti kita buat macam mana ye?
just print and bawak p check in kat malaysia airport ke?

sebab saya nk fly dengan 15 orang yang lain ke perth 25 Mei nanti.
kat visa tu dah ada status 'ok to board'.
for me, rasa dah ok tu, inshaallah lepas la kat imigresen AU nanti.

tapi bila makcik yg akan ikut trip jugak tanya:
'along, minta reference number' booking visa haritu, nak check kat website imigresen AU', saya tanya la Cik Intan tu -- minta reference number.

tapi dia reply email saying that 'takda reference number' yang ada hanya reference number masa online application sahaja;. cukup memadai dgn check in status ok to board. system saya sama saja dengna immi officer punya sistem'

so --- persoalannya kat sini , bila dah ada visa (saya receive dlm formats words), saya cuma perlu print document tu dan bwk utk check in nanti?

takda masalah kata scam ke apa ye? visa takvalid ke...?

harap sudi reply.
kalau reply to murnishuhada.mas@gmail.com pun takpe.

thanks. looking forward to your feedback !